Λίγα λόγια για το νέο δίσκο των dEUS

Νέο δίσκο κυκλοφόρησαν οι Βέλγοι Deus στις 3 Οκτωβρίου, το οποίο φέρει το όνομα Keep you close....
Διαβάστηκε φορες
Νέο δίσκο κυκλοφόρησαν οι Βέλγοι Deus στις 3 Οκτωβρίου, το οποίο φέρει το όνομα Keep you close. Τα καινούρια τραγούδια τους μπορείτε να ακούσετε διαδικτυακά στο ακόλουθο player:Σε συνέντευξη, ο frontman Tom Barman αναφέρεται track by track στο νέο δίσκο, υπό την παραγωγή του David Botrill. Ύστερα από δύο χρόνια συνθέσεων και ηχογραφήσεων, ο νέος δίσκος είναι μία συλλογική και κουραστική προσπάθεια σίγουρα. Ο Barman αναφέρεται στις ανασφάλειες που βιώνουν ως μουσικοί καθώς μεγαλώνουν και πλησιάζουν σε επικίνδυνες σκέψεις όπως 'τι κάνουν και ποιος τελικά ενδιαφέρεται για αυτό'. Ο νέος δίσκος περικλείει τις ανασφάλειες και την αυτοκαταστροφή, τα hangovers και τις προσπάθειες αυτοπροσδιορισμού ξοδεύοντας εικοσιτετράωρα ατημέλητοι και άυπνοι μπροστά από τον καθρέφτη. Αυτήν την αίσθηση αποκόμισε ο Barman από τη διαδικασία σύνθεσής του.

O Barman αναγνωρίζει ότι το κοινό τους αναμένει μία εκλεκτική προσπάθεια από αυτούς και αν και δεν είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα, δηλώνει ότι με καλό ή κακό τρόπο σίγουρα θα εκπλαγούν. Για τη συνεργασία του με τον Gregg Dull, πρώην μέλος των Afghan Whigs και νυν των Twilight Singers στο τραγούδι Twice (we survive), δηλώνει ότι προέκυψε ξαφνικά, όταν συναντήθηκαν για ποτό και τον προσκάλεσε να τον επισκεφθεί στο στούντιο, με όρο ότι αν πάει θα πρέπει να τραγουδήσει. Η φωνή του ήταν ότι ακριβώς έψαχνε καθώς έχει μία μοναδική, ακατέργαστη, άγρια και grungy χροιά.

Κάποια από τα τραγούδια τους θυμίζουν ρομαντική ρετρό ποπ, ενώ άλλα διατηρούν πιο άγριο ροκ ήχο και υπάρχουν και εξαιρέσεις με συμφωνικές ενορχηστρώσεις. Ο Barman δηλώνει ότι παίρνουν πολύ σοβαρά την ροκ και ποπ μουσική και για αυτό οι στίχοι τους δεν είναι ειρωνικοί. Μπορούν να είναι διασκεδαστικοί ή τουλάχιστον αστείοι (fun or funny), αλλά όχι 'διανοουμενίστικοι'. Αν και εναλλακτικό ροκ συγκρότημα αγαπούν την πορεία της ποπ τα τελευταία 40-50 χρόνια και την επεξεργάζονται, την αναδιαμορφώνουν στα τραγούδια τους και αυτό το κάνουν από καθαρή περιέργεια. Ο δίσκος Keep you close είναι μία σύνθεση εννέα τραγουδιών τα οποία επιλέχθηκαν μέσα από μία διαδικασία 'ξεκαθαρίσματος' αφήνοντας εκτός πολλά κομμάτια που ανήκαν στην καθαρή ποπ αλλά και άλλα όπου τα μέλη των Deus απλά αυτοσχεδίαζαν και συνέθεταν ακατέργαστους ήχους (Πηγή: Drowned in Sound).Tags
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα