Josh T. Pearson: Η Αθήνα έπαιξε σημαντικό ρολό στη ζωή μου

Ξεχωριστός, ιδιαίτερος o Joh T. Pearson και τον πέτυχα και σε καλή διάθεση στην άλλη άκρη της γραμμής. Στις 10 Δεκέμβρη θα είναι στο Bios, σε μια συναυλία που διοργανώνει το mixtape.gr.
Διαβάστηκε φορες
Ξεχωριστός, ιδιαίτερος o Joh T. Pearson και τον πέτυχα και σε καλή διάθεση στην άλλη άκρη της γραμμής. Στις 10 Δεκέμβρη θα είναι στο Bios, σε μια συναυλία που διοργανώνει το mixtape.gr.

Δημήτρης Αντωνόπουλος: Πως είσαι πρώτα απ΄ όλα Josh; 
Josh T. Pearson: Μια χαρά, όλα καλά! Ελπίζω όταν σας δω από κοντά στην Αθηνά σύντομα, να μην έχετε ξεκινήσει ήδη την επανάσταση εκεί! (γέλια) Μαθαίνω τα νέα ξέρεις.

ΔΑ: Ναι, είναι πολύ δύσκολες οι μέρες εδώ.
J.P.: Χαίρομαι που θα είμαι σύντομα στη χωρά σας και ανυπομονώ να παίξω για σας. Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα εκεί για σας. Εύχομαι να τα καταφέρετε. Ξέρεις η Αθήνα πριν από αρκετά χρόνια, έπαιξε ένα σημαντικό ρολό στη ζωή μου. Με θυμάμαι στην Ακρόπολη, με ένα εισιτήριο επιστροφής για το Τέξας στο ένα χέρι και την επιλογή να μείνω εκεί για ακόμα ένα βραδύ και να παίξω τη μουσική μου. Τελικά έμεινα. Αυτό με κράτησε μακριά από το Τέξας και αμέσως μετά βρέθηκα να ζω στο Βερολίνο για 2 χρόνια. Είναι κρίμα πάντως, θυμάμαι τις αλλαγές στη χωρά σας, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και τώρα αυτή η κατάσταση, είναι μια άλλη πραγματικότητα, τόσο σκληρή.



Δ.Α.: Έτσι ακριβώς είναι Josh, μια άλλη πραγματικότητα. Πες μου αν θες όμως δυο λόγια για το σήμερα; «Last Of The Country Gentleman» λοιπόν; 

J.P.: Ναι, αυτός είναι ο ήχος μου σήμερα και είμαι χαρούμενος. Είναι η αρχή της συνεργασίας μου με την Mute, που έχει μια τόσο μεγάλη και δυνατή παράδοση στην Ευρώπη, με σπουδαία ονόματα, άρα είμαι ενθουσιασμένος! Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη συνεργασία μας και με πληρώνουν καλά (γέλια)!

Δ.Α.: Θυμάμαι ξέρεις μια εξαιρετική διασκευή σου στο «I Am So Lonesome I Could Cry» πριν από αρκετά χρόνια. Υπέροχη.
J.P.:  Α, μια άλλη περίοδος! Είχα στο μυαλό μου κάτι σαν «Lonely» διασκευές, ξέρεις, μια σειρά, κάπως έτσι! Χαίρομαι που σου άρεσε! Όλον αυτόν τον καιρό έψαχνα να βρω τον τύπο που έμαθα πως του αρέσει αληθινά... Εσύ είσαι λοιπόν! (πολλά, πολλά γέλια) O Hank Williams, είναι έτσι κι αλλιώς κάτι πολύ ξεχωριστό στο μυαλό και στην κάρδια μου, όπως καταλαβαίνεις.

Δ.Α.: Ναι, ξέρω. Μου έλεγες πριν για το Βερολίνο, μια «μυθική» πόλη για το Rock & Roll, με ισχυρές αναφορές εννοώ. Πες μου για αυτή.
J.P.:  Κρύο! Κρύο! Κρύο! Δεν έχει το δικό σας ήλιο σίγουρα. Μα έχει πολύ ζεστούς και φιλικούς ανθρώπους στο Βερολίνο. Γενικότερα, είναι μια πόλη με χαρακτήρα.

Δ.Α.: Θυμάσαι αλήθεια τις πρώτες σου μέρες; Lift To Experience κτλ, σήμερα; Και με τι συναισθήματα; 
J.P.:  Ήταν μια εποχή που στ αλήθεια δούλευα πολύ σκληρά για τη μπάντα, δεν ήταν εύκολο. Ήμασταν περήφανοι που ένα κοινό μας είχε ήδη ανακαλύψει πριν από τις δισκογραφικές τότε... Έντονη περίοδος και μετά, τελείωσε...

Δ.Α.: Τι σε κρατεί αλήθεια στο «παιχνίδι», βαθιά, μέσα στην κάρδια σου; Εγώ ας πούμε δε μπορώ χωρίς τη ραδιοφωνική μου εκπομπή, είναι σαν να αναπνέω.
J.P.:  Ακριβώς την ιδία σχέση έχω με την κιθάρα μου. Επίσης, δεν αντέχω να πεινάσω! Αστειεύομαι βεβαία... Είναι αυτό που είπες πριν. Είναι κάτι εντελώς δικό σου, αυτό είναι όλο.

Δ.Α.: Πες μου για την Country.
J.P.:  Η Country είναι ο Hank Williams που λέγαμε πριν, ο Johnny Cash, ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Cash, o George Jones. Όλη αυτή η παράδοση που είναι σα μια ζωντανή μνήμη όμως ξέρεις, όχι σαν μια εικόνα από το παρελθόν. Πολλοί αγαπημένοι μουσικοί, ήχοι, τραγούδια... Μια πορεία στο χρόνο. Βεβαία, ο πιο αγαπημένος μου καλλιτέχνης παραμένω εγώ! (γέλια) Ελπίζω να με καταλαβαίνεις Δημήτρη!

Δ.Α.: Ναι! Απόλυτα. Θα τα πούμε κι από κοντά στην Αθηνά!
J.P.:  Εύχομαι να μην μου κλέψουν την κιθάρα μου εκεί, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης! Αστειεύομαι. Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και χαίρομαι που έχετε το κουράγιο και τη δύναμη να τα αντιμετωπίζετε. Γενικά, έχω μια εξαιρετική εικόνα για την Ελλάδα. Σύντομα από κοντά λοιπόν Δημήτρη!

Διαβάστε περισσότερα για τη συναυλία του Josh T. Pearson, που δεν πρέπει να χάσετε εδώ.

Info

Το Mixtape.gr παρουσιάζει

An Evening with
Josh T. Pearson

Opening act: Mickey Pantelous & Dr. Albert Flipout’s Οne CAΝ Band.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Bios (Πειραιώς 84, Αθήνα)
Τιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ

Τα περιορισμένα εισιτήρια προπωλούνται από το Bios καθημερινά από τις 11:00 έως τις 18:00, από το Vinyl Microstore (Διδότου 34)  καθώς και από το  e-shop του Bios.gr

Ώρα Έναρξης: 22:30

After party με δωρεάν είσοδο με dj sets από τους συντάκτες του mixtape.gr

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα