Ανασκόπηση 2011: Τα καλύτερα Metal / Hard rock albums

Το Heavy metal και το Hard Rock δεν έμειναν στάσιμα το 2011 και ταρακούνησαν πάλι τα νερά της μουσικής βιομηχανίας.
Διαβάστηκε φορες
Έφτασε η ώρα για το πιο δύσκολο έργο κάθε συντάκτη. Το 2011 μας άφησε και πρέπει να δούμε τι ακριβώς συνέβει όλη αυτή τη χρονιά.

Κυκλοφορίες πολλές. Άλλες σπουδαίες, άλλες απαρατήρητες , άλλες κακές. Όπως γινεται κάθε χρόνο. Ότι και να εγινε όμως, εμείς θα κοιτάξουμε να σας δώσουμε τις καλύτερες (παντα κατά την ταπεινή μας άποψη) από αυτές. Και όπως πάντα με καμία σκοπιμότητα.

Τα καλύτερα Metal/hard rock albums για το 2011 ήταν τα εξής:

1.AMORPHIS - THE BEGINING OF TIMES
2.MACHINE HEAD - UNTO THE LOCUST
3.SAXON - A CALL TO ARMS
4.STRATOVARIUS - ELYSIUM
5.ICED EARTH - DYSTOPIA
6.ONSLAUGHT - SOUNDS OF VIOLENCE
7.PAIN - YOU ONLY LIVE TWICE
8.LEAVE'S EYES - MEREDEAD
9.THE HAUNTED - UNSEEN
10.PRIMORDIAL - REDEMPTION AT THE PURITAN'S HAND
11.WHITESNAKE - FOREVERMORE
12.WITHIN TEMPTATION - THE UNFORGIVING
13.ANTHRAX - WORSHIP MUSIC
14.MEGADETH - TH1RT3EN
15.MORTAL SIN - PSYCHOLOGY OF DEATH
16.ROYAL HUNT - SHOW ME HOW TO LIVE
17.AMON AMARTH - SURTUR RISING
18.JAG PANZER - THE SCOURGE OF THE LIGHT
19.SAMAEL - LUX MUNDI
20.DESTRUCTION - DAY OF RECKONING
21.LAKE OF TEARS - ILLWILL

Με τις πρώτες τρεις θέσεις μπορώ να πώ ότι δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερη δυσκολία. Οι Amorphis για άλλη μια φορά έθεσαν ψηλά τον πήχη και δικαιώθηκαν. Το Beginning Of Times ειναι ένας φοβερός δίσκος με καλή παραγωγή, ωραία θεματολογία, πολύ καλό παίξιμο και φοβερη ερμηνεία απο τον Tomi Joutsen.

Οι Machine Head δεν είναι και από τα πολύ αγαπημένα μου group στο χώρο. Με εξαίρεση τον πρώτο τους δίσκο, αλλά και το The Blackening του 2007, οι υπόλοιπες δισκογραφικες δουλειές τους δεν μου κέντριζαν το ενδιαφερον στο 100%. Το Unto The Locust με άγγιξε πραγματικά. Αξίζει να το προσέξετε.

Πάμε και σε κάτι παλιές καραβάνες. Saxon. Οι Βρετανοί που εχουν συνδεσει το ονομά τους με το heavy metal (μαζί με τους Iron Maiden και τους Judas Priest κυρίως), επέστρεψαν με ένα πολύ προσεγμένο δίσκο και αποτελούν παράδειγμα για τις νεότερες metal μπάντες.

Οι υπόλοιπες θέσεις, όπως βλέπετε στη λίστα, καταλαμβάνονται απο πολύ μεγάλα group που δεν καταφεραν μεν να μπουν στην τριάδα, αλλά δεν σημαίνει οτι δεν εβγαλαν καποιες αρκετα καλές κυκλοφορίες. Κάποιοι από αυτους κριθηκαν αυστηρά λόγω της βαρύτητας του ονοματός τους  (δισκογραφικα αλλά και σαν δυναμική), οπως για παράδειγμα οι Megadeth και οι Anthrax.

Το metal και το hard rock στις μέρες μας έχει ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο. Χωρις να αλλοιωθεί, πρέπει να φρεσκαριστεί και με πρωτεργάτες τους παλαιότερους και επίκουρους τους νεότερους (που κάποια στιγμή θα πάρουν τη θέση των γερόλυκων) να σηκώσουν ψηλα τον πήχη και να μην βγάζουν δίσκους επειδή τους πιέζει η μουσική βιομηχανία, αλλά γιατί το νιωθούν ότι εχουν κατι να προσφέρουν. Τα hit singles είναι απλες φωτοβολιδες σεζον και δεν αρμόζουν στο αγαπημένο μας είδος.

Αναμένουμε με καρτέρι το 2012 να είναι πιο μεταλλικό από αυτή τη χρονιά γιατί το έχουμε ανάγκη.

Stay Heavy!


Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
10,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα