Έφυγε από τη ζωή μια από τις μεγαλύτερες φωνές του Ελληνικού τραγουδιού, ο Δημήτρης Μητροπάνος!

Μόλις στα 64 του... "Κλαίει απόψε η γειτονιά."
Διαβάστηκε φορες

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έφυγε από τη ζωή μια από τις μεγαλύτερες φωνές του Ελληνικού τραγουδιού, ο Δημήτρης Μητροπάνος!

Ακόμη, δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τα αίτια του θανάτου. Βέβαια, είναι γνωστά τα προβλήματα υγείας που είχε αυτός ο μεγάλος τραγουδιστής τα τελευταία χρόνια...

12:21: Λέγεται ότι ο θάνατος του Δημήτρη Μητροπάνου προήλθε από ανακοπή καρδιάς.

12:32: Ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο "Υγεία" σήμερα το πρωί. Έπαθε έμφραγμα και η καρδιά του σταμάτησε να λειτουργεί. Δυστυχώς, έφυγε στις 11:00.

13:00: Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, η αιτία θανάτου του ήταν οξύ πνευμονικό οίδημα: «Ο ασθενής Δημήτριος Μητροπάνος διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σήμερα το πρωί λόγω οξέως διαρροϊκού συνδρόμου και εμέτων. Στη συνέχεια παρουσίασε αιφνιδίως δύσπνοια. Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου αντιμετωπίστηκε για οξύ πνευμονικό οίδημα από το οποίο και κατέληξε την 11η πρωινή».


Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Μητροπάνο

Δεν είναι εύκολο να συγκεντρώσεις όλα όσα έκανε στο Ελληνικό τραγούδι ο Δημήτρης Μητροπάνος, σε ένα άρθρο. Θυμάμαι πριν λίγους μήνες που είχε εμφανιστεί στην εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου. Δυστυχώς, ήταν εμφανής η καταπόνηση του οργανισμού του από τα προβλήματα υγείας που είχε τα τελευταία χρόνια (είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού πριν 4 χρόνια).

Η δισκογραφία του είναι τεράστια, όπως και τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει. Ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν για τον ίδιο "ο μεγάλος δάσκαλος". Συνεργάστηκε με το Μίκη Θεοδωράκη στην εποχή της "Ρωμιοσύνης" και του "Άξιον Εστί". Ακόμη, συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες μορφές του Ελληνικού τραγουδιού, το Δήμο Μούτση, το Μάνο Ελευθερίου, τον Απόστολο Καλδάρα, το Χρήστο Νικολόπουλο, το Λευτέρη Παπαδόπουλο, το Γιώργο Κατσαρό, το Γιώργο Χατζηνάσιο, το Γιάννη Σπανό, τον Τάκη Μουσαφίρη, τη Δήμητρα Γαλάνη, το Νίκο Πορτοκάλογλου, το Μάριο Τόκα, τον Άλκη Αλκαίο, τη Λίνα Νικολακοπούλου και βέβαια το Θάνο Μικρούτσικο στο φοβερό δίσκο "Του αιώνα την παράγκα".

Τα τραγούδια του που αγαπήσαμε είναι πολλά: "Αλοίμονο", "Ρόζα", "Δώσε μου φωτιά", "Πες μου που πουλάν καρδιές", "Σ' αναζητώ", "Για να σε εκδικηθώ", "Τα λαδάδικα", "Κλείνω κι έρχομαι", "Χιονάνθρωπος" και άλλα πολλά.

Η ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού έχει δείξει ότι δύσκολα βγαίνουν τόσο μεγάλες φωνές με ιδιαίτερα χαρακτηριστική χροιά. Πολλοί 30-ρηδες έλεγαν ότι "αφού δεν καταφέραμε να δούμε το Στέλιο Καζαντζίδη, πάλι καλά που είχαμε τη δυνατότητα να δούμε ζωντανά το Δημήτρη Μητροπάνο".

Δυστυχώς, είχε μπροστά του κι άλλα χρόνια για να μας προσφέρει αυτή τη φωνή. Ένα χρόνο πριν, την ημέρα του πρώτου MG Festival (17/04/2011), μαθαίναμε για το θάνατο του Νίκου Παπάζογλου... Καταραμένη μέρα;


Διαβάστε ακόμα