Κυκλοφόρησε η "Ψυχή βαθιά" του Γ. Αγγελάκα

Κυκλοφόρησε εδώ και λίγες μέρες το soundtrack της πολυσυζητημένης ταινίας του Παντελή Βούλγαρη "Ψυχή βαθιά". Πρόκειται για δίσκο με 18 ορχηστρικά θέματα του Γιάννη Αγγελάκα και δύο τραγούδια.

Διαβάστηκε φορες
Κυκλοφόρησε το soundtrack της πολυσυζητημένης ταινίας του Παντελή Βούλγαρη "Ψυχή βαθιά" η οποία αναφέρεται στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο και προβάλλεται στις αίθουσες για δεύτερη εβδομάδα.

Ήδη από τον Αύγουστο, όταν μάθαμε τις πρώτες λεπτομέρειες για την ταινία, πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν με αγωνία τόσο την ίδια την ταινία όσο και τη δουλιά του Γιάννη Αγγελάκα στη μουσική της επένδυση. Οι πρώτες κριτικές για την ταινία αναφέρονται μάλιστα με θετικά λόγια στη συμβολή του Αγγελάκα.
 
Ο δίσκος ονομάζεται "Ψυχή βαθιά", όπως είναι λογικό, και περιλαμβάνει 18 ορχηστρικά θέματα του Γιάννη Αγγελάκα με αφορμή ή για τις ανάγκες της ταινίας. Περιέχονται επίσης δύο τραγούδια, το "Εμβατήριο του Δημοκρατικού Στρατού" σε μουσική Γιάννη Αγγελάκα και στίχους αγνώστου στιχουργού από την εποχή του Εμφυλίου και του Γ. Αγγελάκα και το "Ψυχή βαθιά" σε μουσική και στίχους του ίδιου του τραγουδοποιού.

Όπως σημειώνει ο Παντελής Βούλγαρης: "Η μουσική του Γιάννη Αγγελάκα περπατάει τους τόπους της ιστορίας και μας τους φέρνει στο σήμερα αφήνοντας στο αυτί και στη σκέψη μας, απαλά και λιτά, το θρήνο, το σεβασμό, τον καημό".

Στην ηχογράφηση του soundtrack συμμετείχαν το πολυφωνικό σχήμα ΔΙΩΝΗ και η παραδοσιακή ορχήστρα ΛΟΖΙΟΣ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΩΣΙΑ.

Η ενορχήστρωση υπογράφεται από τον Γιάννη Αγγελάκα και τον Νίκο Βελιώτη.

Τα κομμάτια του δίσκου:

1 Τ' ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ
2 ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ
3 Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ
4 ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΧΗ
5 ΝΑΠΑΛΜ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΛΑΣΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΝΤΟΥΛΑ
6 Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ
7 ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
8 ΠΡΩΤΟ ΓΡΑΜΜΑ
9 ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ
10 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΑΧΗ
11 ΠΟΛΕΜΟΣ
12 ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΟ
13 ΒΟΛΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
14 ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
15 ΤΟ ΤΕΛΟΣ
16 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
17 ΤΟ ΚΑΡΡΟ
18 ΝΕΚΡΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ
19 ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ [ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ - ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ Ο Π. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ]
20 ΕΡΗΜΑ ΒΟΥΝΑ

Εταιρία: EMI
Κυκλοφορία: 10/2009

Διαβάστε ακόμα