Μαζί με την Nneka @ Βοτανικός Live

Σάββατο βράδυ βρεθήκαμε στη μουσική σκηνή Βοτανικός live για να παρακολουθήσουμε την πρώτη εμφάνιση της Νneka στην Αθήνα...
Διαβάστηκε φορες
[από τη Μαρία Χανιά]

Το Σάββατο το βράδυ βρεθήκαμε στη μουσική σκηνή Βοτανικός live για να παρακολουθήσουμε την πρώτη εμφάνιση της Νneka στην Αθήνα.  Είχα ακούσει ορισμένα τραγούδια της αλλά μέχρι εκεί.  Το live αυτό λοιπόν ήταν η ιδανική ευκαιρία για να μοιραστώ μαζί σας  μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Η βραδιά ξεκίνησε με support από τους Expert ft Dj D-Mice, Flowjob, Mc Yinka ft Rankin Johnny και Βurger Project μαζί με τη Ματούλα Ζαμάνη.  Όλοι τους συνέβαλαν στο να ζεσταθεί το κοινό και να μπει σιγά, σιγά στο κλίμα. Οι Burger Project με τη Ματούλα βέβαια έχουν τον τρόπο να ξεσηκώνουν ακόμα και το πιο δύσκολο κοινό.  
 
Η ώρα έχει πάει 23:50 (καλά διαβάζετε δεν είναι τυπογραφικό λάθος…) το κοινό είναι αρκετά ενθουσιασμένο και στη σκηνή ανεβαίνει η Nneka ξεκινώντας την εμφάνιση της με το τραγούδι My Home που σε παρασέρνει αμέσως στο ρυθμό του. Ίσως η καλύτερη επιλογή για να δηλώσει τις καταβολές, το μουσικό ύφος της και να μας δώσει μια γεύση για το τι θα ακολουθούσε.

Πολύ ιδιαίτερο ήταν επίσης και το You used to shine, το μεγαλύτερο διάστημα του οποίου το παρουσίασε μόνο με τη κιθάρα της. Σε γενικές γραμμές κινούμασταν μεταξύ soul και reggae ρυθμούς. To set list περιείχε και πιο δυναμικά κομμάτια όπως το Africans, το VIP (Vagabond In Power) και το Focus. Για το VIP θα πρέπει να αναφέρω την επιμονή της Nneka για τη συμμέτοχη του κόσμου, μιας και είναι ένα κομμάτι με έντονο πολιτικό περιεχόμενο. Για το Focus θα έλεγα ότι ίσως είναι ένα τραγούδι που μας θυμίζει τα 90’ς. Ακούγοντας το λίγο πιο προσεκτικά στα πρώτα δευτερόλεπτα μου έφερε στο μυαλό το Smell Like Teen Spirit από Nirvana.


Δε μπόρεσα να ξεχωρίσω κάποιο κομμάτι το οποίο να ανέδειξε τη φωνή της περισσότερο σε σύγκριση με κάποιο άλλο. Σε ο,τι μας παρουσίασε, η χροιά της φωνής της ήταν πολύ ιδιαίτερη και γεμάτη πάθος.  Η ενέργεια που βγάζει πάνω στη σκηνή περνάει αμέσως στο κοινό πετυχαίνοντας έτσι μια πολύ καλή επαφή μαζί του. Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του live έκανε αναφορές στα πολιτικά δρώμενα, στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα προβλήματα των αφρικανικών χωρών με πολύ αξιοπρεπή τρόπο χωρίς να γίνεται γραφική.

Όσον αφορά το κοινό θα το χαρακτήριζα ένθερμο, πολυπληθές και καλά διαβασμένο.  Αποδεχόταν πολύ ζεστά όλα τα κομμάτια και συμμετείχε σε αυτά τις περισσότερες φορές. Κάνοντας μια δεύτερη σκέψη θα μπορούσα να πω ότι στο πολύ αγαπημένο Heartbeat ο ενθουσιασμός ίσως ήταν λίγο μεγαλύτερος από τα υπόλοιπα κομμάτια.  

Όσον αφορά τον ήχο σε γενικές γραμμές ήταν μια χαρά. Κάποια προβληματάκια που παρουσιάστηκαν στην αρχή της βραδιάς ξεπεράστηκαν πολύ γρήγορα.  

Η μοναδική μου παρατήρηση έχει να κάνει με τον αριθμό των support. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να περιοριστούν στη μια μπάντα.  Όταν υπάρχουν 4 μπάντες τότε μιλάμε για Φεστιβάλ και όχι για  συναυλία. Γεγονός που σημαίνει ότι αν θες να παρουσιάσεις κάτι τέτοιο καλύτερα θα ήταν να ξεκινάς στις 8 και όχι 9:15. 

Κλεινοντας, ήταν μια πολύ όμορφη βραδιά που ικανοποίησε το κοινό σε μεγάλο βαθμό με την Nneka να βρίσκεται επι σκηνής για μιάμιση ώρα. Επίσης ο Βοτανικός live αποδείχθηκε πολύ όμορφος χώρος για συναυλία και ίσως θα έπρεπε να γίνονται πιο συχνά εμφανίσεις εκεί. 

[από την Ελένη Ζαρκάδα]

Η πρώτη εμφάνιση της Nneka στην Ελλάδα συνοδεύτηκε από τον ενθουσιασμό του αφοσιωμένου της κοινού και την περιέργεια για την εμφάνισή της στη σκηνή. Μετά από αρκετή ώρα αναμονής λόγω των 4 συγκροτημάτων που  είχαν αναλάβει επιτυχημένα να καλύψουν το support (Expe ft.Dj D-Mice, Flowjob, Mc Yinka ft.Rankin Johnny, Burger Project ft.Ματούλα Ζαμάνη), η αγαπημένη τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή στις 23.50. 

Το - όχι και τόσο ομοιογενές κοινό από πλευράς ηλικίας - ξεσηκώθηκε, αφού προηγουμένως το κλίμα είχαν ζεστάνει οι Burger Project. Η είσοδός της στη σκηνή έγινε με το τραγούδι 'My home', βάζοντάς μας σ'έναν ευχάριστο μουσικό ρυθμό, παροτρύνοντάς μας να χορέψουμε.

Ακολούθησαν κομμάτια που ξεσήκωσαν τους θεατές όπως το 'V.I.P (Vagabond in power)' και το 'Walking' , όμως και άλλα που το συνεπήραν συναισθηματικά όπως το 'Do you love me now?',ενώ η κορύφωση έγινε με το γνωστό και αγαπητό 'Heartbeat'.

Γενικά, η βραδιά κύλησε πολύ ευχάριστα και σε αυτό συνέβαλλε η αλλαγή του χώρου (από τη Γεωπονική live στον Βοτανικό live), καθώς η μεγάλη προσέλευση θα δημιουργούσε προβλήματα μεταξύ των θεατών σ' έναν μικρότερο χώρο.

Ορισμένα απο τα τραγούδια που ακούστηκαν (με τυχαία σειρά):

Μy Ηome
Shining Star
You used to shine
Africans
Vip
Walking 
Dο you love me now? 
Soul is heavy
Heartbeat 
Focus 


Nneka - Focus @ Athens,Votanikos Live (06/10/2008) από MixGrillΑξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
8,0 / 10 (σε 2 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα