Legal Tender:MP3, Vol.3

Pixies, Cold Cave, CFCF, Air, Four Tet αλλά και μια ολόκληρη συναυλία των Howlin' Rain στα δωρεάν mp3 downloads που ξεχώρισαν την εβδομάδα που μας πέρασε...
Διαβάστηκε φορες
Γεια και πάλι!

Ελπίζω να απολαύσατε τα mp3 downloads της περασμένης εβδομάδας ενώ, παράλληλα, ας μου επιτρεπεί να σχολιάσω εδώ πως οι συνέχεις ανακοινώσεις επερχόμενων συναυλιών (όπως π.χ. οι A Place To Bury Strangers τον Δεκέμβρη, My Brightest Diamond, κλπ) μετάτρεπουν σιγά - σιγά την σχετικά "ξερή" συναυλιακή περίοδο σε ενδιαφέρουσα. Μέχρι τότε όμως τι θα κάνουμε;

Ε, γι' αυτό ακολουθούν οι "προτάσεις" της εβδομάδας που κλείνει, για σας "απασχολησουν" ευχάριστα μέχρι τότε και να σας φέρουν σε επαφή με κλασικές μπάντες, νέα σχήματα, ωραία remixes, αλλοπρόσαλλες διασκεύες, κλπ. Μέχρι ολόκληρο live για download έχει ο σημερινός ...μπαξές, δεν θα πρέπει να έχετε παράπονο (όχι αν έχετε, πείτε το!). Για πάμε...

1. Howlin' Rain - Live At Sidecar, Barcelona, 2008
(via Silver Currant Blog)

Αν είστε θιασώτες του "παλιοροκάδικου" ήχου των Howlin' Rain του Ethan Miller (βλέπε επίσης Comets On Fire) τότε βουρ στο προσωπικό του blog ώστε να κατεβάσετε ολόκληρη (και σε πολύ καλή ποιότητα) την συναυλία που έδωσαν το 2008 στο γνωστό club της Βαρκελώνης. Funny story: Ο υπογραφών κάποτε έφαγε πάνω μία ώρα στην Βαρκελώνη αναζητώντας το συγκεκριμένο club γιατί όποιον-α ρωτούσε στο δρόμο γι' αυτό, απλά δεν το ήξερε! Ο λόγος: Το πρόφερε με αγγλική προφορά ("σαϊντκαρ") αντί του πως το προφέρουν οι φίλοι μας οι Ισπανοί: Σιδεκάρ(!!!).

2. Pixies - Doolittle 20th Anniversary Live EP
(via official site)

Οι φίλοι μας οι Βοστωνέζοι περιοδεύουν σε Αμερική και Ευρώπη παίζοντας ολόκληρο το κλασικό άλμπουμ τους και προσφέρουν δωρεάν στους fans ένα live EP με τέσσερα τραγούδια από την συναυλία της 16/10 στο Παρίσι. Δεν χρειάζονται περαιτέρω λόγια και εξηγήσεις νομίζω, grab it quickly before it disappears.

3. Air - 'Sing Sang Sung' (Black Moth Super Rainbow Remix)
(via Stereogum, direct link)

Οι πολυαγαπημένοι BMSR (ελπίζω να έχετε τσεκάρει το φετινό Eating Us) "πειράζουν" επιτυχημένα ένα από τα πιο ωραία tracks του κατα τά άλλα μάλλον μέτριου Love 2 των Air. Η easy listening ατμόσφαιρα του original αντικαθιστάται από τραχείς γραμμές σε αναλογικά keyboards... Nice!

4. A Mountain Of One - 'Bones' [Acoustic Version]
(via RCRD LBL)

Η cosmic / space διάσταση του 'Bones' (από το φετεινό Institute Of Joy) εξαφανίζεται σε αυτήν την μπαλλαντοειδή εκτέλεση μόνο με πιάνο και φωνητικά και αναδύεται με  απλότητα και φυσικότητα η κολλητική μελωδία του. Ελπίζω δε να απολαύσατε τους A Mountain Of One στο φετεινό Synch, μπορεί να ήταν κάπως απροβάριστοι και ...ντεφορμέ αλλά και πάλι πήραμε ένα καλό δείγμα των δυνατοτήτων τους.

5. CFCF - 'Monolith'
(via Paper Bag Records, direct link)

Από το άρτι κυκλοφορηθέν ντεμπούτο με τίτλο Continent (το οποίο θα περιλαμβάνει μέχρι και διασκευή στο 'Big Love' των Fleetwood Mac). Στο 'Monolith', ο Michael Silver που κρύβεται κάτω από την μπαλακλάβα(!) και το ψευδώνυμο CFCF μένει κοντά στον chillwave ήχο του σήμερα αλλά με ένα 'κλικ' πιο χορευτικό ήχο. Λειτουργικό τόσο ως προπομπός του άλμπουμ, σε κάνει να περιμένεις με ανυπομονησία μέχρι να έρθει στα χέρια σου.

6. Four Tet - 'Iron Man' [Black Sabbath cover]
(via Rollogrady, direct link)

Ετοιμάζει νέο άλμπουμ για τις αρχές του 2010 και το πρώτο single ('Love Joy') είναι ήδη διαθέσιμο. Προς το παρόν όμως και ως άλλη μια απόδειξη του πόσο μέγαλο ταλέντο είναι ο φίλτατος Kieran Hebden, ακούστε την παραπάνω διασκευή. Θα τρίβετε ...τα αυτιά σας με το πως "ασελγεί" στο classic heavy metal ύμνο μετατρέποντας το σε instrumental πειραματική folk ελεγεία.

7. Cold Cave - 'Theme From Tomorrowland'
(via Better Propaganda)

Ακούγοντας την synth pop των Cold Cave, μάλλον φαίνεται απίστευτο το hardcore παρελθόν του Wes Eisold αλλά είναι αλήθεια (βλέπε Some Girls). Στο Love Comes Close που μας έρχεται από την Matador Records τα καταφέρνει όμως πολύ καλά σε ένα μάλλον πολυακουσμένο είδος. Hint: στην ίδια σελίδα θα βρείτε άλλα δύο τραγούδια -εξίσου ενδιαφέροντα- από το εν λόγω άλμπουμ.

Αυτά προς το παρόν...
...ραντεβού την άλλη εβδομάδα!Διαβάστε ακόμα