Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στην Αυλαία

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, οι βορειοελλαδίτες Χειμερινοί Κολυμβητές, δεν μας ξέχασαν και φέτος εμάς τους Αθηναίους...
Διαβάστηκε φορες
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, οι βορειοελλαδίτες Χειμερινοί Κολυμβητές, δεν μας ξέχασαν και φέτος εμάς τους Αθηναίους κι έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε στη μουσική σκηνή Αυλαία, από απόψε και κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τις 5 Δεκεμβρίου. Σταθερή αξία εδώ και χρόνια οι Κολυμβητές, αντέχουν στο χρόνο και έχουν ουκ ολίγους πιστούς ακροατές, παρότι συνήθως γκρινιάζουν για το αντίθετο... Παραθέτουμε το - πάντα με δόσεις χιούμορ - σχετικό Δελτίο Τύπου:

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν για τρία διήμερα στην Αθήνα και στη μουσική σκηνή ΑΥΛΑΙΑ!

Αμέσως μετά το στούντιο όπου ηχογραφούν το νέο τους δίσκο και που πιστεύουν ότι θα προλάβουν να κυκλοφορήσουν πριν περάσει η χρονιά, οι Χειμερινοί Κολυμβητές επανέρχονται στη σκηνή της ΑΥΛΑΙΑΣ για τρία Παρασκευοσάββατα, 20-21 & 27-28 Νοεμβρίου και 4-5 Δεκεμβρίου.

Θα παρουσιάσουν οπωσδήποτε τα τραγούδια αυτού του νέου δίσκου, ανάμεσα στα οποία τον εμπνευσμένο «Καφέ» του 100χρονου ακατάβλητου Σταύρου Καραμανιώλα (επιτέλους σε κυκλοφορία), το «Γιατί δεν πεθαίνεις, γιατί;» τo «Kατά γυναικών» και το «Αχαριστία τ’ όνομά σου είναι γυναίκα», το «Στελθ» και το «Καφέ αμάν» της Λάρισας, τον «Ύμνο των εντομοκτόνων» και πολλά άλλα, όπως πάντα, ανέκδοτα και δημοσιευμένα, κατά πώς τραβάει το κάθε βράδυ.

Χωρίς ντραμς, αν και θα το ήθελαν, προβαρισμένοι ένεκα στούντιο, με μπουζουκομπαγλαμάδες, κοντραμπάσα, πνευστά και πολλές φωνές και αυτοσχέδιες χορωδίες, χωρίς ανανεωτικές τάσεις και χωρίς πολλή πρωτοπορία, άπιστοι στο πάντα επίκαιρο πνεύμα του 40 ετών  τραγουδιού του Giorgio Gaber «e la chiesa si rinnοva / per la nuova società, / e la chiesa si rinnova / per salvar’ l’ umanità» (και η Εκκλησία ανανεώνεται για τη νέα κοινωνία, και η Εκκλησία ανανεώνεται για να σώσει την ανθρωπότητα).

Δηλαδή μια απ’ τα ίδια. Όσοι γνωστοί προσέλθετε, γιατί βασικά οι Χειμερινοί Κολυμβητές  περιμένουν να ξανασυναντήσουν για μια ακόμη φορά  τους ίδιους και τους ίδιους Αθηναίους φίλους. Μπορεί να κανονιστεί και καμιά έκτακτη απογευματινή, για γενέθλια, αρραβώνες, επετείους ή ιατρικά συνέδρια.

Και θα είναι παρόντες σχεδόν όλοι, ο Κώστας Βόμβολος, ο Μιχάλης Σιγανίδης, ο Κώστας Σιδέρης, ο Χάρης Παπαδόπουλος, ο Θοδωρής Ρέλλος, ο Αργύρης Μπακιρτζής, ο τενόρος Γιάννης Βρυζάκης, με προσθήκες το Δημήτρη Μυστακίδη και το Διονύση Ρούσσο στις κιθάρες αντί του Γιώργου Ταμκατζόγλου, που μετά από πολλά πολλά χρόνια δεν είναι πια μαζί τους.

Και οπωσδήποτε η Βάσω, ο Αντώνης, ο Άκης, η Μαρία, ο Νεκτάριος με την ωραία συνοδό του, ο Τάσος που απολύθηκε απ’ την  κατασκευαστική του, o Κεχ αλλά και ο Sandro για να πούν μαζί το «Via del campo».

info

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στην "Αυλαία"
Από την Παρασκευή 20/11 και κάθε Παρ & Σάβ έως 5/12
Ώρα Έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου: 15 ευρώ
Αυλαία - Αγίου Όρους 15 και Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός - Αθήνα
τηλ.: 210 3474074, avlea.gr
Διαβάστε ακόμα