Είδαμε την Ελένη Τσαλιγοπούλου στον Ρυθμό Stage

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Ρυθμό και εμείς άρρυθμοι αριθμοί 2.
Διαβάστηκε φορες
16.III.2013

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Ρυθμό και εμείς άρρυθμοι αριθμοί 2.
Χωρίς εξωραϊσμούς και ανυπέρβλητες υπερβολές, κομφορμιστικές νόρμες και λόγια που αφήνουν φύρα, φτάσαμε στον όμορφο χώρο του Ρυθμού στην Ηλιούπολη.

Οι πόρτες άνοιξαν στην ώρα τους και βρήκαμε το κονάκι  μας, στην άκρη του μπαρ, απέναντι γωνιά σε δυο σκαμπό με ένα βλέμμα καθαρό και ίσιο προς τη σκηνή. Ο κόσμος έμπαινε με  ρυθμό 4 τετάρτων και διάθεση Σαββάτου. Ξέρεις ποια λέω. Γέμισε αρκετά γρήγορα και για εμένα δεν ήταν ιδιαίτερη έκπληξη, μιας και ήταν η τρίτη φορά που την είδα από το κλείσιμο του προηγούμενου χρόνου. Ήθελα πολύ να δω όμως αν θα κατάφερνε να είναι ακόμα καλύτερη. Κάθε φορά, λίγο καλύτερη. Η παρέα μου δεν την είχε ξαναδεί και δεν είπα τίποτα, παρά περίμενα να σχηματίσει άποψη στην πορεία χωρίς προκαταλήψεις.

Και αφού όπως είπαμε γέμισε γρήγορα, ξεκίνησε και στην ώρα της σχεδόν. Βγήκε με ένα υπέροχο φόρεμα, σαν μιας άλλης εποχής ή αν θες καλύτερα, μου έκανε λίγο σαν μια λαίδη ενός  παραμυθιού λίγο dark αλλά με φως στο υποσέλιδο. Παρέα με την μόνιμη μπάντα της τον τελευταίο καιρό, μας καλησπέρισε με χαμόγελο και φανερά -από τις προηγούμενες φορές- πιο κεφάτη. Η αλήθεια είναι, πως μάλλον ήταν ζεστή από τα καμαρίνια, γιατί δεν σου κρύβω πως δεν άργησε να ακμάζει στα πόδια της ο χορός, λες και δεν θα είχε χρόνο στη διάθεση της, ξεκίνησε αμέσως τις γνωστές θεατραλ κινήσεις, που προσωπικά μου αρέσουν πάρα πολύ. Έχουν κάτι το τελείως αυθόρμητο και αυτοσχεδιαστικό, σχεδόν πρωτόγονο και μυσταγωγικό, που ακόμα και αν σε στιγμές μοιάζει λίγο αστείο, το εκτιμάς και το γουστάρεις που η γυναίκα αυτή, μετά από τόσα χρόνια στη σκηνή, το διασκεδάζει περισσότερο και από τον πιο φανατικό της θαυμαστή.

Ήταν φυσικά και ο Κώστας Λειβαδάς μαζί της. Ζήλεψα το μαλλί του για άλλη μια φορά, ελλείψει κάποιων δικών μου. Φίλος της και συνεργάτης χρόνια, έκατσε στα πλήκτρα με σεμνότητα και  σεβασμό στο όργανο που τον έχει φέρει πιο κοντά στα εσώψυχα του και μοιράστηκε μαζί μας τα τραγούδια του, δια στόματος Τσαλιγοπούλου αλλά μας είπε και ο ίδιος κάποια. Οκ! Δεν μπορώ να πω ότι ''το έχει'', όμως από την άλλη, είναι υπέροχο να ακούς τον ίδιο τον δημιουργό να τραγουδάει για ένα και μόνο λόγο. Καταλαβαίνει, συνήθως καλύτερα από τον καθένα, τι ακριβώς λέει και πως. Μιας και η μετάφραση χάνεται από στόμα σε στόμα -πράγμα λογικό- το να ακούς ένα δημιουργό να τραγουδάει, όπως και αν το κάνει αυτό, είναι σαν να βλέπεις ταινία χωρίς υπότιτλους.

Ο κόσμος για 3η φορά σε live της εν λόγω αοιδού, ήταν εκεί. Όχι στο μαγαζί απλώς. Όσο δεν ήταν εκείνη πάνω στην σκηνή , άλλο τόσο και ο κόσμος δεν ήταν από κάτω. Έχει ένα ταλέντο να εξαφανίζει και να αλλοτριώνει την φυσική απόσταση που υπάρχει. Μαγκιά της! Είτε την ακούω σπίτι μου είτε όχι, είτε σου αρέσει είτε δεν την γουστάρεις, δεν μπορείς να μην της το αναγνωρίσεις αυτό.

Συνολικά ήταν μια πολύ όμορφη νύχτα, αν και υπήρξε ένα θέμα υγείας που δεν καταφέραμε να κάτσουμε μέχρι το τέλος. Φύγαμε λίγο πριν. Και στο λέω αυτό, όπως και το ότι δεν σου μίλησα για playlist γιατί δεν το έχω. Και δεν αναφέρω όσα τραγούδια θυμάμαι γιατί πρώτον, δεν είναι πολλά αυτά που θυμάμαι και δεύτερον για να δείξω την απορία μας σε κάτι. Ενώ το ζητήσαμε όπως συνήθως και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δυστυχώς αυτή την φορά δεν μας το έδινε ο ηχολήπτης ή να το είχαμε μια φώτο, παρά μόνο στο τέλος της παράστασης λες και θα έκοβε η μαρέγκα αν το είχαμε πιο πριν , όπως σε πολλές παραστάσεις συμβαίνει. Δεν καταλάβαμε το γιατί και η αλήθεια είναι πως άφησε ένα γιατί να κάνει παρέα με το μετέωρο βήμα του πελαργού.  Έτσι, και σου ζητώ συγνώμη, δεν έχω το playlist της παράστασης. Το μόνο που μπορώ να σου πω , είναι πως είπε τα περισσότερα από αυτά που ξέρεις , καθώς επίσης και μερικά ακόμα.
Τελικά όμως, περάσαμε πολύ όμορφα για ακόμα μια φορά. Ήταν η τελευταία παράσταση στο Ρυθμό. Αναμένουμε μέχρι νεοτέρας με χαρά.
Μέχρι να τα ξαναπούμε, να γελάς, ν' αγαπάς και να αντέχεις...
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
8,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα