Το περσινο EJEKT & το enlefko festival δείχνουν το δρόμο

Η χθεσινή ανακοίνωση του 1ου enlefko festival με τους ARCHIVE, Jessie Ware & John Talabot στο line-up χαροποίησε αρκετούς μουσικόφιλους.
Διαβάστηκε φορες
Πολύ καλησπέρα σας!

Η χθεσινή ανακοίνωση του 1ου enlefko festival με τους ARCHIVE, Jessie Ware & John Talabot στο line-up χαροποίησε αρκετούς μουσικόφιλους. Σε μια περίοδο που τα ραδιόφωνα έχουν πάρει την κατιούσα και η οργάνωση των συναυλιών αποτελεί ένα δύσκολο μαθηματικό πρόβλημα, το οποίο δεν έχει πάντα λύση, ο enlefko χαράζει τη δικιά του πορεία... Είναι ένας από τους λίγους σταθμούς που επενδύει στο προσωπικό του, δεν έχει οικονομικά προβλήματα και είναι από χθες το μόνο ραδιόφωνο που θα διοργανώσει το δικό του Φεστιβάλ αυτό το καλοκαίρι!

Όχι, αυτό το άρθρο δεν είναι διαφήμιση για τον enlefko. Άλλωστε, όσοι αγαπάτε την καλή μουσική, ξέρετε ότι είναι λίγα τα FM ραδιόφωνα που ξεχωρίζουν και μπορούμε να ακούσουμε εκπομπές τους (όσες έχουν απομείνει...). Οι καλές κινήσεις και το ρίσκο που παίρνουν κάποιοι άνθρωποι πρέπει να επιβραβεύονται, ανεξάρτητα με το τελικό αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά του Plissken. Σε όλα τα Φεστιβάλ τους, υπήρχε συγκεκριμένη στόχευση όσον αφορά τη μουσική και παράλληλα οι επιλογές τους ήταν και είναι αρκετά προσεγμένες. Μακάρι, να πάει καλά το φετινό Plissken!

Παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι στη χώρα μας, σ' αυτή την περίοδο, μόνο κινήσεις σαν το περσινό EJEKT και το φετινό Enlefko Festival μπορούν να πετύχουν και να λύσουν το παραπάνω μαθηματικό πρόβλημα. Η οικονομική κατάσταση δε μας επιτρέπει να έρθουν μεγάλα συγκροτήματα και μουσικοί σε κάποιο Φεστιβάλ. Μόνοι τους μπορεί να έρθουν, όπως έρχονται οι Depeche Mode και ο Roger Waters, αλλά για να πετύχουν θα πρέπει να συνδυαστούν με μεγάλες συνεργασίες με χορηγούς και γενικότερα ένα καλά οργανωμένο promo.

Οι Kasabian ήταν μια φωτεινή εξαίρεση (πέρσι στο EJEKT) και πέτυχαν επειδή συνδυάστηκαν με τους Έλληνες πλέον James. Αντίστοιχη αγάπη υπάρχει από το Ελληνικό κοινό για τους Archive. Οι James και οι Archive μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε από κοντά πολύ αξιόλογες μπάντες - μουσικούς, όπως οι Kasabian, o Miles Kane, η Jessie Ware και ο John Talabot. Οι δύο τελευταίοι απασχόλησαν όλα τα μουσικά έντυπα και sites στην περσινή ανασκόπηση της χρονιάς. Το Καλοκαίρι θα είναι στην Τεχνόπολη... Δεν είναι λίγο. Και βέβαια δύσκολα θα πετύχει το εγχείρημα, χωρίς τους Archive.

Το φετινό EJEKT βαδίζει σε κάποιο βαθμό, σε αυτό το σενάριο, γιατί οι Pet Shop Boys μπορεί να μην έχουν το αντίκτυπο των James, Nick Cave, Archive κ.α. στο Ελληνικό κοινό, αλλά ξέρετε πολύ καλά ότι το gay κοινό τους αγαπάει και αυτοί θα αγοράσουν άμεσα το εισιτήριο τους... Θα στηρίξουν το Φεστιβάλ. Άλλωστε, μόνο με μεγάλη προπώληση στηρίζονται οι συναυλίες!

Σ' αυτή την κουβέντα δεν μπορώ να βάλω το River Party, γιατί όπως σας έχω ξαναπεί, είναι το μόνο Ελληνικό Φεστιβάλ, που μοιάζει λίγο με κάποιο Ευρωπαϊκό. Μακάρι και φέτος να είναι το ίδιο αξιόλογο και πετυχημένο με πέρσι.

Ας ελπίσουμε ότι τα ονόματα που θα ανακοινωθούν για το Rockwave & το EJEKT θα βασιστούν σε αυτή τη συλλογιστική και να υπάρχει κάποια προστιθέμενη αξία στα Φεστιβάλ, για εμάς τους μουσικόφιλους. Για να δούμε... Οι ανακοινώσεις είναι κοντά.

Τέλος, θα ήθελα να γράψω δυο λόγια για ένα θέμα άσχετο με τα παραπάνω, το οποίο απασχολεί αρκετά τον κόσμο της μουσικής κι όχι μόνο τις τελευταίες μέρες. Το σχόλιο του Γιώργου Χρονά για τη Monika δίνει δημοσιότητα σ' έναν αξιόλογο άνθρωπο, αλλά με λάθος τρόπο κατά τη γνώμη μου. Όσο για το τι είπε, θα μας επιτρέψετε να μην το δημοσιεύσουμε στο Mix Grill. Ούτε το σχόλιο, ούτε την κόντρα Γ. Χρονά και LiFo. Αν ψάξετε στο google, θα τα μάθετε όλα...

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα