Για 4η συνεχή χρονιά: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Χρήστος Αλεξόπουλος οργανώνει και συντονίζει το Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών.
Διαβάστηκε φορες
Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Χρήστος Αλεξόπουλος οργανώνει και συντονίζει το Εργαστήρι Σύνθεσης Τραγουδιού στο Ωδείο Ορφείο Αθηνών.
 
Στα τρία πρώτα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Εργαστηρίου έχουν συμμετάσχει σε αυτό τόσο μουσικόφιλοι που δοκίμαζαν να γράψουν τραγούδια αλλά δεν έμεναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, όσο και καταρτισμένοι μουσικοί που ήδη έγραφαν με επιτυχία τα δικά τους τραγούδια αλλά ένιωθαν την ανάγκη να διευρύνουν τα εκφραστικά τους μέσα.
Ή μουσικοί που απλά είχαν την περιέργεια:  Πως γράφεται τελικά ένα τραγούδι;  Είναι πράγματι τόσο δύσκολο όσο συχνά πιστεύεται; Ποιες βασικές αρχές διατρέχουν τη σύνθεση ενός τραγουδιού στη βάση του, πέρα από στιλιστικές και ενορχηστρωτικές αναζητήσεις;
Συμμετείχαν επίσης, μουσικοί όπως η Μάρσια που ήρθε στο εργαστήρι με μια χούφτα τραγούδια κι έφυγε με τα  επτά από τα έντεκα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στο νέο άλμπουμ του συγκροτήματος Playground Theory με τίτλο Speaking of Secrets που μόλις κυκλοφόρησε (Puzzlemusik, Οκτώβριος 2013)
 
Το Εργαστήρι αποτελεί ένα περιβάλλον όπου συγχρωτίζεσαι με ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια επιθυμία και αγάπη με εσένα: να γράφουν τραγούδια.
Σε αυτό οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τραγούδια ή προσχέδια τραγουδιών που έχουν γράψει στο παρελθόν, ενώ δημιουργείται και κίνητρο για επί τόπου δημιουργία  νέων τραγουδιών με αφετηρία την ανάλυση και τη συζήτηση που προηγείται.
Οι συμμετέχοντες αρκεί να μπορούν να παίξουν τις ιδέες τους σε μία κιθάρα ή ένα πιάνο.

Παρουσιάζονται Τεχνικές Σύνθεσης Τραγουδιού και αναλύονται ζητήματα Δομής μέσα από παραδείγματα γνωστών τραγουδιών (Radiohead, U2, Bjork, Pixies, Tom Waits, Kurt Weill, Χατζιδάκις, Αττίκ και πολλά άλλα.).
 
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 7 άτομα. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
 
Για πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια και το κόστος του Εργαστηρίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο e-mail ergastiri2012@gmail.com ή στα τηλέφωνα της γραμματείας του Ωδείου Ορφείο Αθηνών, 210- 3635320 και 210-3634432.
 
Δηλώσεις συμμετοχής ως και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου.
Διαβάστε ακόμα