Tasman

Review: Tasman, Etten @ ΣτΝ

Χθες βράδυ βρεθήκαμε στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου (όσοι μπορέσαμε βέβαια με τόση βροχή που έριχνε έξω...) για να ακούσουμε...
Διαβάστηκε φορες
Χθες βράδυ βρεθήκαμε στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου (όσοι μπορέσαμε βέβαια με τόση βροχή που έριχνε έξω...) για να ακούσουμε τι το καινούργιο έχουν να μας προσφέρουν δύο νέα ονόματα, στα οποία κρύβονται δύο έμπειροι μουσικοί.

Το βράδυ που πέρασε ένιωθα λες και ήμουν στο Λονδίνο (ας πούμε) και περίμενα να ακούσω φρέσκα πράγματα από δύο μουσικούς, που είχαν την ιστορία τους στην εναλλακτική rock σκηνή, αλλά οι solo μουσικές τους έχουν αρκετά ηλεκτρονικά στοιχεία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή (κλασσική έκφραση..):

Tasman

Ο Tasman ή αλλιώς Τάσος Παπαστάμου ή αλλιώς ο πρώην βιολιστής των Closer (κι όχι της στέγης) βρέθηκε στη σκηνή στις 22:25 περίπου και για μια ώρα μας παρουσίασε τα τραγούδια του ντεμπούτο album του "Solace". Από το πρώτο τραγούδι μέχρι το τελευταίο, το χαρούμενο πρόσωπο του Tasman έδειχνε την ευτυχία του για την live παρουσίαση των κομματιών του. Από το πρώτο κιόλας λεπτό, μπήκαμε σε ένα διαφορετικό ταξίδι με μελωδίες, ντυμένες με beats, πλήκτρα και άλλα όργανα. Τα περισσότερα από όσα ακούγαμε βέβαια παιζόντουσαν εκείνη τη στιγμή και δεν ήταν προηχογραφημένα, κάτι που βέβαια είναι πολύ σημαντικό για μια συναυλία.

Συνολικά, πρέπει να πω ότι υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρουσες ιδέες στο όλο εγχείρημα. Βέβαια, αυτές δε μεταδίδονται ακόμη τόσο καλά σε μια συναυλία από ότι να τις ακους στο σπίτι σου. Υπήρχαν στιγμές που έμπαινα στο ταξίδι και δεν ήξερα αν είχε μέση και τέλος. Αυτό όμως είναι φυσιολογικό για ένα νέο μουσικό, του οποίου οι μουσικές δεν είναι ακόμη γνωστές.

Σε γενικές γραμμές ο Tasman παίρνει δικαίως μια θέση στα νέα μουσικά δρώμενα της χώρας μας και με τον καιρό πιστεύω ότι θα βελτιώσει και τις ζωντανές εμφανίσεις του.

Etten

EttenΗ Etten ή αλλιώς Ελένη Τζαβάρα είναι γνωστή σε όλους όσους παρακολουθούμε τους Film για τις πολύ καλές φωνητικές της ικανότητες και για τη θεατρικότητα, που τη διακρίνει, όταν είναι πάνω στη σκηνή.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε προσφέρει σε όλους εμάς ένα τύπο συναυλίας, που περιμένουμε από κάθε όνομα. Ένταση, νέες μουσικές, επαφή με τον κόσμο και να έχεις κάτι να σου τραβάει την προσοχή στη σκηνή. Στα της μουσικής, η Etten κινείται ας πούμε σε ένα πιο εναλλακτικό προφίλ της Bjork. Ηλεκτρονικό υπόβαθρο σε όλα της τα κομμάτια, με την κιθάρα να έχει το ρόλο της και βέβαια τα φωνητικά της Ελένης να κυριαρχούν.

Ήταν καλή συνολικά η εμφάνιση της και νομίζω ότι κατάφερε με τον τρόπο της να προωθήσει στον κόσμο τις μουσικές της ιδέες.

Νομίζω ότι αξίζει να ακούσετε και το "I Know Yoy Are Behind Me, But I'M Not Scared" της Etten, αλλά και το "Solace" του Tasman. Και να έρχεστε σε καμιά συναυλία νέων ονομάτων. Καλός είναι ο καναπές ξέρω, όπως και το "Ράδιο Αρβύλα", αλλά όπου χρειάζεται δώστε κι εσείς τη στήριξη σας...


Y.Γ.: Δυστυχώς, η κάμερα μου έφτασε στα όρια της να "κρασάρει" και έχασα ένα πολύ καλό video από το προτελευταίο τραγούδι του Tasman.

Tags
Διαβάστε ακόμα