Γνωρίστε τους Plastic Flowers

Οι Plastic Flowers είναι ένα dream pop ντουέτο απ’ τη Θεσσαλονίκη και κυκλοφορεί το debut album τους "EVERGREEN" στις 3 Μαρτίου από την Inner Ear.
Διαβάστηκε φορες

Οι Plastic Flowers είναι ένα dream pop ντουέτο απ’ τη Θεσσαλονίκη και δημιουργήθηκαν το 2011 απ’ τον Γιώργο Σαμαρά. Την ίδια χρονιά μπήκε στο σχήμα και ο Άγγελος Πασχαλίδης και έτσι έγιναν δύο. Είναι 23 χρονών, ηχογραφούν και κάνουν όλες τις παραγωγές των δίσκων τους μόνοι τους, χρησιμοποιώντας lo-fi εξοπλισμό. Χαρακτηριστικά του ήχου τους είναι η έντονη χρήση κιθάρας και synths μαζί με drum machines και κρουστά.

Απ’ το 2011 και έπειτα έχουν κυκλοφορήσει 4 EP’s μέσω διαφόρων διεθνών label όπως Cakes and Tapes, Manic Pop! Records και Bad Panda. Το ντεπούτο LP τους "Evergreen" αναμένεται στις 3 Μαρτίου μέσω των Inner Ear και Crash Symbols (USA) σε βινύλιο και κασσέτα αντίστοιχα. Για πρώτη φορά περιλαμβάνονται συνεργασίες με άλλα σχήματα όπως Ed Askew (Dragcity) και Keep Shelly in Athens (Cascine).

Στις αρχές του 2012 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συναυλία των Plastic Flowers και ένα χρόνο μετά έλαβε χώρα το πρώτο τους διεθνές tour με συμμετοχή και στο SXSW. Μέσα στο 2013 πραγματοποίησαν και εμφανίσεις με διεθνή acts όπως Bonobo, Still Corners και Blackbird Blackbird ενώ έπαιξαν και στο Reworks Festival 2013. Στις αρχές του 2014 θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο διεθνές tour τους με συμμετοχή και πάλι στο SXSW του Austin, TX.

Έχουν αποσπάσει θετικά σχόλια από διάφορα διεθνή μέσα που τους έχουν ξεχωρίσει ως μία απ’ τις καλύτερες Ελληνικές μπάντες των τελευταίων ετών.
Διαβάστε ακόμα