Θα μπορούσε να γίνει μια συναυλία του Γ. Αγγελάκα με τον Π. Παυλίδη;

Εδώ και χρόνια, έχω στο μυαλό μου μια συνεργασία που θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς τους φίλους της Ελληνικής μουσικής.
Διαβάστηκε φορες


Καλημέρα παιδιά.

Εδώ και χρόνια, έχω στο μυαλό μου μια συνεργασία που θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς τους φίλους της Ελληνικής μουσικής. Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης είναι για μένα οι δύο κορυφαίοι (ενεργοί) μουσικοί της Ελληνικής ροκ σκηνής και γενικότερα δύο μορφές του Ελληνικού τραγουδιού. Αν δε με απατάει η μνήμη μου, ο Παύλος και ο Γιάννης δεν έχουν κάνει ποτέ κοινή εμφάνιση σε μια συναυλία.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουν κάτι τέτοιο;

Θα μου πείτε: Για ποιο λόγο να το κάνουν; Τους στέρεψαν οι νέες ιδέες και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μαζέψουν πολύ κόσμο σε μια συναυλία τους;

Δε συμφωνώ. Ο Παύλος Παυλίδης και ο Γιάννης Αγγελάκας κυκλοφόρησαν δύο πολύ δυνατούς δίσκους μέσα στο 2013. Η "γελαστή ανηφόρα" και οι "Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί" περιέχουν "φρέσκιες" μουσικές προτάσεις και όπως γίνεται τις περισσότερες φορές, οι στίχοι τους είναι σε άλλο επίπεδο.

Πριν λίγες ημέρες, ο Παύλος είπε στη συνέντευξη του στο Mix Grill:

"Τις λίγες φορές που έχουμε συναντηθεί με το Γιάννη κουβεντιάζουμε αλλά πράγματα. Κάποια στιγμή θα ήθελα να τραγουδήσω με το δικό μου τρόπο κάποια απ' τα φοβερά στιχάκια του."

Πριν δύο χρόνια, ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξη του στο cosmo.gr:

"Εξακολουθεί το αγαπημένο μου ελληνικό συγκρότημα να είναι οι 'Τρύπες' με διαφορά. Κι αυτό έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τους στίχους. Θαυμάζω τον Γιάννη σαν fan από τότε που ήμουν μικρός ως και τώρα. Έχουμε συναναστραφεί κατά καιρούς."

Βέβαια και ο Αγγελάκας έχει καλή άποψη για τον Παυλίδη. Γιατί λοιπόν δε δοκιμάζουν κάτι μαζί; Μια συναυλία στην Αθήνα και μια στη Θεσσαλονίκη ή καλύτερα μια σειρά από 2 ή 3 εμφανίσεις σε αυτές τις 2 πόλεις... Μπορείτε να το φανταστείτε; Ο Παύλος με τους B-Movies, ο Γιάννης με τους δύο συνοδοιπόρους του τα τελευταία χρόνια και κάποιες στιγμές όλοι μαζί στη σκηνή. Να ακούσεις το "Αερικό" από τον Αγγελάκα και το "Δικαιοσύνη" από τον Παυλίδη...

Καλλιτεχνικά θεωρώ ότι θα ήταν μια σύμπραξη, ανάλογη της σειράς των 3 συναυλιών των Μάλαμα, Αλεξίου και Ιωαννίδη στο Λυκαβηττό. Πόσες φορές μηνμονεύουμε αυτές τις συναυλίες και το αντίστοιχο CD που κυκλοφόρησε; Κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να γίνει με τον Παύλο και το Γιάννη.

Είναι σημαντικό όμως να αφήσουμε τους δύο τόσο εμπνευσμένους μουσικούς να εκφραστούν ελεύθερα στη σκηνή, να κάνουν ότι θέλουν και να μην τους ζαλίσουμε με τις Τρύπες και τα Ξύλινα Σπαθιά. Παράλληλα, είναι καλό αυτή η σειρά συναυλιών να γίνει σε χώρους όπως το Θέατρο Βράχων ή ο Λυκαβηττός, δηλαδή σε ανοιχτούς χώρους στο κέντρο της πόλης.

Πόσο μακριά λοιπόν είναι αυτή η σκέψη; Αυτή η ιδέα;

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα