GigMania:Glasto fun!

Αυτή την εβδομάδα, αρχίζουμε το αφιέρωμα μας στα festival του εξωτερικού,με ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου: το Glastonbury Festival!
Διαβάστηκε φορες
Μετά την ανακοίνωση του line up του  Dancewave Rockwave festival, αλλά και την γενικότερη έλλειψη αξιόλογων καλοκαιριών συναυλιών (τουλάχιστον μέχρι τώρα), είναι λογικό να ψάχνετε για " συναυλιακές αποδράσεις " στο εξωτερικό. Γιαυτο είμαστε και εμείς εδώ! Αυτή την εβδομάδα αρχίζουμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στα καλοκαιρινά festival του εξωτερικού με μεγάλα ονόματα και (όσο γίνετε) πιο προσιτές τιμές

Το Glastonbury (το πλήρες όνομα του festival είναι Glastonbury Festival of Contemporary Performing Arts ) διεξάγετε κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου (στο τέλος της εξεταστικής) στο Νοτιοδυτικό κομμάτι της Αγγλίας, μερικά χιλιόμετρα μακριά από το Pilton.To Glasto δεν είναι ένα κοινότυπο Αγγλικό festival, όπως ένα από τα πολλά festival που λαμβάνουν χώρα στο νησί (V festival, Reading/Leeds, T in the park). Ίσως είναι το πιο γνωστό (και πιο μεγάλο ) festival παγκοσμίως !

Σε μια από τις 40 σκηνές του festival, κάποια στιγμή της καριέρας τους,έχουν περάσει -σχεδόν- όλα τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής , έναντι ελαχίστων εξαιρέσεων! Θα μπορούσαμε να πούμε, πως το Glasto (και οι εμφανίσεις των συγκροτημάτων/καλλιτεχνών εκεί)  επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της Αγγλικής αλλά και παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Κανείς δεν θα ξεχάσει την ιστορική(επική (?) ) εμφάνιση των Radiohead το 1997, τους απίστευτους Coldplay το 2002,το εκρηκτικό set των Muse το 2004,τους μικρούς και ψαρομένους (τότε) arctic monkey to 2007 ακόμα και την πολυσυζητημένη εμφάνιση του Jay-Z που ξεκίνησε το set του με ένα cover των Oasis (Wonderwall),το 2008!

Με μια φράση: είναι το festival που γράφετε η μουσική ιστορία !

All i want is... mud!

Βέβαια μην φαντάζεστε ήλιο και 30 βαθμούς...δεν είστε στο rockwave! Όπως αναφέραμε και πιο πριν το festival λαμβάνει χώρα σε μια φάρμα ,στην μέση του πουθενά,και όπως γνωρίζετε ο Αγγλικός καιρός δεν έχει καμία σχέση με τον Ελληνικό, με αποτέλεσμα οι συχνές (!!!) βροχοπτώσεις που πλήττουν την Αγγλία εκείνο το διάστημα, να μετατρέπουν τον χώρο που διεξάγετε το festival σε ένα απέραντο λιβάδι με λάσπες,με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την φεστιβαλική σας εμπειρία. Απέχει περίπου 3 ώρες από το κεντρικό Λονδίνο, ενώ η μεταφορά δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς οι εταρίες του νησιού φροντίζουν να βάλουν επιπλέον δρομολόγια ώστε να εξυπηρετήσουν τους 180.000 festival-goers!

Και τι το ξεχωριστό θα έχει το φετινό φεστιβαλ?

Φέτος το Glastonbury κλείνει 40 χρόνια ζωής, κάτι που καθιστά το φετινό festival ιδιαίτερο. Γιαυτό οι διοργανωτές κατάφεραν να κλείσουν τους U2 στην μοναδική τους festivalική παρουσία  (της εικοσαετίας???) όπως επίσης και τους Muse(στην καλύτερη φάση της καριέρας τους!). Αλλά ονόματα που λογικά θα περάσουν από τις σκηνές του Glastonbury είναι ο Stevie Wonder(πιθανός headliner της τελευταίας ημέρας του festival),οι Vampire Weekend,MGMT,Pet Shop Boys,Empire of the sun ενώ οι τελευταίες φήμες μιλούν για μια πιθανή εμφάνιση των Coldplay και των Pearl Jam. Πρέπει να σημειωθεί πως το line up δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως όποτε τα παραπάνω αποτελούν φήμες/προβλέψεις(πέρα από τους U2 και τους Muse που έχουν ανακοινωθεί)

Tickets: (almost) sold out!

Όσο για τα εισιτήρια για το φετινό festival,τα περισσότερα έχουν πουληθεί από τον Οκτώβριο ! Και λέμε τα περισσότερα γιατί υπάρχουν ακόμα κάποια διαθέσιμα εισιτήρια τα οποία θα διατεθούν στις αρχές Απριλίου ,και αναμένονται να εξαντληθούν μέσα σε ελάχιστα λεπτά.Περισσότερα για την διαδικασία της αγοράς εισιτηρίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ .Το εισιτήριο για όλο το Σαββατοκύριακο του festival κοστίζει 185 λίρες,ενώ για τα μεταφορικά (Αεροπλάνο+τρένο ) θα πρέπει να υπολογίζετε περίπου 200-220 ευρώ.

Παρότι το κόστος για το συγκεκριμένο μπορεί να φαντάζει σχετικά μεγάλο,θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε 3 μέρες γεμάτες μουσικής ,σε ένα από τα καλύτερα festival του κόσμου. Και πιστέψτε με: η  εμφάνιση των U2 θα είναι μια από τις ιστορικότερες στιγμές στα χρονικά του festival. Πρέπει να είστε εκεί!(Και μην ξεχνάτε! Το mixgrill σας πάει στο Hove Festival για να δείτε τους Muse,Arcade fire,Massive attack και πολλά άλλα μεγάλα ονόματα!)

Διαβάστε ακόμα