Violent Femmes @ Stage Volume 1

Αν πρέπει να περιγράψεις την εμφάνιση των Violent Femmes στην Αθήνα με μια φράση, τότε θα έλεγα ότι "τη μάτωσαν τη φανέλα."
Διαβάστηκε φορες
Οι φωτογραφίες ανήκουν στη Σοφία Περακάκη και το Mix Grill.

Αν πρέπει να περιγράψεις την εμφάνιση των Violent Femmes στην Αθήνα με μια φράση, τότε θα έλεγα ότι "τη μάτωσαν τη φανέλα." Και τι δεν έκαναν!

Έπαιξαν περισσότερο από 2 ώρες, ο Gordon Gano έπαιξε ηλεκτρική κιθάρα, μπάντζο, βιολί και τραγούδησε στα Ελληνικά. Ο Brian Richie έπαιξε ακουστική κιθάρα, μπάσο με μαεστρία, αποδεικνύοντας πόσο σημαντικό είναι το παίξιμο του στον ήχο των Femmes κι ακόμη πήρε το μπουζούκι και το ξυλόφωνο για 3 τραγούδια.

Μαζί τους ο φοβερός Brian Viglione ο οποίος έπαιζε με απίστευτο πάθος τα drums, ο 64-χρονος Steve Mackay στο σαξόφωνο (ο οποίος έμοιαζε με 80-άρη έτσι όπως έχουν ασπρίσει τα μαλλιά του και όπως φαίνονταν τα γυμνά μπράτσα του), ο John Sparrow στο καχόν, ο Darren Brown στην τρομπέτα και ο Jeff Hamilton στην κιθάρα, το μαντολίνο και τη φυσαρμόνικα.
Το βράδυ της Δευτέρας, το Stage Volume 1 δυστυχώς δεν είχε πολύ κόσμο. Όμως, όσοι βρέθηκαν στο συναυλιακό χώρο του κέντρου της Αθήνας, ήταν 100% συνειδητοποιημένοι και προετοιμασμένοι για αυτό που θα έβλεπαν κι άκουγαν. Για εμάς τους μουσικόφιλους, αυτό είναι το καλύτερο κοινό συναυλίας!

Στο δίωρο σετ, οι Violent Femmes ανέβασαν από νωρίς τον κόσμο, παίζοντας τα αγαπημένα "Blister in the sun", "Kiss off" και "Add it up". Ο ήχος ήταν καλός και οι Femmes σε κέφια. Η φωνή του Gordon Gano θύμισε τα παιδικά μας χρόνια και η εμβληματική φιγούρα και το ξεχωριστό παίξιμο του Brian Richie απέδειξε το σημαντικό ρόλο του στο συγκρότημα, ακόμη κι αν ο Gano έχει γράψει σχεδόν όλα τα τραγούδια τους.
Η προσθήκη του "μικρού" Brian Viglione στα drums, ακόμη κι αν εκτόπισε τον αυθεντικό drummer του group, το Victor DeLorenzo, θα έλεγα ότι έδωσε μια άλλη φρεσκάδα στην μπάντα. Το πάθος, οι εκφράσεις και το τραγούδι του σε όλα τα τραγούδια της βραδιάς έδωσαν το κάτι παραπάνω στη βραδιά, το οποίο δεν "εκτόπισε" βέβαια όσα μας έδωσαν οι Gano και Richie, αλλά απογείωνε κάποιες στιγμές της όλης εμφάνισης.

Μαζί με το Viglione, o Steve Mackay κέρδισε πολλά χειροκροτήματα από το παθιασμένο παίξιμο του στο σαξόφωνο, το οποίο μη φανταστείτε ότι προσέφερε solo που ξεχώρισαν, αλλά έκανε σωστά γεμίσματα, τα οποία έδεναν τα κομμάτια.
Οι Violent Femmes ανέβασαν δύο φορές στη σκηνή τη δικιά μας Γεωργία Νταγάκη, η οποία έπαιξε μαζί με τη λύρα της. Μετά το αγαπημένο "Gone Daddy Gone", ο Brian Richie παίρνει το μπουζούκι και η Γεωργία τη λύρα της και παίζουν όλοι μαζί το "Good Feeling". Στο "Requiem ", που ακολούθησε ο Richie κράτησε το μπουζούκι, για να πάει στο ξυλόφωνο του αμέσως μετά για το "Mirror Mirror (I See a Damsel)".
Το δικό μου αγαπημένο τραγούδι των Violent Femmes, το "American Music" έκλεισε το κανονικό σετ. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, οι Αμερικάνοι ξαναβγαίνουν στη σκηνή για να τραγουδήσουν ένα Ελληνικό τραγούδι στη γλώσσα μας!!! Φαινόταν πολύ περίεργο, αλλά ο Gordon Gano τραγουδούσε στα Ελληνικά το "Δε θα δακρύσω πια για σένα" των Πυξ Λαξ.

Εδώ αξίζει να σας θυμίσουμε ότι το 2003 ο Gordon Gano ήρθε στην Ελλάδα και συμμετείχε σε δύο τραγούδια του δίσκου "Στην Πόλη των Τρελών" των Πυξ Λαξ. Από τότε υπήρχαν καλές σχέσεις με το Ελληνικό συγκρότημα.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας εμφανίζεται στη σκηνή κι ο κόσμος μουδιασμένος (δεν το περιμέναμε) παρακολουθούσε μια διαφορετική εκτέλεση ενός Ελληνικού χιλιοπαιγμένου κομματιού, από τους Violent Femmes. Περίεργο, ε!

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο κόσμος που ήρθε την Δευτέρα για τους Violent Femmes δεν έχει την καλύτερη άποψη για τους Πυξ Λαξ και το Φίλιππο Πλιάτσικα. Έτσι, δε θεωρώ ότι ήταν πετυχημένη η συγκεκριμένη συνύπαρξη.

Μετά το "Δε θα δακρύσω πια για σένα", ο Gordon Gano μας επιφύλαξε άλλη μια έκπληξη! Τραγούδησε ξανά στα Ελληνικά το "Ομνύει" του Γιάννη σπανού και του Κώστα Καβάφη, το οποίο έχει τραγουδήσει στο παρελθόν ο Μανώλης Μητσιάς. Πολύ ωραία στιγμή!

Η βραδιά έκλεισε με άλλη μια εκτέλεση του "Blister in the sun" με το Φίλιππο Πλιάτσικα να τραγουδάει στα Ελληνικά ένα κομμάτι του τραγουδιού ("θέλω να πετάξω πιο ψηλά") και τη Γεωργία Νταγάκη να πλαισιώνει την μπάντα.

Setlist

Old Mother
Gimme the Car
Look Like That
Mother of a Girl
Nightmares
Blister In The Sun
Kiss Off
Please Do Not Go
Add It Up
Confessions
Prove My Love
Promise
To the Kill
Gone Daddy Gone
Good Feeling
Requiem
Mirror Mirror (I See a Damsel)
Hallowed Ground
Old Mother Reagan
All I Want
Life Is an Adventure
Jesus Walking on the Water
Black Girls
I Held Her in My Arms
American Music

encore:

Δε θα δακρύσω πια για σένα (Πυξ Λαξ)
Ομνύει (Κ. Καβάφης)
Blister In The SunΑξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα