Editors Live @ Fuzz

Editors @ Fuzz: An Escape from Nest

Όταν φεύγαμε από το Fuzz χθες βράδυ μου έλεγε ένας φίλος: "Τελικά, οι Editors ήταν Άγγλοι στην ώρα έναρξης της συναυλίας και Γερμανοί στο πρόγραμμα που έπαιξαν".
Διαβάστηκε φορες
Όταν φεύγαμε από το Fuzz χθες βράδυ μου έλεγε ένας φίλος: "Τελικά, οι Editors ήταν Άγγλοι στην ώρα έναρξης της συναυλίας και Γερμανοί στο πρόγραμμα που έπαιξαν". Έτσι ακριβώς ήταν. Πάμε στα Στατιστικά και τα λέμε παρακάτω για τη χθεσινή φοβερή βραδιά...

Οι φωτογραφίες ανήκουν στο φωτογράφο και γραφίστα μας Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο.


Χώρος: Fuzz
Η μπάντα: Editors
Ο κόσμος: Sold-out (αρκετός κόσμος που ήρθε για εισιτήριο της τελευταίας στιγμής έμεινε έξω).
Οργάνωση - ήχος: Μια χαρά.
Ξεκίνησε: στις 21:30 με το "In this light and on this evening"
Τελείωσε: στις 23:00 με το "Fingers In The Factories"
Encore; Έχουμε κι από αυτό με 4 τραγούδια.

Editors Live @ Fuzz

Set list: Ακριβώς το ίδιο με αυτό που παίζουν σε όλες τις τελευταίες εμφανίσεις τους. Λογικά τα ίδια κομμάτια θα παίξουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.


 1. In This Light And On This Evening
 2. Lights
 3. An End Has A Start
 4. You Don't Know Love
 5. Bones
 6. A Life As A Ghost
 7. Eat Raw Meat = Blood Drool
 8. Blood
 9. Escape The Nest
10. Last Day
11. Bullets (video)
12. The Big Exit
13. The Racing Rats (video)
14. Munich
15. Smokers Outside The Hospital Doors

Encore:

16. No Sound But The Wind
17. Bricks And Mortar
18. Papillon (video)
19. Fingers In The Factories

Editors Live @ Fuzz

Ήταν η τρίτη φορά που έβλεπα τους Editors και η πρώτη σε μια solo εμφάνιση τους. Κάποιοι από εσάς μπορεί να θυμάστε τους διθυράμβους μου για τη συναυλία τους στο Rockwave και τα μέτρια σχόλια για αυτή στο περσινό Ejekt. Μπορεί να θυμάστε ακόμη ότι έγραφα πως στο Ejekt κάτι δε μου πήγαινε καλά με τη φωνή του Tom Smith.

Δεν μπορεί να έχασε τη φωνή του... Η απάντηση ήρθε βέβαια χθες βράδυ. Φοβερή εμφάνιση από το Βρετανικό συγκρότημα με τον Smith να ξεδιπλώνει τις ξεχωριστές φωνητικές του ικανότητες και τους Chris, Russell κι Ed να βοηθούν αρκετά στο τελικό άρτιο αποτέλεσμα.

Editors Live @ Fuzz

Το setlist όπως μπορείτε να δείτε περιέχει τα περισσότερα από τα γνωστά τραγούδια τους. Το δυναμικό παίξιμο αυτών και το γεγονός ότι είχαμε περισσότερο χρόνο να συνηθίσουμε τις ηχητικές αλλαγές που έκαναν στον τελευταίο τους δίσκο οι Editors (συγκριτικά με το χρόνο που είχαμε στο Ejekt) μας έκαναν να θεωρούμε αρκετά οικεία τα νέα κομμάτια τους, που περιέχουν περισσότερα ηλεκτρονικά στοιχεία (Eat Raw Meat = Blood Drool, A Life As A Ghost, Bricks And Mortar).

Το νέο τους τραγούδι "Last Day" δεν ήταν άσχημο, χωρίς όμως να μου μένει από τη χθεσινή βραδιά.

Σχετικά με την επαφή με τον κόσμο, το συγκρότημα έδειχνε να απολαμβάνει το live και την ανταπόκριση του κοινού. Πολλά πλατιά χαμόγελα και από τον Tom και το Russell και αρκετές από τις γκριμάτσες του Tom. Ο κόσμος που είχε γεμίσει ασφυκτικά το Fuzz (νομίζω θα έπρεπε να είχαν μπει λίγο λιγότεροι για να μην είμαστε τόσο στριμωγμένοι) συμμετείχε από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι κάποιες συναυλίες που ξεκινούν χαλαρά και σε κερδίζουν με το χρόνο. Η χθεσινή ξεκίνησε δυναμικά με το "καλημέρα" και έτσι συνέχισε... 

Update 19:00: Όπως μας ενημέρωσε η διοργανώτρια Εταιρεία, η κονσόλα των Editors εκτάκτως χρειάστηκε να τοποθετηθεί στο κάτω χώρο του Fuzz κι όχι στο πάνω (δε χωρούσε εκεί), με αποτέλεσμα να χαθεί αρκετός χώρος για τον κόσμο. Τα εισιτήρια είχαν ήδη πουληθεί εκείνη τη στιγμή.

Editors Live @ Fuzz

Κορυφαίες στιγμές της βραδιάς τα κλασσικά "Munich", "Papillon", "Bullets", αλλά και το "Escape the Nest" (πολύ δυναμική εκτέλεση), το "Smokers Outside The Hospital Doors" και το "Fingers In The Factories".

Γενικότερα, το συγκρότημα μας έδειξε ότι γίνεται μια σοβαρή και συγκροτημένη δουλειά όλα αυτά τα χρόνια, η οποία φαίνεται στις live εμφανίσεις τους. Άλλωστε, αυτές είναι ο καθρέφτης κάθε μουσικού ή μπάντας. Ακόμη, χθες βράδυ πιστοποιήθηκε ότι οι Editors έχουν δημιουργήσει το κοινό τους στην Ελλάδα και μην παραξενευτείτε αν τους ξαναδούμε τον επόμενο χρόνο. Μακάρι...

Σήμερα θα είμαστε και στη Θεσσαλονίκη, στο Principal...


Editors Live @ Fuzz

Videos


Διαβάστε ακόμα