Ψήφισε τα Καλύτερα του 2014 & κέρδισε 8 νέα βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η Ανασκόπηση του 2014 συνεχίζεται στο Mix Grill και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να ζητήσουμε τη δικιά σας γνώμη.
Διαβάστηκε φορες
Η Ανασκόπηση του 2014 συνεχίζεται στο Mix Grill και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να ζητήσουμε τη δικιά σας γνώμη. Ποια είναι τα καλύτερα albums της χρονιάς; Ποιοι είναι οι Ελληνικοί δίσκοι που ξεχώρισαν φέτος; Ποιες συναυλίες είδατε μέσα στο 2014;

Ψηφίστε τα Καλύτερα της χρονιάς και μπείτε στην κλήρωση για 8 νέα βιβλία των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ! Πιο συγκεκριμένα, θα κερδίσετε 2 αντίτυπα από καθένα από τα παρακάτω βιβλία:

O Μεταξοσκώληκας του Ρομπερτ Γκαλμπρεϊθ

 Όταν ο συγγραφέας Όουεν Κουίν εξαφανίζεται, η σύζυγός του απευθύνεται στον ντετέκτιβ Κόρμοραν Στράικ. Στην αρχή, πιστεύει ότι απλώς έχει φύγει για λίγες μέρες μόνος του –το έχει ξανακάνει άλλωστε– και αναθέτει στον Στράικ να τον βρει και να τον φέρει πίσω. Καθώς, όμως, ο Στράικ ερευνά την υπόθεση, αντιλαμβάνεται ότι η εξαφάνιση του Κουίν δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζει η σύζυγός του. Ο συγγραφέας έχει μόλις ολοκληρώσει ένα μυθιστόρημα στο οποίο περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα σχεδόν όλους τους γνωστούς του. Αν εκδοθεί, το μυθιστόρημα αυτό μπορεί να καταστρέψει ζωές. Οπότε, είναι πολλοί αυτοί που θέλουν τη σιωπή του.

Όταν ο Κουίν, τελικά, βρεθεί βάναυσα δολοφονημένος κάτω από περίεργες συνθήκες, ο Στράικ θα δώσει μάχη με τον χρόνο προκειμένου να κατανοήσει τα κίνητρα ενός αδίστακτου δολοφόνου, όμοιο του οποίου δεν έχει συναντήσει ποτέ... Ο ΜΕΤΑΞΟΣΚΩΛΗΚΑΣ, το δεύτερο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς με πρωταγωνιστές τον Κόρμοραν Στράικ και τη δυναμική νεαρή βοηθό του Ρόμπιν Έλακοτ, είναι ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα με συνεχείς ανατροπές. 

Στα χρόνια της ομίχλης- Σμύρνα του Νίκου Γούλια

Σμύρνα και Σμύρνη. Μια γυναίκα και μια πολιτεία. Φημισμένη για τα πυρρόξανθα μαλλιά της η Σμύρνα, για το κορμί λαμπάδα, για την αγέρωχη θωριά της. Ξακουστή στα πέρατα του κόσμου η Σμύρνη, για τις περαντζάδες και τα αρώματά της, τα ξενοδοχεία και τα καταγώγια της. Κοσμοπολίτισσες και οι δύο. Και η γυναίκα και η πολιτεία. Όλους τους είχαν στα πόδια τους, Έλληνες, Τούρκους, Αρμένηδες και λεβαντίνους.

Από τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον πρώτο ξεριζωμό των Μικρασιατών το 1914 έως την κατοχή της Σμύρνης το 1919, και από τα χαρακώματα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου έως την προέλαση του Ελληνικού Στρατού σχεδόν έξω από την Άγκυρα, ένας Έλληνας κι ένας Τούρκος, ανυποψίαστοι για το παρελθόν και τα μυστικά που τους δένουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι στη δίνη της μικρασιατικής εκστρατείας. Εχθροί τελικά ή φίλοι; Και ανάμεσά τους, πότε με τον έναν και πότε με τον άλλο, η Σμύρνα…

Μετά την ΙΑΣΜΗ και τη ΧΑΤΙΣΕ, η ΣΜΥΡΝΑ έρχεται να κλείσει με τον πιο απρόσμενο τρόπο την επική διαδρομή στα ταραγμένα χρόνια της ομίχλης.

Ματζιστέριουμ 1- Η σιδερένια δοκιμασία των Χολι Μπλακ & Κασαντρα Κλερ

 Τα περισσότερα παιδιά θα έκαναν τα πάντα για να περάσουν τη Σιδερένια Δοκιμασία. Όχι όμως και ο Κάλουμ Χαντ. Εκείνος θέλει να αποτύχει. Όλη τη ζωή του, ο Καλ άκουγε τον πατέρα του να του λέει συνεχώς να μείνει μακριά από τη μαγεία. Αν πετύχει στη Σιδερένια Δοκιμασία και γίνει δεκτός στο Ματζιστέριουμ, αυτό δε θα είναι για καλό.

 Βάζει τα δυνατά του να αποτύχει και… πετυχαίνει! 

Το Ματζιστέριουμ τον περιμένει. Είναι ένα μέρος μυστηριακό και περίεργο, που συνδέεται με το παρελθόν του και σημαίνει πολλά για το μέλλον του. Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ είναι μόνο η αρχή… Το πρώτο βιβλίο μιας νέας σειράς φαντασίας, μια απίστευτη βουτιά σε έναν άγνωστο μαγικό κόσμο.

Δελφοί – το κέντρο του αρχαίου κόσμου του Μαϊκλ Σκοτ

Για περισσότερα από χίλια χρόνια, το ιερό Μαντείο των Δελφών θεωρούνταν ο ομφαλός της γης, το κέντρο του αρχαίου κόσμου. Ηγέτες, βασιλείς αλλά και απλοί άνθρωποι έφταναν από όλη τη Μεσόγειο και από πιο μακριά για να συμβουλευτούν τους σοφούς του Μαντείου, να αφιερώσουν στον Απόλλωνα αριστουργήματα από χρυσό, ελεφαντόδοντο, χαλκό, μάρμαρο και πέτρα, και να συμμετάσχουν σε αθλητικούς και μουσικούς αγώνες.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη ιστορία του μαγικού και μοναδικού αυτού χώρου, από την ίδρυση έως την «αναβίωσή» του, καταδεικνύοντας πιο ξεκάθαρα από ποτέ τους λόγους για τους οποίους οι Δελφοί ήταν ένα από τα σημαντικότερα μέρη του αρχαίου κόσμου για τόσο καιρό. 

Για να λάβετε μέρος στο διαγωνισμό, κάντε τα παρακάτω βήματα:

1. Like στη Facebook σελίδα του Mix Grill:2. Like στη Facebook σελίδα των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ:3. Ψηφίστε τα Καλύτερα της χρονιάς στην παρακάτω φόρμα:Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου. Η κλήρωση θα γίνει την Κυριακή 11/01/2015 και οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με e-mail.

Με τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μπαίνετε στο εβδομαδιαίο Newsletter του Mix Grill.

Καλή επιτυχία!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
8,3 / 10 (σε 20 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα