Στον Παράδεισο μια βόλτα... με το Νίκο Σαπουντζάκη

Είναι νέος και ιδιαίτερος! Είναι πολλά υποσχόμενος χωρίς να δίνει υποσχέσεις. Έχει αρκετά καντάρια φωνής και σίγουρα θα τον ακούσεις στο μέλλον, αν ήδη δεν το έχεις κάνει.
Διαβάστηκε φορες
Είναι νέος και ιδιαίτερος! Είναι πολλά υποσχόμενος χωρίς να δίνει υποσχέσεις. Έχει αρκετά καντάρια φωνής και σίγουρα θα τον ακούσεις στο μέλλον, αν ήδη δεν το έχεις κάνει. Λέγεται Σαπουντζάκης Νίκος και βρεθήκαμε να τα (ξανά)πούμε!

Ήρθες στην Αθήνα από την Κρήτη και μας συστήθηκες μέσα από ένα τηλεοπτικό talent show. Από τότε μέχρι σήμερα, ποσό έχει αλλάξει ο Νίκος στην Αθήνα, αλλά κ πόσο έχει αλλάξει η Αθήνα το Νίκο;

απ. Η αλήθεια είναι ότι η Αθήνα με έχει κάνει πιο μοναχικό. Είμαι τρία χρόνια εδώ. Ήρθα για την μουσική αλλά όχι μόνο για αυτήν. Έχω σπουδάσει κοινωνικός λειτουργός και έκανα την πρακτική μου εδώ. Η Αθήνα με ρίχνει λίγο αλλά μ'αρέσει ταυτόχρονα.

Έχεις στο ενεργητικό σου μερικές εξαιρετικές συνεργασίες όπως με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το Νότη Σφακιανάκη και τον Κώστα Βουτσά. Ποιά θα ξεχώριζες αλλά και ποιά συνεργασία θα ήθελες πολύ για το μέλλον;

απ. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Τις βλέπω όλες με το ίδιο μάτι, γιατί όλες με βοήθησαν. Δεν μπορώ να σου πω μία συνεργασία που θα ήθελα να κάνω, γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελα να δουλέψω μαζί. Σίγουρα ένας από αυτούς θα ήταν ο Μάλαμας και ο Καρράς. Δε μ'αρέσει να κατηγοριοποιώ τη μουσική. Όταν κάτι είναι ωραίο το ξεχωρίζω όποιου είδους και να είναι.

Ποιες δυσκολίες έχει να είσαι νέος καλλιτέχνης στην Αθήνα του 2015 ; Ξέρουμε ότι πλέον, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι εταιρίες δεν βοηθάνε σχεδόν καθόλου κι άρα πρέπει κανείς αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει καλλιτεχνικά, να θυσιάσει αρκετά. Υλικά και μη. Αξίζει τον κόπο για σένα κι αν ναι μέχρι ποιό σημείο;

απ. Εγώ είμαι στην cobalt music η οποία έχει πολλούς καλλιτέχνες στο ενεργητικό της, όπως τον Χατζηγιάννη, τον Ιωαννίδη, το Σφακιανάκη. Οι εταιρείες όμως βάζουν προτεραιότητες, οπότε οι νέοι καλλιτέχνες είναι λίγο δύσκολο να αναδειχθούν μέσω των εταιρειών. Ό,τι κάνουν μόνοι τους. Αυτό κάνω και εγώ. Η εταιρεία με στήριξε πολύ στο δίσκο. Από εκεί και πέρα πρέπει να το κυνηγήσω και εγώ. Δεν σκέφτομαι αν πρέπει ή όχι να θυσιάσω κάτι. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Δεν έχω στόχο να πετύχω σε ένα χρόνο ή σε δέκα. Αν γίνει, έγινε.

Πρόσφατα χάθηκε ένα νέο παιδί από την Κρήτη. Πως βλέπεις, βιώνεις αλλά κι αντιδράς σαν άνθρωπος και καλλιτέχνης απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές;

απ. Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για το τι ακριβώς έγινε και νομίζω ότι ο καθένας μας δεν έχει. Αυτό που δε μ'αρέσει είναι ότι κατηγορούν την Κρήτη. Δε νομίζω ότι ο τόπος φταίει. Ο κάθε τόπος έχει καλούς και κακούς ανθρώπους.

Μίλησε μας για τον δίσκο που έβγαλες. Είναι ο πρώτος σου αν δεν κάνω λάθος. Πως θα τον χαρακτήριζες αλλά και πως φαντάζεσαι το "μεγάλωμα" του ;

απ. Αυτός είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος που έκανα με δικούς μου στίχους και μουσική. Μέσα στο δίσκο υπάρχει ένα ντουέτο με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με τον Αργύρη Λούλατζη, οποίος έκανε και την ενορχήστρωση του δίσκου, με το Γιώργο Ν. Ζερβάκη, ο οποίος είναι από την Κρήτη και με τον Fabrizio Polengi, με τον οποίο μεταφράσαμε ένα κομμάτι μου στα Ιταλικά. Ο δίσκος λέγεται “Στον Παράδεισο μια βόλτα” και κυκλοφόρησε το 2014.

Υπάρχει κάποιο τραγούδι που όταν το λες ή το ακούς σκέφτεσαι πως θα ήθελες να το έχεις γράψει εσύ;

απ. Βέβαια! Πολλά! Το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο “Αύγουστος” του Παπάζογλου. Τέτοια τραγούδια θα ήθελα να κάνω και εγώ.

Στίχος ή μουσική;

απ. Αν ακούσεις ένα κομμάτι με τέλεια μουσική αλλά χάλια στίχο θα σου κακοφανεί όπως φυσικά και το αντίθετο. Επομένως, πρέπει να υπάρχει ο συνδυασμός των δύο!

Πώς βλέπεις τη νέα κυβέρνηση στη χώρα μας, αλλά και τί ελπιζεις σε πολιτικό επίπεδο;

απ. Περιμένω. Δεν μπορώ να πω τίποτα ακόμα! Θα δείξει!

Που θα σε δούμε άμεσα αλλά και τί σχέδια έχεις για το καλοκαίρι;

απ. Την Πέμπτη 2/4 έπαιξα στην “Τυφλόμυγα” στον Κεραμεικό, 3/4 στο Paseo στον Πειραιά, στις 8/4 στις Αρχάνες Ηρακλείου στην Κρήτη και στις 14/4 (σήμερα) στην “Οδύσσεια” στα Χανιά. Όσο για το καλοκαίρι θα είμαι ντυμένος στο χακί!!

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα