Natasha Khan

Ακίνδυνα τραγουδάκια - 0911

Για άλλη μια Κυριακή επιλέγουμε τα 20 τραγούδια που άκουσε ο υπογράφων την εβδομάδα που μας πέρασε. Η 20η θέση είναι πάντα τιμητική και αφορά κάτι που έχει σχέση με την εβδομάδα που έρχεται ή αυτή που μας πέρασε.

Περισσότερα δείτε στο εσωτερικό του άρθρου...

Διαβάστηκε φορες

Natasha Khan1. Bat for Lashes Good Love  (9/10) : Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό τραγούδι, με χαρακτηριστικά τη γλυκιά μελωδία του και τα ταξιδιάρικα φωνητικά της Natasha Khan. Άκουσε 3 κομμάτια από το 2ο πολύ καλό δίσκο της Bat for Lashes “Two Suns” (κυκλοφορεί στις 6 Απριλίου) εδώ.  

2. U2Fez-Being born (9/10)  Όπως το λέει και ο τίτλος του, οι U2 παρουσιάζουν και σε αυτό το κομμάτι την εμπειρία τους από το Fez, στην Αφρική και τις ηχογραφήσεις που έκαναν εκεί σε ένα κομμάτι αρκετά διαφορετικό για το ύφος του συγκροτήματος, το οποίο όμως συγκαταλέγεται σε αυτά που ξεχωρίζουν από το “No Line on the Horizon”. Άκουσε όλο το album εδώ.

3. PJ Harvey Black Hearted Love (9/10) :  Πρόκειται για μια από τις γυναικείες περσόνες της μουσικής, η οποία μετά τις σκοτεινές – rock περιπλανήσεις της στα 2 πρώτα albums, έφτασε στο απόγειο της με το “To Bring you my love” και στη συνέχεια κλείστηκε στον εαυτό της, δοκιμάζοντας διαφορετικά πράγματα, όπως το προπέρσινο “White Chalk”. Η PJ Harvey επιστρέφει δισκογραφικά με το John Parish (ξανά...) και το “A Woman a man walked by” στις 30 του μήνα. Από το 1ο single του, η PJ μας προδιαθέτει για επιστροφή στις ρίζες της. Άκουσε το εδώ.

4. Yeah Yeah Yeahs Zero (9/10) : Εξαιρετικό rock κομμάτι από το αρκετά καλό 3ο album των Yeah Yeah Yeahs “It’s a Blitz”, το οποίο κυκλοφορεί την τελευταία ημέρα του μήνα. Η παραγωγή του album ανήκει στον Nick Launay (Nick Cave, Arcade Fire κ.α.) και τον Dave Sitek των TV on the Radio. Άκουσε το εδώ.

U2 LIVE in Island5. U2I’ll go crazy if I don’t go crazy tonight (9/10) : Είναι ίσως το  πιο mainstream κομμάτι του δίσκου μαζί με το single του. Αρκετά δυνατό και ρυθμικό ρεφρέν με πολύ καλή ερμηνεία από τον Bono. Όσο κι αν πολλοί απογοητεύτηκαν που δεν είδαν την Αθήνα στη Λίστα της περιοδείας τους, προσωπικά πιστεύω ότι η συναυλία θα γίνει και θα ανακοινωθεί σύντομα. Άλλωστε όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά... Άκουσε όλο το album εδώ.

6. DovesKingdom of Rust (9/10) : Τέσσερα χρόνια μετά το μέτριο “Some Cities”, οι Άγγλοι Doves επιστρέφουν με το “Kingdom of Rust”. Το ομώνυμο κομμάτι είναι το 1ο single του δίσκου και θυμίζει αρκετά κομμάτια του “The Last Broadcast” του 2002.    Άκουσε το εδώ.

7. The pains of being pure at heart Everything with you (8,5/10) :  Πρόκειται για το ομώνυμο ντεμπούτο album των Νεο-Υορκέζων με αυτό το μακρόσυρτο όνομα, οι οποίοι παίζουν πολύ ενδιαφέρουσα, χαρούμενη noise-pop. Άκουσε το κομμάτι εδώ.

8. Green Day21st Century Breakdown (8/10) :  Μετά το super “American Idiot”, οι Green Day επιστρέφουν με το “21st Century Breakdown”. Το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου μας γεμίζει προσδοκίες για το δίσκο, ο οποίος αναμένεται μέσα στον ερχόμενο Μάϊο. Ελπίζω κι εύχομαι ο δίσκος να φέρει μια περιοδεία και επιτέλους μια εμφάνιση τους στην Αθήνα. Άκουσε το εδώ.

9. Broken RecordsIf the news make you sad (9/10) : Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι το ντεμπούτο album του συγκροτήματος από το Εδιμβούργο θα κυκλοφορήσει από την 4AD την 1η του Ιούνη. Πραγματικά πιστεύω ότι θα ακούσουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από αυτούς. Άκουσε το  εδώ.

10. The DecemberistsWon’t want for love (Margaret in the Taiga) (8,5/10) : Χωρίς να με εντυπωσιάσει το “Hazards of Love” (24/03), θα έλεγα ότι κινείται σε μέτριο προς το καλό επίπεδο.  Το κομμάτι μαζί με το single “The Rake’s song” ξεχωρίζουν από το δίσκο.   

11. White Lies - EST  (9/10) :  Το όνομα τους έχει ακουστεί αρκετά για καλοκαιρινή συναυλία στη χώρα μας. Μακάρι γιατί πρόκειται για νέο και πολύ ενδιαφέρον σχήμα. Ήδη τα κομμάτια “Death”, “To Lose My Life” και “Unfinished Business” έχουν κάνει επιτυχία. Ο δίσκος έχει πάρει και καλές, αλλά και μέτριες κριτικές από διάφορα μουσικά περιοδικά. Άκουσε το εδώ.

PJ Harvey12. Joanna DrigoThe Boot (8/10) : Ο πρώτος δίσκος της Ελληνίδας PJ Harvey κυκλοφόρησε το περσινό καλοκαίρι σε παραγωγή του Φίλιππου Πλιάτσικα. Η κοπέλα έχει πάρα πολύ καλή φωνή και η μουσική της μοιάζει αρκετά με τα πρώτα albums της PJ – καμία σχέση με τη μουσική του Φ. Πλιάτσικα.  Άκουσε το εδώ.

13. Chris Isaak We let her down (8/10) :  Το νέο album του Chris Isaac “Mr. Lucky” κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου με το “We let her down” να ξεχωρίζει σε ένα σχετικά μέτριο δίσκο. Άκουσε το εδώ.

14. Morrissey - It's not your birthday anymore (9,5/10) : Οι φήμες για ενδεχόμενο live του στην Αθήνα οργιάζουν και η προσμονή μας είναι ακόμη μεγαλύτερη όσο ακούμε κομμάτια από το νέο δίσκο του, σαν κι αυτό. Άκουσε όλο το δίσκο εδώ.   

15. Animal Collective - Brothersport (8,5/10) :  Συμφωνώ απόλυτα με τον littlefluffyclouds ότι το album ανήκει στα μέχρι στιγμής καλύτερα της χρονιάς, ακόμη κι αν ο ήχος του συγκροτήματος ανέκαθεν είναι δύσκολος κι όχι εύπεπτος.  Άκουσε το εξαιρετικό “Brothersport” εδώ.

16. Depeche Mode Wrong (7/10) : Πρόκειται για το πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο τους, το οποίο είναι σχετικά καλό, χωρίς όμως να με εντυπωσιάσει. Το “Sounds of the Universe” κυκλοφορεί στις 20 Απριλίου.  Άκουσε το εδώ.

17. Franz Ferdinand Twilight Omens (9/10) :  Κατά τη γνώμη μου, ακόμη κι αν έχουν προσπαθήσει να μας σερβίρουν τις μουσικές τους με διαφορετικό – πιο ηλεκτρονικό τρόπο, οι Franz Ferdinand έχουν κυκλοφορήσει ένα super album φέτος, το οποίο ελπίζουμε να ακούσουμε και ζωντανά σε μια πιθανή συναυλία τους στην Ελλάδα. Μακάρι... Άκουσε όλο το νέο album τους εδώ.

18. Lullabies in the darkIridium (8,5/10) : Ανήκει στην αρκετά καλή συλλογή του Γιώργου Κυριακού της Klik Records “Every Day A Story 04”. Ιδιαίτερα ταξιδιάρικο, μελωδικό και ρομαντικό.  Άκουσε το εδώ.

19. Monsieur MinimalBeautiful (9/10) :  Το “Beautiful” κάνει συνέχεια όμορφα και χαρούμενα τα πρωϊνά που το ακούω πηγαίνοντας στη δουλειά και μου θυμίζει βέβαια εκείνο το πολύ ωραίο βράδυ στο Void, όπου ο «Κύριος Μικρούλης» μας σέρβιρε με τον καλύτερο τρόπο τα «καλούδια» του.  Άκουσε το τραγούδι εδώ.

- Αλκίνοος Ιωαννίδης – Ο δρόμος σου είσαι εσύ (9/10) : Αύριο Δευτέρα 16/03 κυκλοφορεί η νέα δουλειά του Αλκίνοου μετά από αρκετά χρόνια. Η «Νεροποντή» ενός από τους πιο αξιόλογους Έλληνες μουσικούς θα μας δώσει τραγούδια σαν κι αυτό, για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει εδώ και μήνες. Άλλο όμως η live εκτέλεση κι άλλο η studio. Ακούστε το εδώ.


Φεύγεις που πας που ταξιδεύεις, δρόμοι ανοιχτοί, τα σύνορά σου είναι όπου αντέχεις, όλα είναι αλλού κι όλα για λίγο, όταν δεν ξέρεις πως ο δρόμος σου είσαι εσύ…


Διαβάστε ακόμα