Συνέντευξη με τον Elvis του Tin Pan Alley, Γιώργο Ζερβό

Αν ζούσε ο  Elvis και ήταν στα live, με μεγάλο σεβασμό θα παραχωρούσα το μικρόφωνο ώστε να τραγουδήσει εκείνος αλλά εγώ... θα κρατούσα τα κορίτσια!
Διαβάστηκε φορες
      "Είναι ο swingin' γάτος με την κιθάρα; Είναι ο Elvis;"

Ναι! Είναι όλα αυτά. Είναι ο Γιώργος Ζερβός κι είχαμε τη χαρά να του μιλήσουμε σε ρυθμό Rock 'n' Roll για τον Elvis κι όχι μόνο.

Αφορμή γι' αυτή τη συνέντευξη, τι άλλο, οι δύο μοναδικές εμφανίσεις του που αναμένουμε στο Tin Pan Alley αυτή την Παρασκευή 15 &  το Σαββάτο 16 Μαΐου. Έπειτα από μια σειρά sold out παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα γιορτάσουμε τα γενέθλια του Βασιλιά ακόμα δυο φορές. Μια ανάσα πριν το μεγάλο πάρτυ, τον κλέψαμε λίγο απ' τη σκηνή...


[Ε.Σ.]  Γιώργο καλώς σε βρήκαμε!
Τελικά, πόσο δύσκολο είναι να "υποδύεσαι" το Βασιλιά του Rock 'n' Roll; Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο σ' αυτά τα live;
 Η αλήθεια είναι ότι εξαρχής δεν προσπάθησα να τον μιμηθώ. Προσπάθησα περισσότερο να τον μελετήσω, να πάρω όσο περισσότερες γνώσεις από αυτή μου τη μελέτη σε έναν τόσο σπουδαίο καλλιτέχνη και εν συνεχεία να τον αποδώσω με τη δική μου ματιά. Πρόκληση ήταν το γεγονός ότι κλήθηκα πρώτη φορά στη ζωή μου να είμαι ο βασικός τραγουδιστής και να έχω  31 τραγούδια να τραγουδήσω για 3 συνεχόμενες μέρες. Καλά πήγε όμως. Δεν έχω παράπονο.

[Ε.Σ.]  Ποιό  τραγούδι του Elvis  που ερμηνεύεις στη σκηνή  ξεχωρίζεις περισσότερο και γιατί;
Θα ξεχωρίσω το Crawfish γιατί είναι από τα λίγα τα οποία διασκευάσαμε και αποδίδουμε με εντελώς δικό μας τρόπο.

[Ε.Σ.]  Ποια είναι τα δικά σου μουσικά ακούσματα; Αγαπημένοι καλλιτέχνες;
Ποικίλα. Ασχολούμαι πολλά χρόνια με τη μουσική και όπως καταλαβαίνεις είναι μπλεγμένα τα μουσικά μου ακούσματα μεταξύ πολλών ειδών μουσικής. Καλλιτέχνες να σου αναφέρω κάποιους που ακούω αρκετά τελευταία  όπως, τον Jimi Hendrix, τον Django Rheinharht, τον Ennio Morricone, τους Creedence Clearwater Revival και τον David Bowie.

[Ε.Σ.]  Αυτό που με συγκινεί ιδιαίτερα στην πορεία του Elvis είναι η πίστη στη μοναδικότητα της μουσικής και του δικού του στυλ παρότι δεν είχε και λίγες απογοητεύσεις μέχρι την πρώτη του επιτυχία. Πιστεύεις πως η επιτυχία είναι περισσότερο προϊόν τύχης ή επιμονής/υπομονής και σκληρής δουλειάς;

 Εστιάζω περισσότερο στη σκληρή δουλειά. Σαφώς, χρειάζεται να σου χαμογελάσει λίγο και να σου δοθούν ευκαιρίες αλλά εσύ οφείλεις να είσαι έτοιμος να τις αδράξεις. Κι όταν εργάζεσαι για τους στόχους σου και καταβάλεις τις προσπάθειές σου, συνειδητοποιείς ότι δεν πράττεις όλα αυτά για την επιτυχία αλλά γιατί σου αρέσει. Τότε νομίζω έχεις πετύχει, είτε γίνεις δημοφιλής είτε όχι.
         


[Ε.Σ.]  Τόσο ως μέλος των Penny & Τhe Swingin’ Cats όσο και στο "Elvis Alive & Lookin' for Trouble" μας πηγαίνετε με τη μουσική σας δεκαετίες πίσω. Επίσης πολλοί σημερινοί μουσικοί κάνουν διασκευές ή χρησιμοποιούν στη μουσική τους παλιά samples "εποχής". Πιστεύεις πως μας λείπει κάτι από εκείνες τις δεκαετίες και τις νοσταλγούμε τόσο; (ακόμα κι αν δε τις έχουμε ζήσει οι ίδιοι;). Τι είναι αυτό;

 Το κάνουμε εμείς οι μουσικοί αυτό. Ψάχνουμε στα παλιά για να γίνουμε καλύτεροι. Το θέμα είναι να μην προσκολλώμαστε στα περασμένα διαμάντια  αλλά να δημιουργούμε και τα δικά μας.

[Ε.Σ.]  Εσύ, σε ποια εποχή θα θελες να ζεις; Και γιατί;
Στη δική μου. Μια χαρά είμαστε. Έχουμε τη σοφία του παρελθόντος, τη προσδοκία του μέλλοντος, υγεία να έχουμε να απολαμβάνουμε και το παρόν.

[Ε.Σ.]  Αν ζούσε ο Elvis σήμερα και παρακολουθούσε το live, τι πιστεύεις πως θα έλεγε; λες να ήσουν "in trouble";
Αν ζούσε ο  Elvis και ήταν στα live, με μεγάλο σεβασμό θα παραχωρούσα το μικρόφωνο ώστε να τραγουδήσει εκείνος (αν δεχόταν φυσικά), αλλά εγώ θα έπαιρνα τα κορίτσια γιατί δεν θα μπορούσε ο Βασιλιάς λόγω ηλικίας...Θα ήταν 80 χρονών! Δίκαιο νομίζω, τι λές;  (χαχαχα βολικό θα έλεγα Γιώργο!)


[Ε.Σ.]  "Rock and roll music, if you like it, if you feel it, you can't help but move to it" (Elvis). Ο χορός είναι η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής (Martha Graham)..
Όταν κάποιος δηλώνει πως "δε χορεύει" ποια είναι η πρώτη σου σκέψη;

Ότι μπορεί αλλά δεν έχει αφεθεί ακόμα. Υπάρχει πολύς χρόνος για να το καταφέρει. Ο χορός είναι κάτι υπέροχο. Αποτοξινωτικό και τονωτικό ταυτόχρονα, για το σώμα και το πνεύμα. Απλά πολλές φορές οι συντηρητισμοί οι οποίοι φέρουμε μας κάνουν να μη χορεύουμε. Γι'αυτό λέω, ας τους αποτάξουμε και ας πιάσουμε το ρυθμό να λικνιστούμε βρε αδερφέ. Υπάρχει κάτι πιο όμορφο; (Απεταξάμην!)

[Ε.Σ.] Ποιά είναι τα μελλοντικά σου (προσωπικά) μουσικά σχέδια; Θα υπάρξουν κι άλλες εμφανίσεις ως Elvis;
Να ολοκληρωθεί  ο πρώτος προσωπικός δίσκος και να κάνω live με  την μπάντα μου. Πλέον δε θα κινηθούμε μόνο στο ρεπερτόριο του Elvis. Την συγκεκριμένη παράσταση όπου μας ζητηθεί θα την ξαναπαρουσιάσουμε.  Από κεί και πέρα, άμεσος στόχος είναι να στηθεί μία νέα παράσταση με τα κομμάτια του δίσκου μου (κάποια από τα οποία παρουσιάζω ήδη στην παράσταση "Elvis Alive & Lookin' for Trouble") με προσθήκες διασκευών σε κομμάτια διαφόρων καλλιτεχνών τα οποία μπορώ να υποστηρίξω ως τραγουδιστής και performer.

Καλή Επιτυχία Γιώργο και θα τα πούμε από κοντά πια στο Tin Pan Alley! ;)*ELVIS Alive & looking for trouble!*

O “Βασιλιάς” θα βρεθεί στο Tin Pan Alley, για 2 παραστάσεις- αφιέρωμα στην πλούσια δισκογραφία του. 
Μια μουσική αναδρομή στη δισκογραφία του θρυλικού Elvis, μπολιασμένη με την προσωπική νότα του George Zervos, ο οποίος θα μας δώσει και μία γεύση από τα δικά του τραγούδια.

Line up:
George Zervos: φωνή, ακουστική κιθάρα (Elvis Presley)
Αλέξανδρος Δανδουλάκης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά (Scotty Moore)
Ορέστης Μπενέκας: πλήκτρα, φωνητικά (Glen Hardin)
Βασίλης Νησσόπουλος: μπάσο, φωνητικά (Bill Black)
Μανώλης Γιαννίκιος: τύμπανα (Ronnie Tutt)
Γιώργος Φιλικόζης: Eπιμέλεια ήχου
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα