A Great Calvin Monday

"Πολύ καλά κάνουν και κατεβάζουν & αυτό το πράγμα, υπό συνθήκες, μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση της μουσικής από την καταδυνάστευση της μουσικής βιομηχανίας. Όταν μιλάω γι΄αυτό ακούγομαι σαν την Παπαρήγα!"
Διαβάστηκε φορες
Την Δευτέρα 10 Μαΐου στην εκπομπή μας στο mindradio, καλεσμένοι μας ήταν το συγκρότημα που έχει βγάλει ένα από τα καλύτερα album για εγχώρια συγκρότηματα τα τελευταία χρόνια, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό… Φυσικά μιλάμε για το All great events των My Wet Calvin. Μερικά από αυτά που είπαμε λοιπόν εκείνο το απόγευμα στο studio του mixgrill με τον Λεωνίδα και τον Άρη, ακολουθούν παρακάτω σε μορφή ερωταποκρίσεων:

- Πότε ξεκίνησαν την πορεία τους οι My Wet Calvin; Σε ποια σχήματα ήσασταν πριν από τους My Wet Calvin;

Ξεκινήσαμε πριν από 6 χρόνια, την ημέρα της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004.
(Λεωνίδας) Πριν από τους My Wet Calvin, υπήρχαν από το 1996 έως το 2005 οι Relevant box που μετά από αρκετή ταλαιπωρία, κυκλοφόρησαν 2 EPs και διαλύθηκαν.
(Άρης) Ίδια περίπου ιστορία ήταν και οι Inert Goo, μία παρέα από το λύκειο από το 1998 που διαλύθηκε πανηγυρικά με μία συναυλία το 2004.

- Από το site σας, τα εξώφυλλά σας και τις εμφανίσεις σας στα live φαίνεται πως δίνετε μεγάλη σημασία στην εικόνα εδώ και αρκετά χρόνια.

(Λεωνίδας) Εξ’ αρχής παρακολουθούμε τα μουσικά δρώμενα  γύρω μας και θέλαμε να στήσουμε το συγκρότημα, το οποίο να περιβάλλεται από κάποια δημιουργήματα που είναι κοντά, ταιριάζουν με αυτό που θέλουμε να είναι η μπάντα. Δεν θέλαμε να αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους…Τελικά έχουμε φτάσει να ασχολούμαστε με αρκετά πράγματα εκτός μουσικής.
Πάντως αφού πρέπει να επενδύσουμε το cd μας με κάτι, θέλαμε να το κάνουμε με κάτι που μας αρέσει και μας ταιριάζει.

- Στα live σας προτιμάτε να εμφανίζεστε ως full μπάντα ή μόνο οι δυο σας;

Δοκιμάσαμε την full μπάντα αφού είχαμε απωθημένα από πριν, αλλά και επειδή θέλαμε μια επική διάσταση των κομματιών. Εδώ και ένα χρόνο όμως παίζουμε οι δυο μας και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε έτσι για πάντα…

- Πώς προέκυψε η ιδέα για τα διαφορετικά εξώφυλλα του All great events και πώς υλοποιήθηκε;

(Λεωνίδας) Σκεφτήκαμε να αντιμετωπίσουμε το σύνολο των εξωφύλλων σαν ένα εξώφυλλο. Έτσι αναρτήσαμε τα λευκά φακελάκια με μαύρα γράμματα στους τοίχους του SIX D.O.G.S., καλέσαμε φίλους και γνωστούς και όσους βρέθηκαν εκεί, αγοράσαμε spray και βάψαμε κατά βούληση τα εξώφυλλα. Έτσι κάθε ένα από τα 100 πρώτα αντίτυπα του βινυλίου έχει μια διαφορετική φράση στο εξώφυλλο, ενώ τα υπόλοιπα έχουν ένα αφηρημένο σχέδιο.

- Γιατί το All great events βγήκε μετά από 6 χρόνια ύπαρξης του συγκροτήματος;

(Άρης) Δεν επιδιώξαμε την συνεργασία με εταιρεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε πολύ πρόσφορο έδαφος από αυτές. Δεν θέλαμε να το εκβιάσουμε. 

My Wet Calvin

- Πώς προέκυψε η ιδέα για τις εμφανίσεις με κουστούμια; Έχετε φίλους σε βεστιάριο; Αγαπημένη σας αμφίεση;

Όχι πολύ φίλους. Εδώ τώρα, μετά από τόσα χρόνια μας λένε: Εσείς είσαστε από το συγκρότημα ε; Οι πιο ωραίες είναι αυτές που σχεδίασε ο Θάνος Παπαστεργίου για την biennale πέρυσι το καλοκαίρι που το συζητήσαμε και ήταν σχεδιασμένες πάνω μας. Ο Λεωνίδας ήταν το Άγιο Πνεύμα και εγώ (Άρης) το δέντρο της γνώσης.

- Επόμενες συναυλίες που θα κάνετε;

Είναι προγραμματισμένη η εμφάνισή μας στο Synch 5 Ιουνίου (δεύτερη μέρα) μετά τα μεσάνυχτα στο Myspace audioroom stage. Ακόμα έχει κλείσει ένα live στην Βιέννη 24 Σεπτεμβρίου και πιθανόν σε κάποια άλλη πόλη την επόμενη μέρα.

- Πώς δημιουργήθηκε το video clip για το Sweet ‘n’ sour;

(Λεωνίδας) Υπήρξε η ιδέα να κινηματογραφήσουμε με  κάποιο φίλο που χρησιμοποιεί μηχανές παλιάς τεχνολογίας. Δανειστήκαμε κάποιες στολές και βγήκαμε έξω, ενώ σε λίγες μέρες ήταν έτοιμο και το μοντάζ…

- Η γνώμη σας για το δωρεάν downloading;

(Άρης) Πολύ καλά κάνουν και κατεβάζουν και αυτό το πράγμα, υπό συνθήκες, μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση της μουσικής από την καταδυνάστευση της μουσικής βιομηχανίας. Όταν μιλάω γι΄αυτό ακούγομαι σαν την Παπαρήγα!

- Η έμπνευση για ένα νέο τραγούδι πώς έρχεται;

Συνήθως σε πρώτη φάση, γράφουμε την μουσική και μετά τους στίχους. Πηγή έμπνευσης για τους στίχους είναι οι διαλυμένες σχέσεις.

My Wet Calvin

- Σχέδια για κάποια καινούρια κυκλοφορία υπάρχουν;
Ναι, υπάρχει η ιδέα να κυκλοφορήσει μια σειρά από singles  στα οποία θα υπάρχουν νέα κομμάτια, αλλά και remixes σε τραγούδια από το All great events. Θα έχουν και μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο packaging. Σκοπός μας είναι το πρώτο απ' αυτά να διανεμηθεί στο Synch και η πρώτη ανάθεση για remix έγινε ήδη στον Sillyboy για το Missed flight.

- Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το Bess Mc Neal και την ηρωίδα του Breaking The Waves;

2004 Ακράτα, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων και στην ανάπαυλα των καλοκαιρινών προβών και ηχογραφήσεων το συγκρότημα επισκέπτεται τοπικό κινηματογράφο που παίζει το «Δαμάζοντας τα Κύματα». H αλλαγή στο spelling είναι αναφορά στην έννοια του branding και είναι δανεισμένο από τα ανδρικά καταστήματα Mc Neal.

- Ποιός είναι ο ρόλος του παραγωγού στην ηχογράφηση ενός album;

Οι παραγωγοί είναι όργανα της μουσικής βιομηχανίας που προσπαθούν να καλλωπίσουν το προϊόν ώστε να βγει καλογυαλισμένο για τον περισσότερο κόσμο. Εκτός αν το δεις σαν συνεργασία για να βγει κάτι άλλο…

Το "All Great Events" προσφέρεται μαζί με όλες τις νέες κυκλοφορίες της Archangel στο Πρωτάθλημα του Μάη στις Μονομαχίες.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη - εκπομπή παρακάτω:


Διαβάστε ακόμα