Ακούστε το "Alice Says" των My Wet Calvin αποκλειστικά στο Mix Grill

Σε συνεργασία με τους My Wet Calvin και την Inner Ear, το Mix Grill σας παρουσιάζει σήμερα ένα νέο κομμάτι του συγκροτήματος, το "Alice Says"! Πρόκειται για το καλύτερο ίσως τραγούδι τους!
Διαβάστηκε φορες
Για το νέο δίσκο των My Wet Calvin, "Happened Before" διαβάσατε όλες τις λεπτομέρειες στο σχετικό άρθρο μας πριν λίγες ημέρες. Το album κυκλοφορεί στις 20 Απριλίου και ήδη έχουμε ακούσει το εξαιρετικό πρώτο single του με τίτλο "XS Underwear".

Σε συνεργασία με τους My Wet Calvin και την Inner Ear, το Mix Grill σας παρουσιάζει σήμερα ένα ακόμη τραγούδι του δίσκου, το "Alice Says"! Από σήμερα μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα, μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι αποκλειστικά στο Mix Grill!

Το "Alice Says" βέβαια δεν είναι ακριβώς ένα καινούργιο τραγούδι, μιας και τα παιδιά το είχαν γράψει το 2006. Πρέπει να ομολογήσω ότι είναι το αγαπημένο μας κομμάτι!

Στο "Happened Before", οι My Wet Calvin συνεργάζονται με 5 διαφορετικούς παραγωγούς. Η παραγωγή του "Alice Says" ανήκει στο Γιώργο Πρινιωτάκη. Διαβάστε παρακάτω όσα έγραψε ο ίδιος για το τραγούδι και τους My Wet Calvin:

Alice Says - Από Γιώργο Πρινιωτάκη, κίτρινο βινύλιο...

Με τους My Wet Calvin γνωρίστηκα κάποια χρόνια πριν...ξεκινήσουν! Με τον Λεωνίδα είχαμε δουλέψει σε όλες (αν δεν κάνω λάθος) τις κυκλοφορίες των Relevant Box. Με τον Άρη είχαμε κάνει επίσης αρκετές ηχογραφήσεις με τους Inert. Όταν σχηματίστηκαν οι MwC, μου έφεραν για mastering τις πρώτες τους σπιτικές  (μα και περφεξιονιστκές) ηχογραφήσεις.

Κάποια στιγμή γύρω στο 2006, είπαν να κάνουν ένα κομμάτι στο studio ξεφεύγοντας από την σπιτική lo-fi αισθητική τους. Ήθελαν μια παραγωγή πολύ καθαρή, στη λογική που γίνονταν οι μίξεις των κιθαριστικών συγκροτημάτων της δεκαετίας του ’80: τύμπανα που να οδηγούν τη μίξη, στιβαρό μπάσο, ριφαριστές κιθάρες και μελωδικά φωνητικά. Το κομμάτι συτό ήταν το “Alice Says” που αποδείχθηκε το πιο “hi-fi” τραγούδι ενός “lo-fi” συγκροτήματος! Ούτε και θυμάμαι πόσες μίξεις κάναμε προσπαθώντας να πετύχουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια που είχαν τα παιδιά στο μυαλό τους...

Ακούγοντάς το τόσα χρόνια μετά την ηχογράφησή του, εξακολουθώ να το θεωρώ σαν ένα από τα καλύτερα ποπ κομμάτια στα οποία είχα την τιμή να συμμετέχω.

Γιώργος Πρινιωτάκης

Ακόμη, μην ξεχνάτε την παρουσίαση του δίσκου στο BIOS:

Το Σάββατο 28 Απριλίου, οι My Wet Calvin παρουσιάζουν στo Bios το νέο τους δίσκο, “Happened Before”, μια εβδομάδα μετά την επίσημη κυκλοφορία του από την Inner Ear. Το live θα ανοίξουν οι Monday Night Fever.

info:
Σάββατο 28 Απριλίου 2012
Ώρα: 9.30 μμ, Είσοδος:  8€
Bios, Πειραιώς 184
http://www.bios.gr

Ακούστε το "Alice Says" παρακάτω:

My Wet Calvin - Alice Says by MixGrill
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα