Ελεωνόρα Ζουγανέλη Αρκαλοχώρι

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Αρκαλοχωρίου

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο του Αρκαλοχωρίου, ενός χωριού έξω από το Ηράκλειο Κρήτης, απολαύσαμε τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, που για ένα ακόμη καλοκαίρι «πήρε τη βαλίτσα της» και κατέβηκε σ’ αυτό το όμορφο νησί.
Διαβάστηκε φορες
Το άρθρο και οι φωτογραφίες ανήκουν στη Σοφία Περακάκη.

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο του Αρκαλοχωρίου, ενός χωριού έξω από το Ηράκλειο Κρήτης, απολαύσαμε τη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, που για ένα ακόμη καλοκαίρι «πήρε τη βαλίτσα της» και κατέβηκε σ’ αυτό το όμορφο νησί. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου, που δραστηριοποιείται στην οργάνωση ποικίλων πολιτιστικών δράσεων/ εκδηλώσεων, ανέλαβε τη διοργάνωση αυτής της υπέροχης μουσικής βραδιάς και πλήθος κόσμου (γέμισε το θέατρο!) ανταποκρίθηκε σ’ αυτήν την πρόσκληση.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη Αρκαλοχώρι

Γύρω στις 10 ανέβηκε στη σκηνή η Ελεωνόρα, γεμάτη ενέργεια, θετική διάθεση και κέφι. Δίπλα της οι εξαιρετικοί μουσικοί: Πασαλίδης Νίκος (κιθάρα-μπουζούκι),  Μπαρμπαγάλας Δημήτρης (κιθάρα), Οικονομίδης Γιάννης (τρομπέτα),

Ελεωνόρα Ζουγανέλη Αρκαλοχώρι

Καλαντζάκος Νίκος (πιάνο/ενορχήστρωση), Χατζηιορδάνου Κωνσταντίνος (ακορντεόν), Κίτσος Παρασκευάς (μπάσο) και Αγγελόπουλος Γιάννης (τύμπανα).

Ελεωνόρα Ζουγανέλη Αρκαλοχώρι

Η Ελεωνόρα, με την υπέροχη φωνή της, ξεσήκωσε τόσο το κοινό, όσο και τους …γρύλους της περιοχής, που πετούσαν διαρκώς πάνω στη σκηνή, θέλοντας -ίσως- να την συντροφέψουν (;). Κι εκείνη, βέβαια, τους αντιμετώπιζε με χιούμορ και αυτοσαρκασμό.

Μας ερμήνευσε δικά της τραγούδια, αλλά και επιτυχίες γνωστών καλλιτεχνών. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε μερικά από αυτά: Βαλς για ένα φιλί, Δεύτερη φορά, Έλα, Να ‘σαι καλά, Η αγάπη αργεί, Η βαλίτσα, Το πεπρωμένο, Εγώ μεγάλωνα για σένα, Εν λευκώ, Όταν πίνει μια γυναίκα, Εγώ μιλάω για δύναμη, Μακριά μου να φύγεις, Ακρογιαλιές δειλινά, Λόγια ανταλλάξαμε βαριά, Τρελό από χαρά, Να ‘ταν η χαρά οικόπεδο, Πες πως μ’ αντάμωσες, Για να σε συναντήσω, Δε μας συγχωρώ, Padam Padam, Billie Jean, La bamba και πολλά -πολλά ακόμα…

Πέρα από τη μοναδική ερμηνεία της, εντυπωσιακή ήταν η γλυκύτητα, η άνεση και οι επικοινωνιακές της δεξιότητες. Μία λαμπερή παρουσία, με ζωγραφισμένο το χαμόγελο πάνω στα χείλη, χόρευε, τραγουδούσε και συνδιαλεγόταν διαρκώς με τον κόσμο από κάτω. Κάποιες στιγμές, μάλιστα, κατέβαινε από τη σκηνή, προκειμένου να «γνωρίσει» και να «επικοινωνήσει» καλύτερα με το κοινό της. Ήταν με λόγια απλά, αλλά αληθινά, αυτό που κάποιος από τους παρευρισκόμενους της βραδιάς ψιθύρισε στο διπλανό του: «Αυτήν την κοπελιά, ρε φίλε, χαίρεσαι και να την βλέπεις και να την ακούς!».  

Ελεωνόρα Ζουγανέλη Αρκαλοχώρι

Εξίσου ζεστή ήταν και η σχέση με τους μουσικούς της. Σαν μία μεγάλη οικογένεια, που χαίρεται και περνάει καλά σε κάθε συναυλία. Χιούμορ, αστεία πειράγματα, χαμόγελα, αγκαλιές. Πώς θα μπορούσαν, άλλωστε, να μεταφέρουν τόση θετική ενέργεια και κέφι στο κοινό, αν και οι ίδιοι δεν τα απέπνεαν, μέσα από τη δική τους παρουσία και επικοινωνία; Και φυσικά δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις προς το κορίτσι της παρέας τους, όταν η μπάντα αφιέρωσε στην Ελεωνόρα ένα τραγούδι - μαντινάδα, ως λύση για την έξοδο από την τρέχουσα οικονομική κρίση, το Ζιγκολό.

Ελεωνόρα Ζουγανέλη Αρκαλοχώρι

Λίγο πριν τη λήξη της συναυλίας η Ελεωνόρα μας αφηγήθηκε την εμπειρία της από ένα πανηγύρι σ’ ένα χωριό της Κρήτης, δύο χρόνια πριν, όπου άκουσε για πρώτη φορά τον Αλέξανδρο Παπαδάκη και μαγεύτηκε από τη φωνή του. Προσπάθησε πολύ να τον ξαναβρεί και τελικά, με τη βοήθεια φίλων της, τα κατάφερε. Γι’ αυτό και τον προσκάλεσε στη συναυλία της, παρέα με τους μουσικούς του, να πουν λίγα τραγούδια τους. Το κοινό τους υποδέχτηκε με χαρά και χόρεψε στους ρυθμούς τους αγαπημένα Κρητικά τραγούδια. Η Ελεωνόρα φάνηκε να τους απολαμβάνει, ενώ δε δίστασε να κατέβει για λίγη ώρα κάτω από τη σκηνή και να συνοδέψει το κοινό στον χορό.

Η συναυλία τελείωσε γύρω στη 1, με την Επιμονή σου, παρέα με τη λίρα του Κρητικού Γιώργου Γλυκοκόκαλου.Μια υπέροχη βραδιά στην Κρητική ύπαιθρο έκλεισε κάπου εδώ, με την υπόσχεση μίας νέας αντάμωσης…

Ελεωνόρα Ζουγανέλη Αρκαλοχώρι

Διαβάστε ακόμα