Η νέα ταινία του Woody Allen και η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή!

Η νέα ταινία του Woody Allen και η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή!

Με πρωταγωνιστές τους Kristen Stewart και Steve Carell. 
Διαβάστηκε φορες
Πάντοτε παραγωγικός και λίγο πριν κλείσει τα 80 του χρόνια, ο Woody Allen μετά τις τελευταίες του ταινίες "Παράλογος άνθρωπος" (2015) και "Μαγεία στο σεληνόφως" (2014) με πρωταγωνίστρια την Emma Stone, έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζει το επόμενό του εγχείρημα.

Ο τίτλος της ταινίας δεν έχει ακόμη βρεθεί και ονομάζεται προς το παρόν τεχνικά "WASP 2015". Με πρωταγωνιστές τους Steve Carell και Kristen Stewart, το ξεχωριστό για αρχή σε αυτήν την ταινία είναι πως ο Woody Allen αποφάσισε πως είναι καιρός να... απαρνηθεί τον παραδοσιακό και αγαπημένο του τρόπο κινηματογράφησης και να κάνει και τη δική του είσοδο στην ψηφιακή εποχή. Ο συνεργάτης του Allen, Vittorio Storaro, ο οποίος έχει κερδίσει Όσκαρ για το οπτικό αποτέλεσμα της δουλειά του (cinematography) στις ταινίες "Apocalypse now", "The last emperor" και "Reds", ήταν εκείνος όπου τον έπεισε για την μεγάλη απόφαση που "αποτελεί την αφετηρία στο κοινό τους ταξίδι στον ψηφιακό κόσμο." 

kristenstewart

Ο ίδιος ο Allen είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα στο Φεστιβάλ των Καννών πριν λίγο καιρό: "Το digital μου φαίνεται μια χαρά αν έχει γυριστεί σωστά. Είναι κάτι παραπάνω από το κύμα του μέλλοντος, είναι το κύμα του παρόντος, στ' αλήθεια. Βλέπω ψηφιακές λήψεις από καλούς κάμερα μεν που είναι πολύ όμορφες και δεν μπορώ να διακρίνω τη διαφορά (από τον παραδοσιακό τρόπο λήψης), οπότε δεν με πειράζει. Μου αρέσει το ότι μπορώ να επεξεργαστώ γρήγορα". 

Τα γυρίσματα της νέας ταινίας ξεκίνησαν τον Αύγουστο στη Νέα Υόρκη και το Los Angeles. Το καστ περιλαμβάνει μέχρι στιγμής και τους Blake Lively, Jeannie Jesse Eisenberg, Parker Posey και Ken Stott. Η κάμερα F65 που θα χρησιμοποιηθεί είναι η καλύτερη Sony του είδους της και έχει προηγουμένως χρησιμοποιηθεί από τον επίσης νικητή Oscar, Claudio Miranda, για τα γυρίσματα των ταινιών "Oblivion" και "Tommorowland". 


f65sony
Η camera Sony F65
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα