Αλέξανδρος Ρήγας Musicomedy

Η πρεμιέρα για το "Musicomedy" του Αριστοτέλη Ρήγα στο Θέατρο Άβατον

Στιγμές γέλιου σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει το stand up comedy και τη μουσική.
Διαβάστηκε φορες
Ο Αριστοτέλης Ρήγας -Ρήγας, μάλιστα, γιατί λίγο πριν γεννηθεί, πληροφορήθηκαν οι γονείς του πως το... φύλλο του μωρού είναι το γνωστό Κάπα της τράπουλας!- είναι ο νικητής του 2ου Φεστιβάλ Stand up Comedy (1o βραβείο κριτικής επιτροπής και κοινού). Από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και για κάθε Πέμπτη παρουσιάζει στο θέατρο Άβατον την πρώτη one man show (για να το πούμε θεατρικά) ή solo (για να το πούμε μουσικά) παράστασή του, το "Musicomedy". Οι παρενθέσεις δικαιολογούνται από το γεγονός ότι ο Αριστοτέλης Ρήγας συνδυάζει τις δύο μεγάλες του αγάπες, τη μουσική και το stand up comedy, προσκαλώντας το κοινό σε ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο (όπως χαρακτηρίζει και ο ίδιος το χιούμορ του) κωμικό ταξίδι για 70 περίπου λεπτά.

Αριστοτέλης Ρήγας

Παρακολούθησα την πρεμιέρα του "Musicomedy" την περασμένη Πέμπτη. Το πρόγραμμα της παράστασης άνοιξε η κωμικός Χρύσα Κατσαρίνη σε ένα δεκαπεντάλεπτο περίπου opening act με στόχο να χαλαρώσει το κοινό, ίσως και τον ίδιο τον Αριστοτέλη από το άγχος της πρεμιέρας. Με μεγάλες δόσεις αυτοσαρκασμού και σαρκασμού και σχολιασμό απλών καθημερινών καταστάσεων, που αφορούν το facebook, το φλερτ, τα παραπάνω κιλά και πολλά άλλα, το κοινό άρχισε να γελάει και να συνειδητοποιεί τον λόγο που βρίσκεται εκεί. Η Χρύσα Κατσαρίνη συμμετέχει και στο "Gazi Comedy Club" που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο 104.

Στη συνέχεια υποδεχτήκαμε τον Αριστοτέλη Ρήγα. Σε ένα λιτό και απέριττο σκηνικό με χαμηλό φωτισμό μαζί με την κιθάρα του, ένα κάθισμα-στασίδι και ένα μικρόφωνο, ο κωμικός μάς κράτησε συντροφιά για την υπόλοιπη ώρα. Αφού ξεκαθάρισε με τον δικό του τρόπο πως προτιμάει να αντιδρούμε ακόμη και αρνητικά στα αστεία του παρά να μην αντιδρούμε καθόλου (ευχαριστούμε, Αριστοτέλη, για την ελευθερία κινήσεων!), ξεκίνησε το πρώτο μέρος της παράστασής του με λογοπαίγνια, πειράγματα για την πατρίδα του, τα Τρίκαλα (Θεσσαλίας, βεβαίως βεβαίως) και αυτοσχεδιασμούς που έφταναν μέχρι και στο πώς ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να δώσει ονόματα σε ψάρια! Το δεύτερο μέρος της παράστασης, που μου άρεσε ακόμη περισσότερο μπορώ να πω, περιελάμβανε την κιθάρα του και ευρηματικούς μουσικούς συνδυασμούς. Μπορεί η ελληνική παραδοσιακή μουσική να μας φαίνεται εντελώς αταίριαστη με τη ροκ και τη μέταλ, αλλά ο Αριστοτέλης μάς διέψευσε, δείχνοντας ικανός να χειρίζεται τους στίχους των τραγουδιών όπως δεν είχαμε φανταστεί μέχρι τότε.

Ο κωμικός ευχαρίστησε την επικοινωνιολόγο της παράστασης και τον σχεδιαστή της έξυπνης αφίσας του και φυσικά εμάς που βρεθήκαμε εκεί σε αυτήν την σημαντική του στιγμή, την πρώτη του ατομική παράσταση. Περάσαμε πολύ ευχάριστα, γελάσαμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί όλοι έχουμε ανάγκη το γέλιο. Και αν υπάρχει στη ζωή μας, ακόμη και σε μεγάλο βαθμό, δεν είναι ποτέ αρκετό!Θέατρο Άβατον: Ευπατριδών 3, Γκάζι
Εισιτήρια: 7 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι)
Κρατήσεις: 210-3412689
Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Βαθμός Παράστασης
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα