Phil Collins

O Phil Collins δεν είναι πια επίσημα... συνταξιούχος από τη μουσική!

Αρκετά παραγωγικός θα είναι ο επιτυχημένος καλλιτέχνης το επόμενο διάστημα με νέο album, περιοδεία και την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του! 
Διαβάστηκε φορες
"In the air tonight", "Another day in paradise", "Against all odds", "Easy lover" και "I wish it would rain down" είναι μερικοί μόνο τίτλοι από μια μεγάλη καριέρα, αυτή του βρετανού Phil Collins

Ο πρώην ντράμερ και τραγουδιστής των Genesis μεσουράνησε στα παγκόσμια μουσικά δρώμενα τις δεκαετίες του '80 και '90 και έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται μαζί με τον Paul McCartney και τον Michael Jackson στους τρεις καλλιτέχνες που έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια albums σε όλο τον κόσμο τόσο ως solo καλλιτέχνες όσο και ως μέλη συγκροτημάτων. 

Επίσης, ο Collins το 2008 τοποθετήθηκε στην 22η θέση των 100 πιο επιτυχημένων κορυφαίων καλλιτεχνών στο Billboard ΗOT 100. Ενώ πολλοί θα ζήλευαν μια τέτοια καριέρα, ο Collins ανακοίνωσε το 2011 πως θα εγκαταλείψει τον χώρο για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να γράφει μουσική και μέσα στο 2015 δήλωσε πως επιστρέφει στη βιομηχανία, επιβεβαιώνοντας πως αυτό το "μικρόβιο" δεν φεύγει ποτέ. 

philcollins

Όπως αποκάλυψε στο περιοδικό "Rolling stone", ετοιμάζει καινούριο solo album αλλά προετοιμάζει και μία comeback περιοδεία. Ο λόγος που τον έκανε να αλλάξει γνώμη στα 64 χρόνια του είναι πως θέλει να δείξει στα παιδιά του "τι μπορεί να καταφέρει ο μπαμπάς τους". Η κινητήριος δύναμή του λοιπόν, τα δύο του παιδιά, που μεγάλωσαν και είναι τώρα 10 και 14 χρόνων αντίστοιχα, ήταν πολύ μικρά τα χρόνια που ο καλλιτέχνης ήταν ενεργός στον χώρο και αφού αγαπούν τη μουσική του, θα χαροποιηθούν με τα νέα του τραγούδια. Ως προς την επερχόμενη περιοδεία του αναφέρει: "Δεν νομίζω πως θέλω μία πολύ μεγάλη περιοδεία. Θα ήθελα, ωστόσο, να παίξω σε στάδιο στην Αυστραλία και στην Άπω Ανατολή και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να το πετύχω. Αλλά υπάρχει και ένα μέρος του εαυτού μου που θέλει μόνο συναυλίες σε μικρότερους χώρους, οπότε θα δούμε".

Τέλος, ρωτήθηκε και για το αν αυτή η επιστροφή σηματοδοτεί μία θρυλική επανένωση των Genesis. Απάντησε πως πρώτα θα ήθελε να κάνει αυτό τον προσωπικό δίσκο, αγαπάει φυσικά τα παιδιά και βλέποντάς πώς θα πάει αυτό το πρώτο βήμα, θα φανεί και η συνέχεια. 

Αρκετά παραγωγικός, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Phil Collins το επόμενο διάστημα μιας και έχει προγραμματιστεί και η κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του τον Οκτώβριο του 2016. Σχολιάζει σχετικά: "Αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια μου προτάθηκε να γράψω τη βιογραφία μου αλλά ποτέ δεν ένιωσα πως είναι η κατάλληλη στιγμή, μέχρι τώρα. Έχοντας βρει τον σωστό εκδότη στην "Penguim Random House", είμαι έτοιμος να καταγράψω τη ζωή μου στη μουσική με όλα τα πάνω και τα κάτω της και να πω την ιστορία από τη δική μου οπτική γωνία. Αυτό είναι όλο!". Περιμένουμε να ακούσουμε και να... διαβάσουμε λοιπόν! 


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα