"Νίκος Καζαντζάκης": η νέα ταινία του Γ.Σμαραγδή

Στην Audio Visual η διανομή της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016. 
Διαβάστηκε φορες
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία της ταινίας "Ελ Γκρέκο", η Audio Visual και ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής ανανεώνουν τη συνεργασία τους στη νέα του ταινία, με αντικείμενο τη ζωή του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής μετά τις διεθνείς ταινίες του "Ελ Γκρέκο" και "Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι", επιστρέφει κινηματογραφικά με μια ακόμη διεθνή συμπαραγωγή με προσωρινό τουλάχιστον τίτλο το όνομα του συγγραφέα, "Νίκος Καζαντζάκης". Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αυτοβιογραφία του μεγάλου Έλληνα και οικουμενικού συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη, "Αναφορά στον Γκρέκο".

Πρόκειται για μια πολυκύμαντη αναζήτηση του συγγραφέα, μέσα από όνειρα και ταξίδια σε τόπους που αγάπησε, διεκδικώντας να κατανοήσει βιωματικά τον Χριστό, τον Βούδα, τον Λένιν, για να καταλήξει, μέσω του Οδυσσέα του, στην «Κρητική Ματιά» η οποία τον οδήγησε στην κατάργηση του φόβου του θανάτου και στην κατάκτηση μιας ανώτερης ελευθερίας. Μια ιστορία αγάπης, πίστης και δύναμης ενός συγγραφέα που μπόρεσε να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και τη βαρβαρότητα της εποχής του και να μείνει το έργο του αιώνιο.

Τον Ν. Καζαντζάκη σε νεαρή ηλικία θα ερμηνεύσει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Από ελληνικής πλευράς στην ταινία θα πρωταγωνιστούν ονόματα όπως η Μαρίνα Καλογήρου, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Ζέτα Δούκα και ο Στάθης Ψάλτης, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν οι υπόλοιποι Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί και οι λοιποί συντελεστές.

neatainia

Την κινηματογραφική διανομή της ταινίας, τα γυρίσματα της οποίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2016, έχει εξασφαλίσει για την Ελλάδα και Κύπρο η Audio Visual.
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα