DJ Shadow @ Rockwave 2010

Rockwave 2010 Day 2: Fatboy Slim,DJ Shadow, Garcia, White Lies

Καλοί οι White Lies, super ο Garcia με φοβερούς μουσικούς μαζί του, καλή εμπειρία ο DJ Shadow & μέτριος, εως αδιάφορος ο Fatboy Slim.
Διαβάστηκε φορες
DJ Shadow @ Rockwave 2010
Οι φωτογραφίες ανήκουν στην Άννα Ευαγγελοπούλου

Οι προσδοκίες για τη δεύτερη μέρα του Rockwave Festival δε θα έλεγα ότι ήταν υψηλές για μένα. Ένας βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι προτιμώ τις live εμφανίσεις, από τα dj sets. Βέβαια, ήθελα πολύ να δω για πρώτη φορά το DJ Shadow, για τον οποίο είχα ακούσει ότι παρουσιάζει ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό show, αλλά και τον Fatboy Slim, τραγούδια του οποίου έχω χορέψει πολλές φορές.

Βέβαια, κάποιες στιγμές οι καλές εμφανίσεις έρχονται εκεί που δεν τις περιμένεις... Έτσι λοιπόν επιγραμματικά, ήταν καλοί όπως και πέρσι οι White Lies, πάρα πολύ καλός ο John Garcia με φοβερούς μουσικούς να τον πλαισιώνουν, καλή και ιδιαίτερη εμπειρία ο DJ Shadow και αρκετά μέτριος, εως αδιάφορος σε κάποια σημεία ο Fatboy Slim.

Πάμε να τα δούμε με τη σειρά.

Ροψκςαωε Φεστιωαλ 2010

Ποιο: το Rockwave Festival 2010 - η δεύτερη μέρα του: 10.07
Που: στο Terra Vibe
Οργάνωση: Μια χαρά
Ήχος: Καλός σε γενικές γραμμές
Κόσμος: Λιγότερος κι από την πρώτη μέρα με Faithless & Black Eyed Peas.

Η αρχή έγινε με 2 Ελληνικές μπάντες, τους Dear Darkstar και τις Μέλισσες, τους οποίους δυστυχώς δεν καταφέραμε να δούμε. Χίλια συγγνώμη παιδιά...

White Lies

18:00: White Lies

Ακριβώς στις 6 μμ με μπόλικη ζέστη, οι White Lies ανεβαίνουν στην Terra Stage. Νομίζω ότι παρόμοια ώρα είχαν εμφανιστεί και πέρσι στο Ejekt Festival.

Ο κόσμος ήταν λιγοστός, αλλά υπήρχαν κάποιοι φανατικοί του συγκροτήματος, μπροστά στη σκηνή. Όλοι οι υπόλοιποι έψαχναν ίσκιο να βάλουν την ψάθα για να κάτσουν να δουν χαλαρά τη συναυλία του Βρετανικού συγκροτήματος.

Για 50 λεπτά οι White Lies μας παρουσίασαν τα κομμάτια του περσινού album τους "To lose my life" και ένα καινούργιο κομμάτι, το "Bigger than us". Μάλιστα, φίλοι του συγκροτήματος είχαν δημιουργήσει κι ένα σχετικό πανό για το νέο τραγούδι: "This is bigger than us". Σχετικά καλό το κομμάτι, στο dark - Joy Division ύφος του συγκροτήματος.

White Lies

Ο ήχος ήταν πολύ καθαρός. Τα φωνητικά, το μπάσο και η μπότα των drums ακούγονταν πεντακάθαρα. Κορυφαίες στιγμές το "Unfinished Business" και το "Death", με το οποίο και έκλεισαν τη συναυλία τους στις 18:50. 

Κάποια από τα τραγούδια που είπανTo lose my life, A place to hide, Fifty on our Foreheads,  Fairwell to the fairground, EST, Bigger than us (νέο τραγούδι), Unfinished Business, Death.Το καλό με το Terra Vibe φέτος είναι ότι έχουν γίνει κάποιες νέες προσθήκες, όπως το εστιατόριο, το Beach Volley, το μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου κ.α. τα οποία σε απασχολούν, αν θες να χαζέψεις λίγο... Ε, δε γινόταν λοιπόν να μη δούμε την Εθνική Ομάδα Cheerleaders που ήρθε να παίξει Beach Volley...

Garcia plays Kyuss

19:00 : Garcia plays Kyuss


Καλές οι μανσέτες και τα καρφιά, αλλά ο John Garcia μας περίμενε στη Vibe Stage και δε θέλαμε να τον στήσουμε... Η σκηνή είχε ψιλογεμισει, άλλωστε είναι πιο μικρή από την Terra. Ακριβώς στις 7 ξεκίνησαν οι Garcia plays Kyuss.

Εμβληματική μορφή ο John Garcia, αλλα δε γίνεται να μην τονίσουμε τους μουσικούς, που τον πλαισίωναν. Ο Bruno Fevery δυναμικός στην κιθάρα με super solo, ο Rob Snijders στα Drums και ο γκριζομάλλης Jacques de Haard στο μπάσο, ο οποίος ήταν απλά εκπληκτικός! Έχω χρόνια να δω live έναν τόσο καλό μπασίστα, ο οποίος και έπαιζε άρτια, αλλά και μας το έδειχνε με τη σκηνική παρουσία και τις χορευτικές φιγούρες του.

Αρκετά δυνατή η εμφάνιση και των τεσσάρων, οι οποίοι δεν ήθελαν να φύγουν από τη σκηνή, ακόμη κι αν τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει χρόνος. Για πολλούς ήταν η καλύτερη συναυλία της βραδιάς. Και για μένα ισχύει αυτό, αλλά θα βάλω αρκετά ψηλά και τα κόλπα του DJ Shadow, που έπονται...

Κάποια από τα τραγούδια που είπαν: Freedom run, Jumbo blimp jumbo, El Rodeo, One Inch Man, Gardenia, White water, Asteroid.

John Garcia20:20 The Ting Tings

Katie WhiteΑκριβείς στην ώρα τους οι δύο Ting Tings.. Ξεκίνησαν με το "Great DJ". Η  Katie White μας καλωσόρισε στα Ελληνικά, αλλά "Επειδή τα Ελληνικά μου είναι σκατά, θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε να χορέψετε με τα τραγούδια μας". Μόλις δύο τραγούδια είδαμε και πήραμε την ανιούσα για Vibe Stage, γιατί η μπάλα του DJ Shadow είχε στηθεί στη σέντρα...

Πάντως, δυστυχώς οι Ting Tings έπαιξαν μπροστά σε πάρα πολύ λίγο κόσμο...21:00 - DJ Shadow 

Για πολλούς από εμάς ήταν η εμφάνιση που περιμέναμε περισσότερο από την όλη βραδιά. Πολύς ο κόσμος στη Vibe Stage. Ο Joshua Paul Davis ή αλλιώς "DJ Σκιάς" άνοιξε το πορτάκι της χάρτινης μπάλας του και μας καλωσόρισε. "Είναι η πρώτη μου φορά στην Ελλάδα και πραγματικά ελπίζω να περάσετε πολύ καλά και να ευχαριστηθείτε το show."

DJ Shadow @ Rockwave 2010

Ο ίδιος ήταν στα decks του μέσα στη μπάλα. Με τη χρήση δύο projectors, που έδειχναν σε κάθε γωνία της μπάλας και στο πανί πίσω από αυτή, στήθηκε ένα πολύ καλό οπτικοακουστικό show. Νομίζω ότι λίγες φορές βλέπεις αντίστοιχα visuals και ήταν εμφανής η δουλειά που είχε γίνει για αυτά. Μουσικά, ο DJ Shadow μίξαρε συνεχώς κάποια από τα γνωστά του κομμάτια (Six Days,
Blood On The Motorway, This Time κ.α.) με κάποια νέα τραγούδια που ακούγαμε για πρώτη φορά.

Το όλο set του είχε πολλά dub στοιχεία βέβαια και θα έλεγα ότι σε συνδυασμό με όλα όσα βλέπαμε συνέθεσε μια αρκετά καλή εμφάνιση. Το Organ Donor  έκλεισε εντυπωσιακά το set με τον κόσμο να χοροπηδάει πάνω-κάτω.

DJ Shadow @ Rockwave 2010

Γενικότερα, θα έλεγα ότι ήταν μια καλή εμφάνιση, αλλά δεν ήταν ένα live που θα ήθελα να το ξαναέβλεπα και την επόμενη μέρα για παράδειγμα. Ίσως βέβαια να φταίει ότι δεν είμαι πολύ fan των dj sets σε Μουσικά Festivals. Είπαμε γούστα είναι αυτά... Πάντως, ο κόσμος πέρασε μια χαρά με τον Paul (όχι το χταπόδι, ε...).

Κάποια από τα τραγούδια που έπαιξε: Blood On The Motorway, Giving up the ghost, Building steam with a grain of salt, Stem, Fixed Income, This Time, Six Days, Organ Donor.

DJ Shadow @ Rockwave 201022:00 Fatboy Slim

Ο Fatboy Slim ξεκίνησε στις 22.00 στην Terra Stage με το Praise You. Όλος ο κόσμος μαζεύτηκε στην Terra για να κλείσει τη βραδιά με το Norman Cook. Ο τελευταίος ήταν πάνω στα decks του και πίσω στο πανί, αλλά και τα πλάγια video walls, έπαιζαν διάφορα clips, που είχε επιλέξει και ταίριαζαν με το set του. Βέβαια, καμία σχέση με τη δουλειά του DJ Shadow...

Το όλο dj set του Fatboy Slim είχε τις πιο γνωστές επιτυχίες του (Praise you, Right here right now, The Rockafeller Skank), αλλά και άλλα γνωστά άσματα (Jump around, Smells like teen spirit, Eye of the Tiger, Satisfaction). Ο ίδιος προσπαθούσε συνέχεια να ξεσηκώσει τον κόσμο με χορό, παλαμάκια και γενικότερα κίνηση.

Fatboy Slim

Πολύ ωραία στιγμή η εμφάνιση του Iggy Pop, η υπόκλιση του Fatboy Slim σε αυτόν και η ερμηνεία του
He's Frank (Washing Up) των "The BPA" (μέσα από το video).

Fatboy SlimΣτις 23.37 τελείωσε ο Fatboy Slim με remix στο Satisfaction των Rolling Stones & το Rockafeller skank, χωρίς encore. Σε γενικές γραμμές, δεν έμεινα ευχαριστημένος από όλα όσα είδα αυτή τη 1,5 ώρα. Με κούρασε το ιδιαίτερα "μπιτάτο" set και θα έλεγα ότι δεν περίμενα να ακούσω remixes στα Jump around, Smells like teen spirit, Eye of the Tiger, Satisfaction, που ακούω έτσι κι αλλιώς σε διάφορα bars - clubs εδώ και χρόνια... Εντάξει ο κόσμος πάντα χορεύει με την εισαγωγή του Jump around, αλλά περίμενα από το Norman Cook να βρει τον τρόπο να ανεβάσει πολύ τον κόσμο με τα δικά του κομμάτια.

Κάποια από τα τραγούδια που έπαιξε: Praise you, Right here right now, Ay morena, Eye of the tiger, What the fuck, The BPA - He's Frank (Washing Up), Smells like teen spirit, Jump around, Satisfaction & rockafeller skank remix.


Διαβάστε ακόμα