Westside Festival

Westside Festival: Tο νέο μουσικό festival της Πάτρας

Στις 7-10 Απριλίου η Πάτρα υποδέχεται μερικές από τις πιο σημαντικές μπάντες της εγχώριας μουσικής σκηνής!
Διαβάστηκε φορες
Πολλές οι μουσικές εκπλήξεις για τη χώρα μας μέσα στους πρώτους μήνες του 2016. Μέχρι και λίγο μετά το καλοκαίρι, αναμένεται να εμφανιστούν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Πολλά υποσχόμενα, τα μουσικά festival επιστρέφουν ανανεωμένα παρουσιάζοντας το φετινό line up τους. Στα Rockwave, Ejekt, Plisskën, Reworks και πολλά ακόμα Φεστιβάλ, έρχεται να προστεθεί το Release Athens που ανοίγει της πόρτες του φέτος για πρώτη φορά. Βέβαια το κόστος για κάποιον που θα ήθελε να παρακολουθήσει όλα αυτά τα γεγονότα είναι μεγάλο και πιθανώς ενώ ετοιμάζεται ένα μουσικό πανδαιμόνιο, ο ενθουσιασμός να πρέπει να παραμένει περιορισμένος.

Μέσα σε αυτές τις εξελίξεις, εδώ, στη δυτική πλευρά της χώρας, ετοιμάζεται η απάντηση μ' ένα νέο festival, το οποίο ξεκινά φέτος και όλα δείχνουν πως θα κάνει μια πολύ δυναμική αρχή. Το Westside festival, θα γίνει στην Πάτρα, στις 7-10 Απριλίου, ρίχνοντας τα φώτα στην εγχώρια μουσική σκηνή.

Στο Line-up του θα φιλοξενηθούν 13 συγκροτήματα της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής, διαφορετικών μουσικών κατευθύνσεων.
Οι Larry Gus, Sillyboy, Night Knight, Mech_nimal, Whereswilder, Keep Shelly in Athens, Baby Guru, ice_eyes, Gioumourtzina, The Boy, Moa Bones, Carte Postale, JustCause θα  παρουσιάσουν την δουλειά τους στο κοινό της Δυτικής Ελλάδας σε 4 πολύ ιδιαίτερους χώρους στην Πάτρα, μέσα σε 4 ημέρες.

Westside Festival
Δείτε το αναλυτικό το πρόγραμμα του 1ου WestSide Festival:

Πέμπτη 7 Απριλίου
ΓΙΑΦΚΑ | Gioumourtzina 22:30 | Keep Shelly in Athens 23:30

Παρασκευή 8 Απριλίου
Συνδετήρας | Whereswilder 21:00 | Night Knight 22:00 | Sillyboy 23:00
ΠΟΠ ΧΟΡΝ | Moa Bones 21:30 | Larry Gus 22:30

Σάββατο 9 Απριλίου
ΠΟΠ ΧΟΡΝ | ice_eyes 21:30 | The Boy 22:30
Συνδετήρας | JustCause 21:00 | Mech_nimal 22:00 | Baby Guru 23:00

Κυριακή 10 Απριλίου
Το Χασομέρι | Carte Postale 22:00


Με μια πολύ διαφορετική φιλοσοφία από τα υπόλοιπα festival και μακρυά από τις αχανείς μουσικές σκηνές-πολυχώρους της πρωτεύουσας, το Westside παρουσιάζεται σε 4 αγαπημένα στέκια της νυχτερινής ζωής της Πάτρας:

Το Ποπ Χορν, μετράει περίπου ενάμιση χρόνο λειτουργίας και είναι ένας πρωτότυπος χώρος, με πολύ ιδιαίτερη αισθητική, που δίνει τη δική του σφραγίδα στη πόλη, κόντρα σε αυτό που επιτάσσει η σύγχονη urban κουλτούρα! Ψηλοτάβανος χώρος, με μικρό πατάρι, που καταλήγει σε μια αυλή! Εκκεντρική διακόσμηση, με στοιχεία που παραπέμπουν σε άλλη δεκαετία, απόλυτα εναρμονισμένα με στοιχεία μοντέρνας τέχνης και με πρωταγωνιστή βέβαια τον Χορν.

 Ο Συνδετήρας είναι ένας πολυχώρος που έκανε την εμφάνισή του το Δεκέμβριο του 2014. Στα πρότυπα του αθηναϊκού minimal σκηνικού, με απλά υλικά και ιδιαίτερη προσοχή στο φωτισμό και στον ήχο, αμέσως βρήκε μεγάλη απήχηση στο πατρινό κοινό, μιας και κάτι τέτοιο έλειπε από την πόλη.

 Το Χασομέρι, στα ψηλά της πόλης, κοντά στο κάστρο, κρατάει εδώ και πολλά χρόνια ζωντανή, αυτή τη σκοτεινή γωνιά της πόλης και το χειμώνα. Η ζεστή του ατμόσφαιρα και ο χαρακτήρας του, παραμένουν αγαπημένα στο κοινό της Πάτρας, ανεξαρτήτως τάσεων και εποχών.

 Τέλος, η Γιάφκα, έκανε τον Νοέμβριο του 2015 την εμφάνισή της και αποτελεί τον "δυναμίτη" της νυχτερινής ζωής της πόλης. Δυνατές μουσικές και ένταση, σε ένα χώρο που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της after διασκέδασης, με αυτά ενός bar, προσιτό και ανοιχτό στο κοινό από νωρίς.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες!
Με την υποστήριξη του Presspop.gr
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα