Tindersticks - The Waiting Room

Tindersticks - The Waiting Room

Το νέο, αριστουργηματικό άλμπουμ των Tindersticks!!
Διαβάστηκε φορες
Tindersticks – The Waiting Room

1.    Τι θα ακούσεις:
Rock, jazz, soul, afrobeat

2.    Τραγούδια που πρέπει να ακούσεις:

Όλα ανεξαιρέτως, χωρίς να χάσεις ούτε δευτερόλεπτο ακρόασης

3.    Βαθμολογία:
10/10 χωρίς ενδοιασμό!

Οι Tindersticks δημιουργήθηκαν πριν από 25 χρόνια και το "The Waiting Room" είναι το 11ο studio album τους. Το κοινό τους, επομένως, ξέρει τι να περιμένει από μια νέα κυκλοφορία τους, ειδικά όταν αυτής προηγούνται τα singles "Hey Lucinda" και "We Are Dreamers!". Κι όμως, όσο μεγάλες προσδοκίες κι αν είχα από την κυκλοφορία αυτή, από την πρώτη ακρόαση δοκίμασα αυτή τη γνώριμη χαρά της συνειδητοποίησης – για άλλη μια φορά – ότι η μουσική υπάρχει για να μας κάνει να νιώθουμε υπέροχα…

Το album ανοίγει με το ονειρικό "Follow me", που σε καλεί να το ακολουθήσεις πραγματικά οπουδήποτε. Η αρχική σύνθεση ανήκει στον Πολωνό Bronislau Kaper και αποτελεί το βασικό θέμα για την ταινία "Mutiny of the Bounty" με πρωταγωνιστή τον Clark Gable (1962). Ακολουθεί το "Second Chance Man", με το γνωστό, σπαρακτικό στυλ του Staples και αμέσως μετά τα "Were We Once Lovers?" και "Help Yourself", τα οποία συνιστούν τις πιο δυνατές στιγμές και εκπροσωπούν όλα όσα θέλει τελικά αυτό το album να μας πει για τον έρωτα, τη μοναξιά, την αλλαγή, το παρελθόν και το παρόν.

Το "Hey Lucinda" ηχογραφήθηκε το 2010 στο Montreal από τον Staples και την Lhasa de Sela, αγαπητή Καναδή τραγουδοποιό, ερμηνεύτρια και συχνή συνεργάτη του συγκροτήματος. Λίγους μήνες αργότερα, εκείνη πέθανε από καρκίνο του μαστού και εκείνος αναγκάστηκε να βάλει για λίγο καιρό στην άκρη τις ηχογραφήσεις της, για συναισθηματικούς λόγους, όπως ο ίδιος εξομολογείται στο σημείωμά του στο http://www.tindersticks.co.uk/the-waiting-room/. Ευτυχώς για εμάς, ήρθε η ώρα να μοιραστούμε αυτό το τόσο αισθαντικό και τόσο έξυπνο κομμάτι μαζί τους.

Τα "This Fear of Emptiness", "How He Entered", "The Waiting Room" και "Planting Holes", καθένα από τα οποία αποτελεί ένα μικρό διαμαντάκι, ακολουθούνται από το πιο σκοτεινό κομμάτι του album, "We Are Dreamers!", με τη συμμετοχή της Jehnny Beth των Savages στα φωνητικά. Αυτή η μουσική εμπειρία ολοκληρώνεται ιδανικά με το "Like Only Lovers Can", ένα τραγούδι για την επίδραση που μόνο όσοι ερωτευόμαστε έχουν στη ζωή μας όπως και για το κενό που πάντα μένει κάπου μέσα μας ως αίσθηση.

Οι Tindersticks, τέλος, στα πλαίσια του The Waiting Room Film Project και σε συνεργασία με το Clermont-Ferrand International Short Film Festival, δημιούργησαν με τη βοήθεια σκηνοθετών 11 ταινίες μικρού μήκους, ως συνοδεία για τα 11 κομμάτια του The Waiting Room. Οι ταινίες περιλαμβάνονται σε dvd στην limited deluxe edition του album και θα προβληθούν σε κάποιες από τις προγραμματισμένες συναυλίες των Tindersticks. Ελπίζουμε να έχουμε κι εμείς την τύχη να απολαύσουμε μια γεύση στις 25 και 26 Μαΐου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, στις δύο – από καιρό sold out – εμφανίσεις τους στην Αθήνα, τις οποίες περιμένουμε με πολλή χαρά!Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμός δίσκου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα