Μελίνα Κανά

Η Μελίνα Κανά στο Ρυθμός Stage

"Βάλε κρασί στου φίλου το ποτήρι" με τη Μελίνα Κανά και την Αντιγόνη Μπούνα.
Διαβάστηκε φορες
"Βάλε κρασί στου φίλου το ποτήρι", μία διαφορετική πρόταση από τη Μελίνα Κανά, την Αντιγόνη Μπούνα και μία σειρά αξιόλογων μουσικών στο Ρυθμός Stage στην Ηλιούπολη. Κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι οι λάτρεις του ρεμπέτικου και του καλού λαϊκού τραγουδιού έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη Μελίνα Κανά σε όμορφες διαδρομές. Φυσικά, από το πρόγραμμα δεν λείπουν τα αγαπημένα μας τραγούδια της.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα διαφορετικό απ' ό,τι την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα και ό,τι περιμέναμε να δούμε στον Ρυθμό, έχοντας κατά νου προηγούμενες εμφανίσεις της στον χώρο. Η ίδια έχει δείξει πως δεν επαναπαύεται και προχωρά σε διαφορετικές καλλιτεχνικές προτάσεις. Πιο τρανό παράδειγμα η συνεργασία της με τον Γόη του Θησείου.  

Η βραδιά ξεκίνησε λίγο πριν τις έντεκα και κράτησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Μετά από μία κοινή εισαγωγή, ακούσαμε την Αντιγόνη Μπούνα, μία ιδιαίτερη φωνή, σε έντεχνα κυρίως κομμάτια κι έπειτα τη Μελίνα Κανά, που πάντοτε ερμηνεύει τα κομμάτια της με σεβασμό. Ακόμη ακούσαμε κομμάτια κι από τα υπόλοιπα μέλη της ορχήστρας. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους, το πρόγραμμα άλλαξε και έτεινε προς το λαϊκό και το ρεμπέτικο, προκαλώντας έτσι περισσότερο κέφι.

Βάλε Κρασί, Αλεξάνδρα, Να βάλω τα μεταξωτά, Φεϊρούζ, Έπιασε βροχή, Τσιγάρο ατέλειωτο, Μιλώ για σένα είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τη βραδιά.

Μουσικά μείναμε πολύ ικανοποιημένοι, καθώς η ενορχήστρωση ήταν εξαιρετική και το αποτέλεσμα αρμονικό.  Οι αλλαγές στα γνωστά κι αγαπημένα μας κομμάτια δεν μας ξένισαν. Επρόκειτο μάλιστα για διασκευές που μας άρεσαν πάρα πολύ, με την ερμηνεία της Μελίνας Κανά να ξεχωρίζει.

Πιστεύω ότι ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της, αφήνοντας για λίγο το ηλεκτρονικό και  πιο ροκ στοιχείο που είχε υιοθετήσει με τον Γόη του Θησείου, μία συνεργασία που μας κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον, αλλά εν τέλει μας άφησε με κάποια ερωτηματικά. Η Αντιγόνη Μπούνα δεν ήταν τόσο καλή σε κάποια σημεία. Έχει μία πολύ ιδιαίτερη χροιά, που ταιριάζει πολύ στο ρεμπέτικο και το δημοτικό τραγούδι και όχι πάντοτε στο έντεχνο.

Πέρα από το μουσικό αποτέλεσμα η βραδιά στο σύνολό της δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας. Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση μας έκανε η συμπεριφορά του κόσμου, που ήταν μάλλον ουδέτερος, αν όχι αδιάφορος. Ανεξάρτητα από το είδος της μουσικής και από το ύφος της βραδιάς, θεωρώ πως εφόσον επιλέγεις να παρακολουθήσεις έναν καλλιτέχνη, οφείλεις να τον σεβαστείς, όταν βρίσκεται στη σκηνή. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για την πρεμιέρα, την πρώτη εμφάνιση της σεζόν.

Δεν γνωρίζω τι εισέπραξαν οι καλλιτέχνες ή αν αυτό ήταν το concept της βραδιάς εκ των προτέρων, έχοντας όμως παρευρεθεί σε παρόμοιες εμφανίσεις και παρακολουθώντας τη συγκεκριμένη βραδιά, ένιωσα αμήχανα.

Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη μουσική πρόταση προσφέρεται για όσους επιθυμούν να περάσουν ένα βράδυ πιο χαλαρό, απολαμβάνοντας αγαπημένα τους κομμάτια. Σε κάθε περίπτωση η συναναστροφή με την τέχνη μόνο να σε ωφελήσει μπορεί, ακόμη κι αν παρακολουθήσεις κάτι που δεν σε ικανοποιεί πλήρως.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα