Πρωτότυπες εκδηλώσεις για την αστυνομική λογοτεχνία στο Τρένο στο Ρουφ

Πρωτότυπες εκδηλώσεις για την αστυνομική λογοτεχνία στο Τρένο στο Ρουφ

Το περιοδικό για το βιβλίο και τις τέχνες «Ο Αναγνώστης» και ο πολιτιστικός πολυχώρος «Το Τρένο στο Ρουφ» διοργανώνουν τρεις εκδηλώσεις που απαιτούν την ενεργή συμμετοχή του κοινού στην επίλυση του μυστηρίου.
Διαβάστηκε φορες
Η προσωπική μου αγάπη για την αστυνομική λογοτεχνία έχει βρει τρόπο έκφρασης τις τελευταίες εβδομάδες μέσω της σειράς άρθρων «Βιβλιο-soundtrack», όπου ακούμε τραγούδια εμπνευσμένα από τις μουσικές και όχι μόνο αναφορές σε αστυνομικά μυθιστορήματα.

Παρότι η έδρα μου απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από την Αθήνα, τολμώ να κάνω μια πρόταση στους λάτρεις της αστυνομικής λογοτεχνίας που βρίσκονται κατά τι πιο κοντά. Το περιοδικό για το βιβλίο και τις τέχνες «Ο Αναγνώστης» και ο πολιτιστικός πολυχώρος «Το Τρένο στο Ρουφ» διοργανώνουν τρεις εκδηλώσεις που απαιτούν την ενεργή συμμετοχή του κοινού στην επίλυση του μυστηρίου. Διακεκριμένοι Έλληνες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, όπως οι Ανδρέας Αποστολίδης και Χίλντα Παπαδημητρίου, συν-γράφουν ανά δύο μια πρωτότυπη αστυνομική ιστορία και καλούν τους θεατές να ξεδιπλώσουν το κουβάρι που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη του δολοφόνου. Μεγάλη πρόκληση ομολογουμένως για όσους συχνά «κατηγορούν» τους συγγραφείς για ανακρίβειες στην πλοκή και παραπλανητικές πληροφορίες.

Ο Αναγνώστης και το Τρένο στο Ρουφ παρουσιάζουν εκδηλώσεις μυστηρίου

Ο Αναγνώστης και το Τρένο στο Ρουφ παρουσιάζουν τρεις παραστάσεις – συζητήσεις αστυνομικού μυστηρίου.

Τρεις Τετάρτες του Μαρτίου στον ατμοσφαιρικό χώρο του Τρένου στο Ρουφ ανά δύο διακεκριμένοι πεζογράφοι της αστυνομικής λογοτεχνίας γράφουν από κοινού μια ανέκδοτη αστυνομική ιστορία. Δεν θα αποκαλύψουν όμως το τέλος της. Οι θεατές θα κληθούν να βρουν τον δολοφόνο και τον μηχανισμό που οδηγεί σε αυτόν.

Τετάρτη 15 Μαρτίου , 20.00, Μιράντα Βατικιώτη – Μάρκος Κρητικός. Συντονίζει εκ μέρους του Αναγνώστη ο κριτικός λογοτεχνίας Αριστοτέλης Σαίνης

Τετάρτη 22 Μαρτίου , 20.00, Ανδρέας Αποστολίδης-Κώστας Καλφόπουλος. Συντονίζει εκ μέρους του Αναγνώστη ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος

Τετάρτη 29 Μαρτίου, 20.00, Ευτυχία Γιαννάκη – Χίλντα Παπαδημητρίου. Συντονίζει εκ μέρους του Αναγνώστη η συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Έλενα Χουζούρη.

Ο Dj. Μάκης Προβατάς θα φροντίσει την μουσική ατμόσφαιρα με διαλεχτές συνθέσεις από ταινίες μυστηρίου.

Γενική Είσοδος 10€
Ηλεκτρονική προπώληση

Wagon Bar & Wagon – Restaurant ανοιχτά από 20.00 έως αργά
Σιδηροδρομικός και Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, Τέρμα της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως | Τηλ.: 2105298922

www.totrenostorouf.gr , www.oanagnostis.gr

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις εδώ.
Διαβάστε ακόμα