Παλαιστίνιοι δημιουργούν προβλήματα σε συναυλία των Radiohead στη Σκωτία

Παλαιστίνιοι δημιουργούν προβλήματα σε συναυλία των Radiohead στη Σκωτία

Some fucking people για τους Παλαιστίνιους ακτιβιστές και κωλοδ'αχτυλο ο Thom Yorke.
Διαβάστηκε φορες
Την περασμένη Παρασκευή, οι Radiohead εμφανίστηκαν στο TRNSMT Festival στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Σε ακριβώς 8 ημέρες από σήμερα, οι Άγγλοι θα παίξουν στο Ισραήλ, στο Park Hayarkon του Τελ Αβίβ, σε μια συναυλία για την οποία έχουν γίνει πολλές διαμάχες ανάμεσα στην μπάντα κι άλλους καλλιτέχνες, που στηρίζουν τους Παλαιστίνιους και το καλλιτεχνικό εμπάργκο κατά του Ισραήλ.

Ο Δημήτρης Όρλης γράφει στο σχετικό άρθρο του:

«Ένα κομμάτι του εαυτού μου δε θέλει να σχολιάσει τίποτα επειδή οτιδήποτε πω θα αναζωπυρώσει τη φωτιά.» Τάδε έφη Thom Yorke, λίγο πριν εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για πολλά από τα σχόλια που έγιναν σχετικά με την εμφάνιση των Radiohead στο Τελ Αβίβ. Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή: το συγκρότημα έχει βγει σε περιοδεία συνεχίζοντας εν μέρει την προώθηση του περσινού πολύ καλού δίσκου ‘A Moon Shaped Pool’ και παράλληλα γιορτάζοντας τα είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του εμβληματικού ‘OK Computer’. Τελευταίος σταθμός του «ευρωπαϊκού» σκέλους είναι το Ισραήλ, μια συναυλία της οποίας πολλοί ζητούν την ακύρωσή, στο πλαίσιο του κινήματος BDS (Boycott, Divestment & Sactions), τον κύριο θεσμό πίσω από το μποϊκοτάζ με αρκετούς θερμούς εκφραστές, μεταξύ των οποίων και ο Roger Waters.

Στο TRNSMT Festival βρέθηκαν αρκετοί Παλαιστίνιοι ακτιβιστές από τον Οργανισμό Glasgow Palestine Action, οι οποίοι σήκωσαν σημαίες της χώρας τους και διαδήλωσαν κατά αυτής της απόφασης της μπάντας.

Ο Thom Yorke αντέδρασε, λέγοντας 3 φορές τη φράση “Some fucking people” πριν ξεκινήσουν να παίζουν το κομμάτι “Myxomatosis" και τους έκανε κωλοδάχτυλο (στο 1:14 του παρακάτω video), μετά από τους ακόλουθους στίχους του τραγουδιού:

And I don’t know why I feel so tongue-tied
Don’t know why I feel so skinned alive

Τώρα να σας πω ότι συμφωνώ με την αντίδραση του «Θωμά», δεν θα είναι αλήθεια. Παράλληλα, όμως ταυτίζομαι με το άρθρο του Δημήτρη Όρλη για την απόφαση των Radiohead να παίξουν στο Ισραήλ.Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα