Οι πολιτικοί και οι καλλιτέχνες για την Αρλέτα

Οι πολιτικοί και οι καλλιτέχνες για την Αρλέτα

Μουσικοί και πολιτικοί γράφουν πολύ όμορφα λόγια για την Αρλέτα.
Διαβάστηκε φορες
Η Αρλέτα ήταν μια ευγενική φυσιογνωμία, μια τραγουδοποιός με ιδιαίτερη φωνή και ύφος στη μουσική της. Δυστυχώς, μας άφησε πριν λίγες ώρες στα 72 της χρόνια.

Μουσικοί και πολιτικοί γράφουν πολύ όμορφα λόγια για την Αρλέτα. Δείτε τα παρακάτω:

Οι καλλιτέχνες γράφουν για την Αρλέτα:

Γιάννης Σπανός: «Καμία άλλη δεν μπόρεσε να την ξεπεράσει. Κρίμα που έφυγε τόσο νωρίς. Η Αρλέτα είχε αγαπηθεί και από τη νέα γενιά. Έμαθα για τον θάνατό της εδώ στο Κιάτο όπου βρίσκομαι. Είμαι συντετριμμένος. Πάλεψε μέχρι την τελευταία της στιγμή για να ξεπεράσει το πρόβλημά της. Είχε διαύγεια, είχε χιούμορ. Η Αρλέτα ήταν ένα πειραχτήρι, ήταν ένα μεγάλο ταλέντο, και στη ζωγραφική. Ζούσε μόνη της. Στην αρχή ήταν Εξαρχιώτισσα, στη συνέχεια έγινε Κυψελιώτισσα».
σ.σ: Τα «Ήσυχα βράδια» είναι ένα τραγούδι του Λάκη Παπαδόπουλου, που ερμήνευσε η Αρλέτα.

Και οι πολιτικοί γράφουν για την Αρλέτα:
«Η Αρλέτα υπήρξε μια πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα, συνθέτρια, ερμηνεύτρια, ποιήτρια και ζωγράφος, που σφράγισε με την ευαισθησία, το λυρισμό, αλλά και την ανατρεπτικότητά της το ελληνικό τραγούδι. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους της» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Λυδία Κονιόρδου - Υπουργός Πολιτισμού: «Η Αρλέτα υπήρξε ένας φάρος στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Μια καλλιτέχνης μοναδικής τρυφερότητας, μια τραγουδοποιός που άγγιξε το κοινό με τους ευαίσθητους στίχους της και τη ζεστή φωνή της. Τα τραγούδια της, αλύγιστα στο χρόνο, σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης εποχής, θα μας κρατάνε συντροφιά, ακούραστα, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. «“Τα ήσυχα βράδια…” μας, από δω και στο εξής, δεν θα είναι πια τα ίδια. Καλό ταξίδι. Εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια». ​


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα