Fuzztones

Fuzztones: Το νέο είναι το καλύτερο άλμπουμ που έχουμε κάνει ποτέ

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο Gagarin, o Rudi και οι FUZZTONES θα μας ταξιδέψουνωστα πιο αυθεντικά μονοπάτια του Rock & Roll.
Διαβάστηκε φορες
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στο Gagarin, o Rudi και η θρυλική garage - μηχανή των FUZZTONES θα μας ταξιδέψει για ακόμα μια φορά στα πιο αυθεντικά μονοπάτια του Rock & Roll. Είμαι βέβαιος. Λογικά θα τα λέγαμε (για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια) 'on air' στην  Rockzone ('Kanaliena.gr') το περασμένο Σάββατο, αμέσως μετά τη συνέντευξη του Peter Hammill, μα για όλα αυτά θα διαβάσετε παρακάτω... Αυτή τη φορά βέβαια δεν ξέχασα ευτυχώς να ρωτήσω το μοναδικό Rudi Protrudi και για ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια από τη δισκογραφία των θρυλικών Fuzztones. Έχουν νέο album και πιστέψτε με, σαρώνει...

1. Καταρχήν Rudi, πως νιώθεις που επιστρέφεις στην Αθήνα με τους Fuzztones;

Πάντα μας άρεσε να παίζουμε στην Ελλάδα. Εγώ είμαι Έλληνας κατά το ¼ - ο παππούς μου ήταν Αθηναίος. Ανυπομονώ να δω γνωστά πρόσωπα από το παρελθόν.

2. Πως πάει αλήθεια η περιοδεία μέχρι τώρα;

Ωραία! Είχα κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας, λίγο πριν από την περιοδεία και για μικρό διάστημα φαινόταν ότι ίσως θα έπρεπε να την ακυρώσουμε, αλλά τελικά αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Έπρεπε να χαλαρώσω για μια εβδομάδα ή δύο, να κοιμηθώ αρκετά και όλα αυτά. Ευτυχώς ανέκτησα την αντοχή μου και έγινα καλύτερα. Νιώθω καλά τώρα και είμαι σε θέση να δώσω το 100% μου κάθε βράδυ. Το νέο υλικό πάει πολύ καλά και ο κόσμος έχει πραγματικά ενθουσιαστεί με το τρέχον line-up.

3. Rudi, μπορείς να μας δώσεις μια εικόνα για το νέο άλμπουμ; Νομίζω ότι είναι καταπληκτικό!

Ευχαριστώ πολύ! Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό - νομίζω ότι είναι το καλύτερο album που έχουμε κάνει εδώ και χρόνια. Στην πραγματικότητα, ίσως είναι το καλύτερο άλμπουμ που έχουμε κάνει ποτέ. Κάθε τραγούδι στο δίσκο είναι πρωτότυπο. Το υλικό είναι βαθύτερο και πιο ευέλικτο από πριν, όμως ακόμα είναι πιστό στις ρίζες μας. Νομίζω ότι οι fans θα εκπλαγούν ευχάριστα.

4. Και το «Don’t speak ill of the dead»; Τι τραγούδι!

Ευχαριστώ! Τα περισσότερα τραγούδια ήταν εξαιρετικά πολύπλοκα, σοφές ηχογραφήσεις. Το «Don't Speak Ill» ήταν ακριβώς το αντίθετο. Ήρθε σε μένα εντελώς ξαφνικά, ενώ έκανα βόλτα με τη μηχανή μου στο Βερολίνο μία ημέρα.  Δεν ξέρω τι το ενέπνευσε – απλά μου ήρθε, σαν ένα πλήρως γραμμένο τραγούδι. Πήγα στο σπίτι και ηχογράφησα ένα demo του και το έμαθα στη μπάντα. Ήταν το τελευταίο τραγούδι που γράφτηκε για το άλμπουμ.

5. Ο Roky Erikson θα είναι στην Αθήνα το Δεκέμβριο για πρώτη φορά. Θα ήθελες να πεις κάτι για το Roky;

Πρώτον και κυριότερον, τι έμπνευση που είναι ο ίδιος! Αμφιβάλλω αν ποτέ κανείς είχε ονειρευτεί ότι θα έπαιζε ποτέ ξανά έξω, πόσο μάλλον να είναι σε θέση να τον δει live! Η ιστορία του είναι μια εκπληκτική απόδειξη του ανθρώπινου πνεύματος. Δεν είχα την ευκαιρία να τον δω, αλλά ελπίζω να το κάνω. Με το Sky, τον Arthur Lee και το Syd να έχουν φύγει, αυτός είναι ο τελευταίος πραγματικά μεγάλος ψυχεδελικός πρωτοπόρος. Ένας ζωντανός θρύλος!

6. Μπορείς να μου πεις την ιστορία πίσω από ένα υπέροχο τραγούδι σου; Το «Just once». Κλασικό. Καμία ανάμνηση; Κάποιες λεπτομέρειες Rudi;

FuzztonesΥπάρχουν μεγάλες ιστορίες πίσω από όλα σχεδόν τα τραγούδια μας και κυρίως πίσω από αυτό! Υπήρξε μια μεγάλη μπάντα που ήρθε από το Mechanicsburg, στην Πενσυλβανία και ονομάζεται The Punk Rock Janitors. Το Mechanicsburg, παρεμπιπτόντως, ήταν μόνο μερικά μίλια από το Camp Hill, όπου και έμενα στην Πενσυλβάνια. Το συγκρότημα αποτελούταν από τρία πνευματικά ανίκανα παιδιά – όχι καθυστερημένα, αλλά πολύ, πολύ κοντά σε αυτό. Η προ-Fuzztones μπάντα μου, οι Tina Peel, τους έφερνε σε συναυλίες μας για να τις ξεκινάνε. Ήταν πολύ διασκεδαστικοί. Τελικά πρόσθεσαν μια καυτή κοπέλα που έπαιζε ρυθμική κιθάρα. Ήταν περίπου 22, αλλά έμοιαζε με μια 13χρονη πουτάνα. Ήταν σε εκείνο το σημείο, που τους πήρα κάτω από τα φτερά μου και παρήγαγα το demo τους.
Την ίδια στιγμή εκείνη και εγώ αρχίσαμε μια μικρή μυστική σχέση. Για χρόνια νόμιζα ότι το  «Just once», γράφτηκε από τον τραγουδιστή/ κιθαρίστα Danny Trash, αλλά ανακάλυψα πολύ αργότερα ότι το είχε γράψει για μένα. Έχει τότε ένα καταφύγιο για αδέσποτες γάτες, αλλά στη συνέχεια δέθηκε με μια ουσία. Την έπιασαν επειδή έκανε χρήση των δωρεών που λάμβανε για τη διατροφή των γατών, για την πληρωμή της εξάρτησης της από την ηρωίνη.

7.  Και τέλος, κανένα σχόλιο για την εκπομπή ROCKZONE (kanaliena.gr) και τους fans εδώ; Μας έλειψες από τη ραδιοφωνική εκπομπή το Σάββατο!  Έτσι πιστεύω ότι αξίζουν κάτι! (γέλια).

Λοιπόν, πήγα στη σελίδα σας και πήρα ένα μήνυμα ότι η σελίδα "Radio" έχει περιεχόμενο τύπου MIME «application/x-mplayer2», αλλά δεν έχω ένα plug-in εγκατεστημένο για αυτό τον τύπο MIME.
Συγγνώμη που δεν ήμουν σε θέση να κάνω τη συνέντευξη ζωντανά στην εκπομπή σας, αλλά είχαμε καθυστερήσει κατά τη διάρκεια του soundcheck για το show στο Βερολίνο τις Απόκριες και δεν ήμουν σε θέση να το κάνω στο σωστό χρόνο!
Είναι πάντα σημαντικό το να κάνεις το show σου και ανυπομονούμε πραγματικά για την επιστροφή στην πατρίδα μου!!!
Tags
Διαβάστε ακόμα