Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου έγινε 20 χρονών κι εμείς ήμασταν εκεί

Γενέθλια στο Θέατρο του Νέου Κόσμου!
Διαβάστηκε φορες
Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, χαράς, αλλά και νοσταλγίας.

Στην οδό Αντισθένους και Θαρύπου η γιορτινή ατμόσφαιρα ήταν έκδηλη από την είσοδο ακόμα στην αυλή του θεάτρου, τριγύρω παντού ζεστά χαμόγελα, φιλιά, αγκαλιές μεταξύ συναδέλφων, που συναντιούνται ξανά σε κοινό τόπο, όπου ο καθένας άφησε το δικό του αποτύπωμα μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Νέου Κόσμου

Πολλοί ήταν οι άνθρωποι της τέχνης, που τίμησαν την εκδήλωση, τόσο με τη φυσική τους παρουσία όσο και μέσα από βίντεο που προβλήθηκαν, ανάμεσα τους ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Κόρα Καρβούνη, η Θέμις Μπαζάκα, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Γιώτα Φέστα, ο Γιώργος Γάλλος, η Μαρία Κατσανδρή, ο Δαυίδ Μαλτέζε, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, ο Μάκης Παπαδημητρίου,  ο Σταύρος Γασπαράτος, ο Παντελής Δεντάκης, η Σεσίλ Μικρούτσικου, ο Χρήστος Στεργιόγλου, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Θανάσης Ζαρίτης, ο Σάκης Μπιρμπίλης, η Αγγελική Στελλάτου, η Ανθή Ανδρεοπούλου, ο Μιχάλης Οικονόμου, η Ελένη Κοκκίδου, η Τζωρτζίνα Κακουδάκη, η Ελένη Ουζουνίδου, η Λούκα Κατσέλη, ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης κ.ά.

Φανερά συγκινημένος ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ο ιδρυτής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, υποδεχόταν θερμά τους παρευρισκόμενους μαζί με το γιο του και διευθυντή του θεάτρου Μίλτο Σωτηριάδη.

Νέου Κόσμου

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων (1997 - 2017) από την ίδρυση του θεάτρου, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και η συνεργάτιδα του θεάτρου Μαρία Παπαλέξη παρουσίασαν ένα επετειακό βιβλίο-λεύκωμα, που επιμελήθηκε η Κοραλία Σωτηριάδου«Το βιβλίο περιέχει με χρονολογική σειρά όλες τις παραστάσεις με τους συντελεστές της η καθεμιά, που ανέβηκαν στο ΘτΝΚ, παραγωγές ή συμπαραγωγές του θεάτρου με άλλες θεατρικές ομάδες. Δεν είναι ένα βιβλίο ιστορίας του θεάτρου, αλλά μια πράξη μνήμης». Ιδιαίτερη αναφορά μέσα στο βιβλίο γίνεται στο θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά, καθώς και στο θέατρο για εφήβους.

Πολλές από τις παραστάσεις, που αναφέρονται στο βιβλίο και φιλοξενήθηκαν στο θέατρο, τις ξαναθυμηθήκαμε μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, ανάμεσα στις οποίες ο «Κοινός Λόγος», η «Βρομιά», ο «Εδουάρδος Β'», «Ο Γλάρος», οι «Δυο θεοί», το «Παίζοντας με τη φωτιά» κ.ά.

Νέου Κόσμου

Καλεσμένοι ομιλητές στην εκδήλωση, για να μοιραστούν μνήμες και συναισθήματα από τις συνεργασίες τους με το ΘτΝΚ ήταν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που συμμετείχε στη «Βρομιά», την πρώτη παράσταση που ανέβηκε  στον εσωτερικό χώρο του θεάτρου, καθώς και η Κόρα Καρβούνη σταθερή συνεργάτιδα τα τελευταία δέκα χρόνια. Επίσης ζητήθηκε από είκοσι αγαπημένους συνεργάτες του θεάτρου (συμβολικός αριθμός), να μιλήσουν μέσω βίντεο για το ΘτΝΚ. Όλοι μίλησαν με θερμά λόγια τόσο για το θέατρο όσο και για το ανθρώπινο δυναμικό του, κοινό αίσθημα όλων ήταν η καλλιτεχνική ελευθερία και η οικειότητα που νιώθουν σ' αυτό το χώρο, που μετά από τόσα χρόνια είναι κάπως σαν το σπίτι τους.

Εμείς από πλευράς μας να ευχηθούμε στο ΘτΝΚ να τα εκατοστήσει και να μας χαρίσει στο μέλλον πολλές πολλές ακόμη ωραίες παραστάσεις!


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα