δημήτρης χορν

Βραβείο Δημήτρης Χορν: Οι υποψήφιοι

Την Τρίτη 17 Απριλίου θα μάθουμε τον ηθοποιό που θα αποκτήσει τον χρυσό σταυρό του Χορν.
Διαβάστηκε φορες
Την Τρίτη 17 Απριλίου στις 8 μ.μ θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη για το κοινό είσοδος στο Θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10, Κολωνάκι) για δέκατη όγδοη συνεχή χρονιά, η απονομή του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν», ένα βραβείο που θεσπίστηκε από τον Σταμάτη Φασουλή εις μνήνη του Χορν και απονεμήθηκε για πρώτη φορά στον Δημήτρη Ήμελλο, το 2001.

Ο περσινός νικητής Κωνσταντίνος Μπιμπής που φέτος πρωταγωνιστεί τις άκρως επιτυχημένες παραστάσεις του θεάτρου Άλφα Ιδέα ( «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», «Υπηρέτης 2 αφεντάδων»), θα παραδώσει το βράδυ της Τρίτης τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν σ΄έναν εκ των πέντε ταλαντούχων υποψηφίων που πρωταγωνίστησαν στις θεατρικές σκηνές για την σεζόν 2016-2017.

Η επιτροπή του βραβείου, η οποία αποτελείται από τους Κώστα Γεωργουσόπουλο (πρόεδρος), Σταμάτη Φασουλή, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και Αντιγόνη Καράλη (μέλη), έχει να επιλέξει μεταξύ των:

Γιώργο Βουρδάμη για τον ρόλο τους ως Κρις Κέλλερ στην παράσταση «Ήταν όλοι τους παιδιά μου» που παρουσιαζόταν στο Θέατρο Εμπορικόν.

Δημήτρη Πασσά
για την καθηλωτική του ερμηνεία στο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η επανένωση της Βόρειας με την Νότια Κορέα» που φιλοξενήθηκε κατά την περσινή περίοδο στην σκηνή του Θέατρου Τέχνης. Εξίσου καθηλωτική υπήρξε και η φετινή του παρουσία στην τριλογία των «Ακυβέρνητων Πολιτείων» («Λέσχη», «Αριάγνη»).

Γιάννη Νιάρρο για το «Στέλλα Κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη στο Εθνικό Θεάτρο.

Βασίλη Σαφό για την παράσταση «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες» σε σκηνοθεσία της Γεωργίας Μαυραγάνη (Θέατρο Πόρτα) που για τρεις συνεχόμενες χρονιές συγκλονίζει με την ωμότητά του το θεατρικό κοινό της Αθήνας.

Πάνο Παπαδόπουλο για την ερμηνεία του ως Βατλέν στο «Έξυπνο Πουλί» των Μάνου Βαβαδάκη και Γιώργου Κατσή στο Tempus Verum-Eν Αθήναις.

*Την Δευτέρα 16 Απριλίου, θα απονεμηθεί στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη το αντίστοιχο θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για τις γυναίκες ηθοποιούς.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα