Κωστής Μαραβέγιας

Βρεθήκαμε στο μεγάλο καλοκαιρινό πάρτι του Κωστή Μαραβέγια στην Πλατεία Νερού

Αλήθεια, καλοκαίρι χωρίς πάρτι γίνεται; Ήμασταν στη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στην Πλατεία Νερού το Σάββατο 16 Ιουνίου.
Διαβάστηκε φορες
Αλήθεια, καλοκαίρι χωρίς πάρτι γίνεται; Χωρίς θαλασσινό στοιχείο; Χωρίς Κωστή Μαραβέγια; Ασφαλώς και η απάντηση σε κάθε ερώτημα που έθεσα παραπάνω είναι περιττή, διότι είναι αυτονόητη! Κατά κάποιο τρόπο οι έννοιες καλοκαίρι, θάλασσα, πάρτι θα μπορούσαν να είναι συνώνυμες με τον Κωστή Μαραβέγια. Δεν ξέρω τι απ' όλα, όσα διαθέτει ο Κωστής, ταιριάζει περισσότερο στην πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου και δυσκολεύομαι ν' αποφασίσω, αν είναι οι αισιόδοξες μελωδίες του, το ηχόχρωμα της φωνής του, το γλυκό του χαμόγελο, ο ρομαντισμός που εκπέμπει η αύρα του, το χαμογελαστό του βλέμμα. Σίγουρα είναι όλα αυτά μαζί με την πηγαία και μοναδική ενέργειά του πάνω στη σκηνή.

Το Σάββατο 16 Ιουνίου βρεθήκαμε στην Πλατεία Νερού για την μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία του Κωστή Μαραβέγια. Μπορεί ο αγαπημένος καλλιτέχνης να μας κατέβασε πρώτη φορά παραθαλάσσια με τα τραγούδια του, ωστόσο το κέφι μας το απογείωσε, όπως μόνο αυτός μπορεί! Παραδέχομαι, ότι σκεφτόμουν την προοπτική αυτής της συναυλίας μια εβδομάδα πριν και η ανυπομονησία μου γι' αυτό το μεγάλο πάρτι κορυφωνόταν σταδιακά. Κι επιτέλους το Σάββατο έφτασε, ομολογώ ότι τα σύννεφα, που είχαν σκεπάσει από νωρίς το πρωί τον Αττικό ουρανό, δεν ήταν στο πρόγραμμα, ούτε και η καλοκαιρινή μπόρα που τελικά ξέσπασε, όμως, αυτός ο άνθρωπος έχει κάτι μαγικό, δεν του ταιριάζει τίποτε άλλο εκτός από το καλοκαίρι, έτσι όσο πλησίαζε η ώρα της συναυλίας η μπόρα σταμάτησε και τα σύννεφα διαλύθηκαν και μάλιστα η βραδιά είχε πολλά αστέρια όσο ο ουρανός σκοτείνιαζε! 

Μετά τις 18:30 μ.μ. οι πόρτες άνοιξαν και ο κόσμος άρχισε να έρχεται δειλά, δειλά λόγω της βροχής. Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα πότε πρόλαβε να γεμίσει αυτή η τεράστια πλατεία με μικρούς, μεγάλους και μεγαλύτερους. Ο χώρος απόλυτα ταιριαστός με τις μουσικές ιστορίες ενός «καταστρώματος» κι όχι μόνο! Πραγματικά όλα τριγύρω έκαναν τη βραδιά να μοιάζει με γιορτή: ο κόσμος, το κέφι, τα διαφημιστικά events γνωστών προϊόντων, τα παιχνίδια, αλλά και τα δροσερά ποτά. Ο χώρος μπροστά από τη μεγάλη σκηνή στο βάθος της πλατείας άρχισε από νωρίς να γεμίζει και ο κόσμος να παίρνει θέση για το πάρτι που θα ξεκινούσε. Ο Γιάννης Μαργάρης και ο Γιώργος Ζιώρης υποδέχτηκαν θερμά το κοινό κατά την έναρξη της βραδιάς. Η παρουσία τους ήταν πολύ ζωηρή πάνω στη σκηνή και κέρδισαν τις εντυπώσεις. 

Η θερμοκρασία στο συναυλιακό χώρο συνέχισε την ανοδική της πορεία με την εμφάνιση της Ρένας Μόρφη ως Σούλη Ανατολή, η οποία για σχεδόν μιάμιση ώρα μας ταξίδεψε σ' ένα μουσικό ταξίδι χωρίς χωροχρονικά σύνορα. Με μποέμικη διάθεση, «κουβανολατινικούς» ήχους και μελωδίες που μπλέκονταν με εγχώρια στοιχεία η Ρένα Μόρφη ή Σούλη Ανατολή μας χάρισε αρκετές διασκευές αγαπημένων κομματιών της ελληνικής δισκογραφίας. Στην κυριολεξία το κοινό ξεσηκώθηκε στο άκουσμα της μεγάλης της επιτυχίας «Όταν Σου Χορεύω» . Εξίσου μεγάλη απήχηση είχαν το ολοκαίνουργιο single «Αμάντο μίο», ίσως το πιο ερωτικό τραγούδι όλων των εποχών και η διασκευή του «Θα Μελαγχολήσω». Φυσικά δεν παρέλειψε κομμάτια που αγαπήσαμε από τη συνύπαρξή της με τους Imam Baildi. Η Ρένα Μόρφη γέμισε τη σκηνή με το ταλέντο της, μάγεψε με τις φωνητικές και τις ερμηνευτικές της δυνατότητες και διασκέδασε το κοινό που δεν σταμάτησε να σιγοτραγουδά μαζί της. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και αξιοπρόσεκτη παρουσία με μουσικές αναζητήσεις, που έχει μέλλον στο χώρο της ελληνικής μουσικής. Θα ήταν μεγάλη μου παράλειψη να μην αναφερθώ στους άξιους μουσικούς που έπαιξαν μαζί της.

Όταν πια η διάθεση στην Πλατεία Νερού ήταν αρκετά ανεβασμένη, ο Κωστής Μαραβέγιας ήρθε στη σκηνή για να την απογειώσει. Με μια ώρα καθυστέρηση από την προγραμματισμένη εμφανίστηκε ντυμένος στα λευκά, λες και ήταν ακόμη πιο φωτεινός μέσα στα άσπρα και μας παρέσυρε για σχεδόν τρεις ώρες σ' ένα μεγάλο καλοκαιρινό πάρτι. Ο Κωστής έδωσε το σύνθημα να συνεχιστεί η γιορτή με τα κομμάτια "Welcome to Greece",  «Στο Δρόμο» και «Συγχωροδοπέταλα». Ακολούθησαν πολλά αγαπημένα τραγούδια του, όπως το «Δε ζητάω πολλά», το «Πού να βρω μια να σου μοιάζει», η «Λόλα», επιλογές από το τελευταίο του album «Κατάστρωμα», όπως ο «Φάρος», το «Ζεστό Κρασί», αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια, που ο Κωστής αγαπά πολύ, ερμηνευμένα με το μοναδικό τρόπο του και με τη βοήθεια των εξαιρετικών μουσικών της μπάντας του.

Πάνω στη σκηνή ο Μαραβέγιας ήταν όπως τον ξέρουμε: εκρηκτικός, κεφάτος κι επικοινωνιακός με τον κόσμο. Τραγούδησε, χόρεψε, κι έπαιξε μουσική. Αυτό που γινόταν από κάτω ήταν απίστευτο, λίγοι καλλιτέχνες καταφέρνουν να ξεσηκώνουν έτσι τον κόσμο. Η συμμετοχή των θεατών ήταν εντυπωσιακή, τραγουδούσαν, χόρευαν και χτυπούσαν ρυθμικά τα χέρια στο ρυθμό των τραγουδιών του Μαραβέγια. Ευχάριστη έκπληξη της βραδιάς ήταν η ξαφνική εισβολή στη σκηνή του Πάνου Μουζουράκη, στενού φίλου του Κωστή Μαραβέγια, για να ερμηνεύσουν παρέα το αγαπημένο κομμάτι «Φίλα Με Ακόμα».

Η συναυλία έκλεισε λίγο πριν τη 1:00 π.μ. Ο κόσμος δεν έλεγε να φύγει από την Πλατεία Νερού, δεν ήθελαν να τελειώσει το πάρτι! Μικροί και μεγάλοι χάρισαν στον Κωστή Μαραβέγια το πιο θερμό τους χειροκρότημα για ακόμη μια φορά. Όσο για τον Κωστή έκανε αυτό που υποσχέθηκε, οργάνωσε το πιο μεγάλο καλοκαιρινό πάρτι, όμοιο με εκείνα των εφηβικών χρόνων, που ξεκινούν χαλαρά λίγο πριν το σούρουπο και δεν θες να τελειώσουν, μας έκανε όλους όσους ήμασταν εκεί μια μεγάλη παρέα και μας χόρτασε από αγάπη και φως μέσα από τις μελωδίες και τους στίχους του καλωσορίζοντας μαζί μας το καλοκαίρι!

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
10,0 / 10 (σε 1 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα