Long Missed Heroes: Η νέα συλλογή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου

Σας παρουσιάζουμε τη νέα διπλή συλλογή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου με τίτλο Long Missed Heroes.
Διαβάστηκε φορες
Σε μια εποχή που ο χρόνος κυλάει πιο γρήγορα από ποτέ, η νέα συλλογή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου παγώνει τα ρολόγια για περίπου 2 ώρες. Τόση ώρα θα σου πάρει να απολαύσεις τα 25 κομμάτια που περιέχονται στη διπλή συλλογή του Δημήτρη με τίτλο «Long Missed Heroes».
CD 1
1. SOUP – She Had Set Out To Find The Sun
2. THE TIME AND SPACE MACHINE – Set Phazer To Stun
3. THE DUKE SPIRIT – The Step And The Walk (Rich File Mix)
4. TIM BUCKLEY – Make It Right
5. SOUND OF GREY - Future Love
6. THE NATIONAL – Bloodbuzz Ohio
7. APPARAT – Circles
8. SERJ TANKIAN – Beatus
9. SARAH McLEOD – Dancing In The Dark
10. LOVECHILD - Into the Right Direction
11. FLOWERS AND SEA CREATURES – At Night
12. HOT CHIP - I Feel Bonnie (House Mix) (Feat. Bonnie 'Prince' Billy)

CD2
1. BELLE AND SEBASTIAN – Write About Love
2. THE RAVEONETTES – Heart Of Stone
3. CRANES – Everywhere
4. KID MOXIE – What Kind Of Girl
5. CHRISTINE PERFECT – I’m On My Way
6. THE HEAVY – Stuck
7. FOSSIL COLLECTINE – On And On
8. MIDLAKE – Rulers, Ruling All Things
9. DROPENERS – Beautiful Mistake
10. BILLY MACKENZIE – Sing That Song Again
11. MARIETTA FAFOUTI – Hum
12. TALK TALK – I Don’t Believe In You
13. MICHAEL HUTCHENCE – Slide Away (Feat. Bono)

Μπορείτε να ακούσετε κάποια από τα κομμάτια της συλλογής στον player παρακάτω.Οι συλλογές του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου έχουν καταφέρει, πλέον, να αποτελούν σημεία αναφοράς στο αντίστοιχο κομμάτι της δισκογραφίας. Έχουν φανατικούς φίλους και αυτό οφείλεται στον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Δεν αποτελούν ένα σωρό τραγουδιών – επιτυχιών χωρίς συνέχεια αλλά ένα προσεκτικό «μάζεμα» ακουσμάτων με σκοπό. Δεν ξέρω αν ο σκοπός του Δημήτρη ήταν να με κάνει να αναπολήσω τους δικούς μου "Long Missed Heroes", αλλά αυτό ήταν το αποτέλεσμα.

Από το πρώτο κιόλας κομμάτι μπαίνουμε στο νόημα. Το ατμοσφαιρικό “Set out to find the sun” ανοίγει το πρώτο μέρος της συλλογής με τον καλύτερο τρόπο, για να ακολουθήσει το υπέροχο “Set phazer to stun”. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο κομμάτι θα ευχαριστηθούμε να το ακούμε όλο και περισσότερο. Όσο πάει… και δυναμώνει με το “The step and the walk” των The Duke Spirit.

Στη συνέχεια συναντάμε έναν παλιό γνώριμο μέσα από τις συλλογές του Δημήτρη, τον Tim Buckley με το μελωδικό “Make it right”.  Η συνέχεια ηλεκτρονική με το “Future love”. Ακολουθεί το πολύ γνωστό “Bloodbuzz Ohio” των The National, το οποίο συμβάλλει στην ατμόσφαιρα της συλλογής και, για πολλούς, αποτελεί ένα από τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς. Το επόμενο κομμάτι, το ψυχεδελικό “Circles” προκαλεί τη φαντασία και δεν είναι καθόλου δύσκολο να ξεκινήσει ένα τρελό ταξίδι του μυαλού. Έρχεται ομαλή και μελωδικότατη προσγείωση με το “Beatus” του Serj Tankian και “Dancing in the dark” από την Sarah McLeod.

Το πρώτο μέρος της συλλογής φτάνει προς το τέλος του με πιο «υπόγειους» ήχους, όπως το “At night” από Flowers and Sea Creatures. Το House Mix του “I feel Bonnie” από Hot Chip και Bonnie “Prince” Billy (κομμάτι που υπάρχει και στη συλλογή "Hope Trails" του Δημήτρη, η οποία παρουσιάστηκε στο MixGrill εδώ) κλείνει το πρώτο μέρος της συλλογής. Αν και ήδη ακούμε αυτό το κομμάτι στη ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη, ετοιμαζόμαστε για μεγάλη επιτυχία!

Το δεύτερο μέρος της συλλογής είναι πιο ρομαντικό, μας κάνει να αναπολούμε άλλες μουσικές εποχές. Ακόμα και οι πιο πρόσφατες κυκλοφορίες που περιλαμβάνονται εδώ θυμίζουν κάτι από τα παλιά. Η έναρξη γλυκιά με τους Belle & Sebastian και το όμορφο “Write about love”. Συνέχεια με Raveonettes και “Heart of stone” και τα ατμοσφαιρικά φωνητικά των Cranes στο “Everywhere”.

Όλοι θυμόμαστε το remix του Serafim Tsotsonis στο “Tsunami” των Kid Moxie. To “What kind of girl” είναι ένα από τα καλύτερα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο “Selector” και μια από τις καλύτερες στιγμές αυτής της συλλογής.  Συνεχίζοντας, περπατάμε σε πιο blues μονοπάτια με το “I’m on my way” της Christine Perfect και το “Stuck” των The Heavy.

Ακολουθούν τρεις νέες κυκλοφορίες των Fossil Collective (“On and on”), Midlake (“Rulers, ruling all things”) και Dropeners (“Beautiful Mistake”) με όμορφες καθαριστικές μελωδίες. Η μελαγχολία που προκαλεί η παθιασμένη φωνή του Billy MacKenzie και ο ήχος του πιάνου στο “Sing that song again”, συνεχίζεται στο “Hum” της Marietta Fafouti. Πίσω στα ‘90s με τους Talk Talk και το “I don’t believe in you”. Δύο χαρακτηριστικές φωνές, αυτές των Michael Hutchence (INXS) και Bono (U2), κλείνουν το δεύτερο μέρος της συλλογής με το “Slide away” αφήνοντας ένα γλυκόπικρο χαμόγελο στο πρόσωπο.

Νοσταλγία, χαρά, μελαγχολία, χαρά ξανά… Σίγουρα δεν θα ξεμείνεις από συναισθήματα ακούγοντας την τελευταία συλλογή του Δημήτρη.

Και… ναι, για εσάς τους φανατικούς - και είμαστε πολλοί-, αυτή η συλλογή θα κυκλοφορήσει στις 20 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα