Οι Νορβηγοί Soup για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Oι Soup πρωτοακούστηκαν στην Ελλάδα στη τελευταία συλλογή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου «Long Missed Heroes».
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

Κυριακή 28 Απριλίου

Oι Νορβηγοί Soup πρωτοακούστηκαν στην Ελλάδα στη τελευταία συλλογή του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου (Best radio), «Long Missed Heroes», με το κομμάτι «She Had Set Out To Find The Sun». Το τραγούδι δημιούργησε τη ξεχωριστή σχέση της μπάντας με το Ελληνικό κοινό και έτσι από τις 27 Απριλίου έως τη 1η Μαΐου οι Soup θα βρίσκονται στην Ελλάδα για τα πρώτα τους live. Συγκεκριμένα οι Soup θα εμφανιστούν:

27 Απριλίου: Μικρός Πρίγκηπας, Πάτρα (ανοίγοντας για τους Monovine)
28 Απριλίου: Dunkel, Aθήνα
29 Απριλίου: στο ‘Ράδιο Αρβύλα
30 Απριλίου: Rover, Θεσσαλονίκη
1 Μαϊου: Νostos, Ξάνθη

Από τις 2 Μαίου θα βρεθούν και στη Τουρκία για τις πρώτες εμφανίσεις τους στη Πόλη, το Εσκίσεχίρ και την Άγκυρα.
 
Soup ΒΙΟ
 
Αν θα θέλατε να ακούσετε τους Pink Floyd μαζί με τους Postal Service να συνθέσουν ένα soundtrack για το Twin Peaks – 3η σεζόν, τότε πρέπει να προσέξετε καλύτερα αυτό το συγκρότημα.
Οι Νορβηγοί electro-post-rockers, Soup, προσφέρουν μελαγχολία και τραχύτητα στη τιμή του ενός!
 
Οι Soup είναι μια indie/electro/prog/post-rock μπάντα από το Τρόντχάιμ της Νορβηγίας, υπογεγραμμένη στη Νορβηγική Aspén και τη Γερμανική Viersieben Records. Η δισκογραφία της είναι τα άλμπουμ ”Come On Pioneers” (2008), και ”Children of e.l.b.” (2010) ενώ το επερχόμενο άλμπουμ τους θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2013 σε μίξη του Paul Savage (Mogwai, Franz Ferdinand). Έχουν δώσει περισσότερες από 50 συναυλίες, από τότε που άρχισαν να εμφανίζονται ζωντανά το 2009, με highlights τη συμμετοχή τους στο Sorås Festival με τη βοήθεια μια μεγάλης χορωδίας και το άνοιγμα στους αμερικανούς Maserati και τους Σουηδούς Opeth.Η μπάντα έχει στενές σχέσεις και με τον Snah από τους Motorpsycho ο οποίος έκανε παραγωγή στο προηγούμενο άλμπουμ τους και τους συνόδεψε στη σκηνή στο Pstereo festival το 2010. Πέρυσι οι Soup συμμετείχαν στο ‘By:Larm 2012’ (το Νορβηγικό αντίστοιχο του SXSW) και έχουν ένα σταθερό fan base και ένα καλό όνομα στη Νορβηγία!

Οι Soup ιδρύθηκαν το 2005 και εξελίχθηκαν σε μπάντα με ισχυρή ταυτότητα. Η έκφρασή τους στα live τείνει να είναι μεγαλειωδώς έντονη αλλά παραμένει δυναμική και ιντριγκαδόρικη όπως τα άλμπουμ τους. Οι συγκρίσεις, αναπόφευκτες στον Τύπο, γίνονται με τους Pink Floyd αλλά και με τον Sufjan Stevens, τους Archive, Sigur Ros, GYBE, Mogwai… Ο ήχος είναι αρκούντως μοναδικός με το χώνεμα των φωνητικών και της electronica με τα πλέον προφανή post rock στοιχεία. Όπως περιγράφηκε στη χώρα τους «αυτή είναι μια μουσική συνιστώμενη για να σας υπνωτίσει, να σας ταρακουνήσει και να σας καλμάρει»

Κριτικές άλμπουμ:

“One of the most monolithic albums on this side of the millennium” - AbcNews, Norway

“Best national and international album 2010” - Panorama.no

“One of this years best albums” - Adresseavisen

“An impressive album” - Universitas

“Impressive genre diversity” - Bergens Tidende

“Wonderful, wonderful megalomania!” - Radio Revolt
 
Contact
 
www.facebook.com/soupsound
www.twitter.com/soupsound
www.soupsound.com
www.facebook.com/SoupGreeceTurkey2013

Το Live υποστηρίζει η Μπύρα BERLIN, το WebRadio του MilkandChocolate.gr καθώς και το MixGrill.gr

Την Παρασκευή 26 Απριλίου ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος αναλαμβάνει τα decks του dunkel bar, σε ένα Pre-Party που απλά δεν πρέπει να χάσεις...!!!Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα