ΠΟΣΤΕΡ ΤΑΙΝΙΑΣ

Είδαμε τη νέα ταινία του Νίκου Ζαπατίνα, «Περιμένοντας τη Νονά»

Το «Περιμένοντας την Νονά» είναι μια έντιμη ταινία, μια αυθεντική κωμωδία που θα σε διασκεδάσει και θα σε ψυχαγωγήσει. Διάβασε γιατί!
Διαβάστηκε φορες
Ποδαρικό για το νέο έτος και για τον εγχώριο κινηματογράφο έκανε αυτή την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου η νέα ταινία του Νίκου Ζαπατίνα με τίτλο «Περιμένοντας την Νονά» σε παραγωγή της Red Line Productions και διανομή ODEON.

Είναι η ενδέκατη κινηματογραφική ταινία για τον Έλληνα δημιουργό, ο οποίος  μας έχει δώσει ταινίες όπως το πολυβραβευμένο στην Θεσσαλονίκη φίλμ «Ένας κι ένας» ή το «Εφάπαξ», καθώς και πιο πρόσφατες ταινίες όπως «Το φιλί της ζωής» και το remake του «Ηλία του 16ου», ενώ κατά καιρούς έχει σκηνοθετήσει και τηλεοπτικές σειρές.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ
Ο Ηρακλής και ο Αγησίλαος είναι δύο επιστήθιοι φίλοι που εγκαταλείπουν την Αθήνα και ξεκινούν για τη Νάξο όταν μαθαίνουν ότι η πολυαγαπημένη νονά του Ηρακλή... μετράει ώρες. Ταυτόχρονα, η Φαίδρα που ζει μόνιμα στη Γερμανία και έχει σχέση με τον Άλεξ ετοιμάζεται να περάσει το πρώτο καλοκαίρι της στην πατρίδα κι έτσι καταφθάνει στο νησί παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας της, Ερμιόνης. Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις ζωής... και θανάτου, σε μια αισιόδοξη και τρυφερή κωμωδία με απροσδόκητο φινάλε.

Εισαγωγικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι η κωμωδία θεατρικά και κινηματογραφικά είναι ένα παρεξηγημένο είδος. Αυτό συμβαίνει γιατί από την φύση της είναι πολυεπίπεδη και πολυανάγνωστη. Ο ρόλος της μπορεί να είναι από περιορισμένος: ως όργανο διασκέδασης και εκτόνωσης του άγχους για τους αποδέκτες της, μέχρι την άσκηση κριτικής και επιρροής σε άλλα επίπεδα της κοινωνίας.

Είναι ιστορικά γνωστό ότι η δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας ενισχύθηκε μέσω έργων κωμωδίας που χρησιμοποιούσαν την σάτιρα για να διακωμωδήσουν αρνητικά στοιχεία της κοινότητας.

Η ταινία του Νίκου Ζαπατίνα δεν πατάει σε κάποιο πρωτότυπο σενάριο, πατάει όμως γερά στα πόδια της και με την καλή χημεία και ερμηνεία των πρωταγωνιστών, προσφέρει άφθονο, αβίαστο γέλιο προς τέρψιν των θεατών, που είναι και το ζητούμενο. Σε πολλά σημεία μάλιστα θυμίζει κωμωδία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που τόσο πολύ αρέσκονται πολλοί να αναπολούν. Και γιατί όλοι αγαπάνε αυτές τις παλιές κωμωδίες; Γιατί μας χαρίζουν απλόχερα κάτι που μας κάνει ευτυχισμένους. Το γέλιο. Κι όπως λένε οι μεγάλοι ηθοποιοί, είναι πιο δύσκολο να κάνεις έναν άνθρωπο να γελάσει παρά να κλάψει.
Το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Θανάση Τσαλταμπάση και Λευτέρη Ελευθερίου υποδύεται τους χαρακτήρες του χαλαρά, χωρίς υπερβολές, βγάζοντας γέλιο είτε κινητικά είτε εκφραστικά αποφεύγοντας κραυγές και λοιπές φωνές, που έχει φτάσει να θεωρείται τρόπος πρόκλησης γέλιου στον θεατή στη «σύγχρονη κωμωδία».

Στους υπόλοιπους ρόλους βρίσκουμε την γλυκύτατη Demy (Δήμητρα Παπαδέα), η οποία έχει δείξει την υποκριτική της δεινότητα κατά βάση στο μιούζικαλ στην μέχρι τώρα θεατρική της πορεία (βλ. μιούζικαλ "Fame", "Priscilla", «Η Μελωδία της Ευτυχίας», "Mamma Mia" κ.λπ.) και στην οποία ανήκει και το μουσικό θέμα της ταινίας με τίτλο «Έλα», σε μουσική Σταύρου Τσουμάνη και Arcade, με τους τελευταίους να έχουν γράψει και τους στίχους σε συνεργασία με την αδελφή της καλλιτέχνιδας και δικηγόρο, Ρόμυ Παπαδέα. Τον νεοφερμένο Joe Cederberg ως Γερμανό (με ελληνική καρδιά όμως) Άλεξ, την Κατερίνα Παπουτσάκη ως Ερμιόνη και την πάντα φινετσάτη Νατάσα Τσακαρισιάνου.

Το «Περιμένοντας την Νονά» είναι μια έντιμη ταινία, μια αυθεντική κωμωδία που θα σε διασκεδάσει και θα σε ψυχαγωγήσει.Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας
Σενάριο: Νίκος Ζαπατίνας
Παραγωγή: Red Line Productions
Συμπαραγωγή: Nova
Ηθοποιοί: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη, Joel Cederberg, Νατάσα Τσακαρισιάνου
Φωτογραφία: Γιάννης Δρακουλαράκος
Μοντάζ: Σπύρος Λέπουρας
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Αλεξόπουλος
Διεύθυνση εκτέλεσης παραγωγής: Σπύρος Σάββας
Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης
Διάρκεια: 96’
Διανομή:ΟDEON
Είδος: Κωμωδία

Αξιολόγηση ταινίας
Βαθμός ταινίας
9,3 / 10 (σε 18 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα