Dub Pistols Interview in MixGrill.gr

Barry Ashworth (Dub Pistols): Ντρέπομαι για το Brexit

Την Παρασκευή 3 Μαΐου, οι Dub Pistols θα ανέβουν στη σκηνή του Tres Athens. Πριν λίγες ημέρες, μιλήσαμε με τον Barry Ashworth, το ιδρυτικό μέλος και ο ιθύνων νους των Dub Pistols.
Διαβάστηκε φορες
Διαβάστε εδώ το Αγγλικό κείμενο της συνέντευξης.

Οι Dub Pistols, ένα από τα πιο γνωστά hip hop, swing και ska συγκροτήματα, επισκέπτονται για άλλη μια φορά τη χώρα μας. Την Παρασκευή 3 Μαΐου θα ανέβουν στη σκηνή του Tres Athens.

Πριν από λίγες ημέρες, μιλήσαμε με τον Barry Ashworth, ιδρυτικό μέλος και ιθύνων νου των Dub Pistols για τις συναυλίες, τις συνεργασίες στο νέο δίσκο τους, το Brexit και την αγάπη τους για την Ελλάδα.

Το «μικρόφωνο» στον ίδιο τον Barry Ashworth:

Barry Ashworth (Dub Pistols): Ντρέπομαι για το BREXIT

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τον τελευταίο σας δίσκο. Κοιτάζοντας πίσω σε αυτόν, βλέπετε (ή ακούτε) πράγματα που θα θέλατε να αλλάξετε;

Νομίζω πως ως καλλιτέχνης ποτέ δεν θα είσαι τελείως ευχαριστημένος με τη δουλειά σου. Πάντα θα νιώθεις ότι ίσως θα έπρεπε να αλλάξεις κάτι. Ωστόσο εκείνη την εποχή ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος με τον τρόπο που βγήκε το album.

Έχετε αρχίσει να δουλεύετε σε νέο υλικό; Υπάρχει πιθανότητα να ακούσουμε κάτι κατά τη διάρκεια των επερχόμενων συναυλιών;

Τελειώνουμε ήδη το επόμενο album μας. Γράψαμε αρκετά τραγούδια για να γεμίσουμε δύο δίσκους, οπότε θεωρώ πως αυτό θα είναι το καλύτερο album μας. Συνεργαστήκαμε με αρκετούς καλλιτέχνες που βρίσκονται κοντά στην οικογένεια των Dub Pistols όπως ο Seanie T, οι Ragga Twins, η Lindy Layton και ο MC Sir Real. Επίσης προσθέσαμε νέα στοιχεία φέρνοντας τον Cheshire Cat (σ.σ. Βρετανός rapper) που μας έδωσε τέσσερα υπέροχα κομμάτια. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένου των θρυλικών Leftfield. Συνεργαζόμαστε επίσης με έναν καλλιτέχνη από τη Νέα Ζηλανδία που ονομάζεται Imagine This.

Βρίσκεστε στη μουσική βιομηχανία για περισσότερα από είκοσι χρόνια. Πώς φαντάζεστε να εξελίσσεται «το πάρτι» για τους Dub Pistols; Υπάρχουν μη εκπληρωμένες φιλοδοξίες;

Το πάρτι δεν σταματά ποτέ για τους Dub Pistols. Περιοδεύουμε για έντεκα μήνες κάθε χρόνο και συνεχίζουμε να γράφουμε νέα κεφάλαια στην ιστορία μας. Νομίζω ότι η προσέγγισή μας είναι πολύ πιο επαγγελματική αυτές τις μέρες. Οι εμφανίσεις είναι πολύ πιο σφιχτές και επικεντρωνόμαστε στο να είμαστε το καλύτερο που μπορούμε να είμαστε. Έχουμε επιτυχία σε όλο τον κόσμο, αν και δεν είμαστε pop συγκρότημα. Είμαστε αρκετά τυχεροί που συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε ακόμα και μετά από 20+ χρόνια.

Barry Ashworth (Dub Pistols): Ντρέπομαι για το BREXIT

Έχετε στο μυαλό σας κάποιο νέο πειραματισμό για το είδος του ήχου / μουσικής στο εγγύς μέλλον;

Οι Dub Pistols ανέκαθεν δεν κατατάσσονταν σε κάποια μουσική φόρμα και συνδύαζαν πολλά μουσικά είδη. Αυτός είναι ο τρόπος που υπάρχουμε ως συγκρότημα και πάντα θα συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε νέες ιδέες, αλλά πάντα σε ένα στυλ "Dub Pistols".

Ποια είναι η καθημερινή σας ρουτίνα κατά την περιοδεία; Έχετε χρόνο να δείτε άλλους καλλιτέχνες που παίζουν ζωντανά;

«Καθημερινή ​​ρουτίνα» [γέλια] Ξυπνάμε, πετάμε ή οδηγάμε προς την επόμενη συναυλία, soundcheck, φαγητό και μετά παίζουμε. Πάντα αναζητούμε άλλους καλλιτέχνες αν έχουμε χρόνο στα φεστιβάλ και πάντα μας αρέσει να συναντάμε φίλους και να κάνουμε καινούριους.

Η σεζόν των φεστιβάλ αρχίζει πολύ σύντομα και συμμετέχετε ενεργά, ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ποια είναι η άποψή σας για την εξέλιξη των φεστιβάλ στη χώρα σας τα τελευταία πέντε-δέκα χρόνια; Βλέπετε διαφορές μεταξύ των βρετανικών και ευρωπαϊκών φεστιβάλ;

Η φεστιβαλική σεζόν είναι τεράστια σε όλο τον κόσμο τώρα και υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές συναυλίες. Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο έχουν εξελιχθεί είναι το επίπεδο παραγωγής. Δεν είναι μόνο το να έχουν δύο σκηνές. Είναι η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εμπειρίας με μεγάλες εμφανίσεις και άλλες δραστηριότητες. Είναι το να μεταφέρουν τους ανθρώπους σε έναν άλλο, μαγικό κόσμο. Σήμερα η περιπέτεια είναι εξίσου σημαντική με τα συγκροτήματα που εμφανίζονται.

Φέτος οι Dub Pistols ξεκινούν το δικό τους φεστιβάλ που ονομάζεται Mucky Weekender, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο. Είναι κάτι με το οποίο είμαι παθιασμένος. Όταν βγήκαν τα εισιτήρια, πάνω από το 40% πωλήθηκε σε 24 ώρες χωρίς να έχουμε ανακοινώσει την τοποθεσία ή τους καλλιτέχνες, οπότε είναι πολύ συναρπαστικό για εμάς. Το line up θα έχει όλους τους φίλους μας και τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχουμε δουλέψει. Θα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Dub Pistols Interview in MixGrill.gr

Πιστεύετε ότι το Brexit θα προκαλέσει προβλήματα στους Dub Pistols και γενικότερα σε βρετανικές μπάντες;

Το Brexshit είναι ένα μπάχαλο και κάτι για το οποίο είμαι βαθύτατα ντροπιασμένος. Φυσικά θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στα βρετανικά συγκροτήματα που ταξιδεύουν στην Ευρώπη. Νομίζω ότι οι περισσότεροι Βρετανοί θέλουν να εγκαταλείψουν την ιδέα τώρα που συνειδητοποιούν τις συνέπειες. Το Brexit πλασαρίστηκε στους ανθρώπους βασισμένο σε ένα ψέμα. Οι πολιτικοί έχουν χειριστεί τα πάντα τόσο άσχημα, όπως κάνουν πάντα οι πολιτικοί. Ελπίζω ότι η κατάσταση θα αντιστραφεί τελικά.

Πώς αισθάνεστε που έρχεστε τόσο συχνά στην Ελλάδα; Έχετε επισκεφθεί τη χώρα για λόγους άλλους εκτός από την περιοδεία;

Αγαπάμε να παίζουμε στην Ελλάδα. Υπάρχει πάντα φανταστική ατμόσφαιρα, είναι μια όμορφη χώρα και αγαπάμε το φαγητό. Η Ελλάδα είναι σχεδόν το δεύτερο σπίτι μας, κάτι που δεν θα θεωρούμε ποτέ ως δεδομένο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το ελληνικό κοινό που μας δέχεται σαν να είμαστε οικογένειά του.

Ποια ήταν η εμπειρία σας όταν παίξατε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία όπως το Secret Sound Festival στη Σκύρο;

Ήταν ένα όμορφο νησί και μια φανταστική τοποθεσία! Πώς μπορείς να μην αγαπάς να είσαι σε ένα τέτοιο μέρος; Ελπίζω να μας καλέσουν ξανά εκεί κάποια μέρα.

Γνωρίζετε άλλα ελληνικά μουσικά φεστιβάλ;

Είμαστε αρκετά τυχεροί καθώς έχουμε παίξει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:
1) Burger Fest (Αθήνα)
2) Secret Sound Festival (στη Σκύρο)
3) Ireon Music Festival (στη Σάμο)
4) Plissken Festival (Αθήνα 2014)
5) Street Mode Festival (Θεσσαλονίκη)
Έχουμε περάσει υπέροχα και πάντα ήταν μια περιπέτεια.

Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Θα τα πούμε στην Αθήνα!


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα