Μαρίνα Σάττι

Σά(σ)τισε και το χάρηκε ο κόσμος στο Burger Fest 2019

Στα μέσα του Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, στο Γκάζι στήθηκε ένα μεγάλο πάρτυ με μπόλικο φαγητό, ποτό και μουσική!
Διαβάστηκε φορες
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο food festival της πόλης στήθηκε στο Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ.

Το Burger Fest της Αθήνας, λοιπόν, πλημμύρισε με μυρωδιές, φωνές και νότες τη γωνία της Ερμού με την Πειραιώς στο Γκάζι. Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών συνάντησα την Κυριακή 15/9 το βράδυ που βρέθηκα εκεί, για να γευτώ λαχταριστά μπέργκερ ακόμα και για τον πιο απαιτητικό του είδους. 

Ζουμερά Burgers, καλοψημένα, καυτερά ακόμα και για χορτοφάγους είδα, περπατώντας ανάμεσα στον κόσμο που περίμενε για να φάει. Η αλήθεια είναι πως αμφιταλαντεύτηκα πολύ πριν καταλήξω στο πώς θα καλύψω το αίσθημα της πείνας μου (ακόμα και ωραίες πατάτες βρήκα, για όσους είναι λάτρεις)!

Πέρα, όμως, από το φαγητό και το ποτό «έπιασε» το μάτι μου και την ωραία σκηνή στην άλλη άκρη του χώρου, όπου από νωρίς το μεσημέρι ανέλαβαν τη μουσική διάφοροι djs.

Είχε ήδη νυχτώσει και την επιμέλεια της μουσικής είχε αναλάβει το δυναμικο DJ crew των Street Outdoors Soundsystem με house, disco και techno ήχους που έδεναν με τις κουβέντες των επισκεπτών και όσων έτρωγαν.

Λίγο μετά τις εννέα και μισή το "dance floor' γέμισε με ένα ποπ τρίο, τους Atomic Love. Οι επιλογές τους ανέβασαν σταδιακά το ρυθμό, προκαλώντας ολοένα και περισσότερα αυτιά να τους προσέξουν. Είτε με πιο σκοτεινές μελωδίες, είτε με έντονα ψυχεδελικά κιθαριστικά παιξίματα η Εύα, ο Πάνος και ο Παύλος αποκάλυψαν λίγο από το μουσικό τους κόσμο. Φυσικά δεν έλειψαν και κάποια κομμάτια από τον επερχόμενο πρώτο δίσκο τους, δημιουργώντας μια γλυκιά προσμονή για να τον ακούσω ολοκληρωμένο μόλις βγει.

Γύρω στις έντεκα παρά, τα φώτα έσβησαν στη σκηνή του Burger Fest 2019 και ο κόσμος γύρω μου είχε πολλαπλασιαστεί, για να δει τη Μαρίνα Σάττι με τις Fonés και τη μπάντα της. Ο Άγγελος Πολυχρόνου στα κρουστά, ο Σωτήρης Ντούβας στα τύμπανα και ο Ορέστης Μπενέκας στα πλήκτρα έλαβαν τις θέσεις τους μαζί με τις Fonés σε παράταξη.

Με ένα μείγμα από μουσική της Λατινικής Αμερικής, αλλά και των Βαλκανίων, η Μαρίνα έφτιαξε την κατάλληλη διάθεση για το σύντομο μεν, αλλά χορταστικό live που ακολούθησε.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η αρμονία κινήσεων των κοριτσιών, αλλά και η σιγουριά που εξέπεμπαν στη γλώσσα επικοινωνίας τους. Επιβεβαίωση των παραπάνω ήταν το δέσιμο φωνών στο "J' aime" όσο και στο "El Pescador", ένα κομμάτι από την Κολομβία, όπου ο Κώστας Φόρτσας έβαλε μια ξεχωριστή πινελιά με την γκάιντα.

Από τη μια άκρη της υδρογείου στην άλλη και, μάλιστα, στα βάθη της Ανατολής μέσα από το "Salasana" με την Μαρίνα να παροτρύνει το κοινό να συμμετέχει και να κατεβαίνει από τη σκηνή φτάνοντας μέχρι τα κιγκλιδώματα, δείχνοντας πόσο πολύ το διασκεδάζει. 

burger_fest_19_marina_satti

Ακολούθησαν οι «Κούπες» - όπου έγινε μια πρώτη έκρηξη - δεμένες αριστοτεχνικά με το νταούλι και το βουλγάρικο "Chichovite" για να κερδίσει το παρατεταμένο χειροκρότημα με την acapella (σ.σ. χωρίς μουσική) ερμηνεία της στο παραδοσιακό «Χίλιοι μαστόροι»!

Με την επιστροφή όλων δίπλα της, ήρθε και η αγαπημένη «Μάντισσα» αρκετά πειραγμένη μουσικά, με πολύ κόσμο από το κοινό να βγάζει το κινητό και να τραβάει βίντεο, μια εικόνα που δε μου άρεσε, γιατί πολύ απλά δεν το ζούσαν.

Η φωνή μας ενώθηκε με τη δική τους με τη χορογραφία να είναι άψογή, αλλά το καλύτερο ήταν τα πλατιά χαμόγελα όλων επί σκηνής κάθε δευτερόλεπτο που περνούσε, δείγμα του πόσο πολύ το ευχαριστιόντουσαν και το μετέδιδαν και σε εμάς από κάτω.

Μέσα σε μία ώρα και κάτι που διήρκησε η εμφάνιση της Μαρίνας με τις Fonés, ένα από τα κορυφαία στιγμιότυπα ήταν η συνεργασία με τον Jeff από τους Roots Evolution στη "Yalla"όπου στήθηκε ένας μεγάλος χορός τόσο πάνω, όσο και κάτω από το stage, αγκαλιάζοντας μας με την τρομερή ενέργεια τους και εισπράττοντας το θερμότερο χειροκρότημα της τρίτης ημέρας του Burger Fest 2019.

Είναι σημαντικό να γίνει ειδική μνεία στα κορίτσια που την πλαισίωσαν, τις Fonés δηλαδή (Ερασμία Μαρκίδη,Έλενα Παπαδημητρίου, Ελένη Ποζατζίδου και Βιργινία Φραγκούλατζη) τόσο για τις ερμηνευτικές ικανότητες τους όσο και για το δέσιμο που έβγαζαν μεταξύ τους.

Το φετινό Burger Fest στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, καλύπτοντας σημαντικές προϋποθέσεις –τόσο χωροταξικά όσο και υγειονομικά- και αξίζει να πιστωθεί και να υπογραμμιστεί στην επιτυχία της διοργάνωσης

burger_fest_19_2

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον επίσημο λογαριασμό του Burger Fest στο instagram.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα