Allah-Las_Fuzz_19

Allah-Las, Tim Hill @ Fuzz, 24.10.2019

Οι Allah-Las αυτή τη φορά είχαν λίγο περισσότερο πάθος από ότι μας έχουν συνηθίσει
Διαβάστηκε φορες
Allah-Las_Fuzz_19_01

Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Μιχάλη Τσεσμετζή και το Mix Grill.

Οι Allah-Las, σε συνδυασμό με τους διοργανωτές που τους φέρνουν κάθε φορά, έχουν αναπτύξει μια πολύ καλή σχέση με το Ελληνικό κοινό. Στις εμφανίσεις τους στη χώρα μας έχουν κόσμο που γνωρίζει τα τραγούδια τους και επιδιώκει να βρίσκεται εκεί ώστε με τον τρόπο του να συμμετέχει. Η αλήθεια είναι πως αν δεν έχεις εντρυφήσει στη μουσική τους, όλα τα τραγούδια ακούγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι. Βασίζονται στο ίδιο surf-rock/ psychedelic rock μοτίβο με λίγο garage rock να ξεπετάγεται αραιά και που. Και όμως η ομοιογένεια, αν και έχει το ρίσκο της μονοτονίας, έχει την ομορφιά της. H μονοτονία βέβαια σίγουρα απουσίαζε από τη συναυλία των Allah-Las, σε ένα Fuzz που απείχε μερικές ανάσες μακρυά από το sold out.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο Fuzz σίγουρα δεν ήταν το βαθύ μουσικόφιλο κοινό της Αθήνας. Απόδειξη πως στο support μιλούσαν τόσο δυνατά που το να καταφέρεις να ακούσεις τον Tim Hill (ο πληκτράς των Allah-Las) ήταν σαν τεστ ακοής σε ωτορινολαρυγγολόγο. Ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε προσπαθώντας να μοιραστεί μαζί μας το folk rock του επερχόμενου δίσκου του, με την κιθάρα και τη φυσαρμόνικα του. Μπορεί το Fuzz να είχε γεμίσει μέχρι το τέλος του set του, όμως πιο πολύ σημασία του δόθηκε όταν βρέθηκε στη θέση των keyboards, όταν ανέβηκε μαζί με τους Allah-Las στη σκηνή.

Tim Hill_Fuzz 19

Με το instrumental "Sacred Sands" οι Allah-Las άνοιξαν τη συναυλία τους , για να παίξουν κατευθείαν το δυνατό χαρτί του "Busman's Holiday". Καθώς έχουν καινούριο δίσκο στα ράφια των δισκοπωλείων, ή καλύτερα για να πηγαίνουμε και με την εποχή στο database του Spotify, είχαμε αρκετές προσθήκες στο setlist από το "LAHS". Δεν είναι ο καλύτερος δίσκος τους, όμως αν και η χαλαρότητα του West Coast δεν δούλεψε τέλεια στην ηχητική τους παλέτα αυτή τη φορά, στη συναυλία τα πράγματα ήταν πιο ευνοϊκά για τις καινούριες συνθέσεις, χωρίς βέβαια να ξεχωρίζουν (πλήν του "Polar Onion").

Στην προηγούμενη τους επίσκεψη στο Piraeus Academy η συναυλία ήταν σχετικά αδιάφορη. Όμως αυτή τη φορά οι ίδιοι ήταν πιο αποφασισμένοι με αποτέλεσμα να μη 'κρεμάσει΄το live. Αν και δεν είχα ιδιαίτερη πίστη στο κοινό, πρέπει να ομολογήσω ότι στα γνωστά "Tell Me (What's On Your Mind)","Catamaran" και "Had It All" όλοι τραγούδησαν λίγο, με απρόσμενη κορύφωση το crowd surfing που ξεκίνησε στο "Vis-A-Vis" το οποίο επαναλήφθηκε αρκετές φορές. Τα φωνητικά - όπως είθισται στους Allah-Las - ήταν μία συλλογική προσπάθεια ala Beach Boys, ενώ το lead το είχαν όλοι (εκτός από τον Hill), ανάλογα το κομμάτι.

Allah-Las_Fuzz_19_02

Το κλειδί στην επιτυχία του live ήταν εκτός από το "Vis-A-Vis" που δε λένε συχνά, η διασκευή του "Fish On The Sand" από George Harrison αλλά και το γκαραζοφινάλε με το "Every Girl", με τον Miles Michaud να αφήνει την κιθάρα του για το ντέφι, που έκλεισε τη συναυλία στην κορύφωση της.

Η μουσική των Allah-Las δεν είναι κάτι ριζοσπαστικό, ενώ βασίζεται περισσότερο στην καλοκαιρινή αίσθηση αναζήτησης που αποπνέει η 60s κιθαριστική pop στην οποία βασίζονται. Επίσης πρέπει να ομολογήσουμε πως όσο καλές προθέσεις και να είχε τελικά το κοινό, οι πιο πολλοί ήταν εκεί για το 'hype'. Όμως ακόμα και έτσι, η συναυλία των Allah-Las ξεπέρασε της προσδοκίες μας, ενώ το συγκρότημα και εκτίμησε την υποστήριξη του Ελληνικού κοινού και μας έδωσε το κάτι παραπάνω: ένα σωστό setlist και λίγο περισσότερο πάθος από ότι μας έχουν συνηθίσει.

Allah-Las_Fuzz_19_03

Allah- Las Setlist [Fuzz, 24.10.2019]
Sacred Sands
Busman's Holiday
Prazer Em Te Conhecer
Strange Heat
No Werewolf (The Frantics)
Tell Me (What's On Your Mind)
Autumn Dawn
Had It All
In the Air
Roco Ono
Fish on the sand (George Harrison)
Catalina
On Our Way
Light yearly
Sandy
Vis-A-Vis
Famous Phone Figure
Brittany Glasz
Polar Onion
No Voodoo
Could Be You
Catamaran

Encore
Calm Me Down (The Human Expression)
Every Girl
Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα