Μια βραδιά για τους φαν Μια βραδιά για τους φαν του αστυνομικού μυθιστορήματοςτου αστυνομικού μυθιστορήματος

Μια βραδιά για τους φαν του αστυνομικού μυθιστορήματος

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο ξεχωρίζουν και παρουσιάζουν έξι συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας με τη βοήθεια Ελλήνων ομοτέχνων τους, μεταφραστών και δημοσιογράφων. Την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, στις 7:30 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΕΞΙ
Μια βραδιά αφιερωμένη σε έξι σημαντικούς εκπροσώπους
της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, στις 7:30 το βράδυ,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Σε συνεργασία με την Ομάδα Φίλοι Αστυνομικής Λογοτεχνίας

Η αγάπη των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για την αστυνομική λογοτεχνία είναι γνωστή. Στον κατάλογό μας συμπεριλαμβάνονται μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της αστυνομικής λογοτεχνίας παγκοσμίως. Με αφορμή τον 5ο Μαραθώνιο Αστυνομικής Λογοτεχνίας που έχει ήδη ξεκινήσει από τον Οκτώβριο ξεχωρίζουμε έξι συγγραφείς και τους παρουσιάζουμε με τη βοήθεια Ελλήνων ομοτέχνων τους, μεταφραστών και δημοσιογράφων σε μια εκδήλωση που συντονίζει ο συγγραφέας Δημήτρης Σίμος και απευθύνεται σε όλους τους φίλους του αστυνομικού που θέλουν να γνωρίσουν το σύμπαν και να ψάξουν το κλειδί των μυστικών των αγαπημένων δημιουργών και των ηρώων τους: από τον σκληροτράχηλο και συνταξιούχο πια επιθεωρητή Τζον Ρέμπους του Σκοτσέζου Ian Rankin μέχρι τον αστυνόμο Άρον Φαλκ της Jane Harper από τη μακρινή Αυστραλία, και από την ψυχολόγο Φρέιγια της βασίλισσας του ισλανδικού νουάρ Yrsa Sigurdardottir μέχρι την Κάσι Μάντοξ από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών του Δουβλίνου της Tana French.

Ποιοι είναι οι μυστηριώδεις έξι;

Ο Arne Dahl: Για τον αρχηγό της πρώτης εθνικής των Σουηδών συγγραφέων μιλά ο συγγραφέας Γρηγόρης Αζαριάδης.

Η Yrsa Sigurdardottir: Για την Ισλανδή βασίλισσα του σασπένς μιλά η κριτικός βιβλίων-επιμελήτρια Κέλλη Κρητικού.

Η Tana French: Για το αυθεντικό ταλέντο από την Ιρλανδία, την πιο ενδιαφέρουσα συγγραφέα αστυνομικού των τελευταίων χρόνων, μιλά η συγγραφέας Βίκυ Χασάνδρα.

Ο Stuart Neville: Για τον βασιλιά του ιρλανδικού νουάρ μιλά η μεταφράστρια των βιβλίων του και συγγραφέας Βάσια Τζανακάρη.

Ο Ian Rankin: Για τη συγγραφική ιδιοφυΐα από τη Σκοτία και τον εμβληματικό επιθεωρητή του μιλά ο δημοσιογράφος Θανάσης Μήνας.

Η Jane Harper: Για το πιο «καυτό» εκδοτικό φαινόμενο που έρχεται από τη μακρινή Αυστραλία μιλά η μεταφράστρια των βιβλίων της και συγγραφέας Χίλντα Παπαδημητρίου.

Το κοινό συμμετέχει δυναμικά και παρεμβαίνει με ερωτήσεις και σχόλια.

ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΕΞΙ

Στείλτε μας μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στο e-mail: lesxinoir@metaixmio.gr την ερώτηση που θα θέλατε να απευθύνετε στους ομιλητές για έναν από τους έξι συγγραφείς της βραδιάς. Έξι ερωτήσεις θα επιλεγούν για να συζητηθούν στην εκδήλωση.
Στο μήνυμα με την ερώτηση που θα μας στείλετε, μην ξεχάσετε να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας και την πόλη στην οποία κατοικείτε.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά με live streaming μέσω του www.metaixmio.gr


Διαβάστε τις συνεντεύξεις μας με τον Ian Rankinτην Tana French και τον Stuart Neville.

Διαβάστε την άποψή μας για τα αστυνομικά μυθιστορήματα 

Διαβάστε ακόμα