Nightstalker_17.02.2020_Cover

Nightstalker, The Big Nose Attack @ Gagarin205, 17.01.2020

Οι Nightstalker έκαναν με τον καλύτερο τρόπο την αρχή της συναυλιακής σεζόν - αλλά και ουσιαστικό ποδαρικό στο Gagarin205 για το 2020!
Διαβάστηκε φορες
* Οι φωτογραφίες ανήκουν στο Τηλέμαχο Κουκλάκη

Nightstalker_17.02.2020_01

Μπορεί το "Great Hallucinations" να κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, όμως η παρουσίαση του δίσκου ήταν μια καλή αφορμή για να επιστρέψουν οι Νightstalker στο Gagarin205. Όχι βέβαια πως χρειάζονταν κάποια δικαιολογία, αφού το κοινό τους περίμενε γεμίζοντας τον συναυλιακό χώρο με άνεση από την ώρα του support group, που για την Παρασκευή 17/01 ήταν οι Big Nose Attack.

Μπάσο με περίσσιο distortion, ηχητικά κόλπα που θυμίζουν Black Keys και bluesy τζαμαρίσματα με bongos χαρακτήρισαν το set των Big Nose Attack. Η μπάντα και η ανταπόκριση του κοινού ήταν σχετικά χαλαρή αναλογικά με αυτό που ακολούθησε, αλλά το συγκρότημα παρουσίασε μία ολοκληρωμένη εικόνα της δουλειάς του. Βέβαια οι Big Nose Attack δεν είναι ξένοι στη live σκηνή της πόλης, αριθμώντας πολλαπλές ζωντανές εμφανίσεις - όπου τους βρίσκεται η ευκαιρία. Με το περσινό δίσκο "Deaded Than Disco" να τους στηρίζει και τον πυρήνα της μπάντας Little Tony (κιθάρα) & Boogieman (τύμπανα) να ξεκινούν τη δράση, το βράδυ ήταν έτοιμο για τους Nighstalker.

Nightstalker_17.02.2020_02

Οι Nightstalker έχουν χτίσει φανατικό κοινό όχι μόνο λόγω της δισκογραφίας τους αλλά λόγω των ζωντανών εμφανίσεων με την ενέργεια του Αργύρη στη θέση του κεντρικού μικροφώνου, που διοχετεύεται σε όλη τη μπάντα. Αυτό έγινε και στη πρώτη συναυλία τους στο Gagarin205 για το 2020 που άρχισε με το "Black Cloud", το εναρκτήριο κομμάτι του "Great Hallucinations", όπου οι διακυμάνσεις στα φωνητικά συνοδεύουν τα γυρίσματα της σύνθεσης και τις εναλλαγές στη κιθάρα του Τόλη Μότσιου. Το κοινό ζεστάθηκε αρκετά ώστε να αρχίσει τα moshpits από το δεύτερο - αργόσυρτο και πιο «Sabath-ικό» - "Seven Out Of Ten". Ο καινούριος δίσκος παίχτηκε ολόκληρος αν και όχι συνεχόμενα, αφήνοντας χώρο και για κλασσικές συνθέσεις της μπάντας. Με σχόλια του Αργύρη για τον αντικαπνιστικό νόμο ξεκίνησε το "Forever Stoned" που οδήγησε στο ομαδικό ρεφρέν του "Just A Burn" και μετά στο "Sad Side Of The City" με τη βοήθεια της Νίνας στα φωνητικά.

Το "Great Hallucinations" είναι πιο ψυχεδελικό από τις προηγούμενες δουλειές των Nightstalker, δίνοντας διαφορετικό χρώμα στο live, πιο ώριμο, ειδικά όταν παίζεται ολόκληρο. Οι παραβρισκόμενοι ήταν διαβασμένοι και ήξεραν αρκετούς από τους στίχους με αποτέλεσμα να μη μπορείς να ξεχωρίσεις τα παλιά από τα καινούρια απλά και μόνο από τις αντιδράσεις των θεατών. Βέβαια στο πιο παλιό "Never Know" το μπροστινό μέρος του Gagarin205 μετατράπηκε σε μικρό πεδίο μάχης, για να καταλήξει στην ενεργή συμμετοχή τον οπαδών της μπάντας στα φωνητικά στα δημοφιλή "Children Of The Sun" και "Dead Rock Commandos".

Nightstalker_17.02.2020_05
Nightstalker_17.02.2020_03

Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου με την instrumental κορύφωση - όπου βγήκαν μπροστά ο Ανδρέας Λάγιος (μπάσο) και Ντίνος Ρούλος (τύμπανα) - έκλεισε το main set, ώστε η μπάντα να επιστρέψει με τα αγαπημένα "Go Get Some" και "Baby, God Is Dead". Το να παίζεις τον καινούριο σου δίσκο στην πληρότητα του και ταυτόχρονα να κρατάς το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο σε μία live εμφάνιση είναι κάτι που συνήθως καταφέρνουν νέες μπάντες. Όταν όμως έφτασε η ώρα για τον επίλογο του "Sweet Knife" οι Nighstalker είχαν αποδείξει ότι μετά από τριάντα χρόνια στη δισκογραφία, έχουν την έμπνευση και το επίπεδο μίας διεθνούς πολύπλευρης μπάντας που πιστεύει στη δημιουργικότητα της και τη μουσική της. Το συγκρότημα λοιπόν έκανε την αρχή της συναυλιακής σεζόν - αλλά και ουσιαστικό ποδαρικό στο Gagarin205 για το 2020 - με τον καλύτερο τρόπο.

Nightstalker_17.02.2020_04
Nightstalker_17.02.2020_06

Nightstalker @ Gagarin205, 17.01.2020 - Setlist
Black Cloud
Seven Out Of Ten
Forever Stoned
Just A Burn
Line
Sad Side Of The City
Cursed
Half Crazy
Brainmaker
Never Know
Hole In The Mirror
Children Of The Sun
Trigger Happy
Dead Rock Commandos
Great Hallucinations

Encore
Go Get Some
Baby, God Is Dead
Sweet Knife

Nightstalker_17.02.2020_07
Nightstalker_17.02.2020_08


Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα