Μένοντας στο σπίτι | Whatever make us happy on a Sunday morning

Ψυχραιμία, λογική, κριτική σκέψη, πολλή μουσική.
Διαβάστηκε φορες
Πρωινό μιας διαφορετικής, περίεργης Κυριακής που, δεδομένων των συνθηκών, δεν ξεχωρίζει πια από τις υπόλοιπες μέρες. Οι περισσότεροι βρισκόμαστε στα σπίτια μας. Δουλεύουμε από εκεί ή φροντίζουμε να απουσιάζουμε μόνο τις ώρες που βρισκόμαστε στη δουλειά. Αυτό συμβαίνει, καθώς καλούμαστε να  συμβάλουμε στην προσπάθεια διαχείρισης μίας πανδημίας και να φανούμε κοινωνικά υπεύθυνοι και ενσυνείδητοι προστατεύοντας τις ευπαθείς ομάδες. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι η απώλεια ψυχραιμίας, οι υπερβολικές και σπασμωδικές κινήσεις και η ενημέρωση από μέσα αναξιόπιστα, όπως η τηλεόραση, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, αν όχι να το παραπληροφορήσουν.

Μιλώντας για κοινωνική ευθύνη και ενσυναίσθηση θα ήταν καλό, όπως συλλογικά κινηθήκαμε και συνεργαστήκαμε για ένα ζήτημα υγείας, να ενημερωθούμε και να ανταποκριθούμε στο πλήθος κοινωνικών ζητημάτων που μας περιμένουν εκεί έξω, όταν περάσει η μπόρα του ιού.

Η περίοδος αυτή, που οι εξωφρενικοί ρυθμοί μας πέφτουν, είναι μία ευκαιρία για τον σύγχρονο άνθρωπο αφενός να αναλογιστεί την πορεία του ως μονάδας αλλά και ως μέρους ενός ευρύτερου συνόλου, αφετέρου να ενημερωθεί σωστά και να ασχοληθεί ενεργά με τα τρέχοντα ζητήματα. Θα αναρωτηθεί κάποιος πώς σχετίζονται αυτά μεταξύ τους. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένα και ίσως αρνούμαστε να το συνειδητοποιήσουμε (ποτέ δεν είναι αργά να διαβάσουμε λίγη ιστορία και κοινωνιολογία).

Η περίοδος που θα διανύσουμε στο σπίτι δεν προσφέρεται μόνο για κοινωνικό προβληματισμό αλλά και για ξεκούραση, ηρεμία και πιο ουσιαστική επικοινωνία. Μπορούμε να επενδύσουμε στους δικούς μας ανθρώπους και να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο όχι μόνο σε εκείνους αλλά και στον εαυτό μας κάνοντας όλα εκείνα για τα οποία δεν είχαμε χρόνο μέχρι τώρα. 

Βιβλία, ταινίες, μουσική κερδίζουν και πάλι έδαφος. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξαναπιάσουμε τα αγαπημένα μας βιβλία ή εκείνα που θέλαμε καιρό να διαβάσουμε. Να δούμε αγαπημένες ταινίες ή σειρές και να ανακαλύψουμε καινούριες. Να ακούσουμε κομμάτια, δίσκους, καλλιτέχνες που μας αρέσουν, να ενημερωθούμε για τα τελευταία νέα τόσο στην ξένη όσο και στην ελληνική μουσική. Να πλοηγηθούμε και να διαβάσουμε για τις τέχνες και τον πολιτισμό. Δεν απουσιάζουν τα δρώμενα που μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει σε απευθείας μετάδοση μέσα από το διαδίκτυο. Τέλος να πειραματιστούμε, να αφεθούμε και να γίνουμε οι ίδιοι πιο δημιουργικοί.

Αφού όλες οι μέρες πια μοιάζουν ίδιες, είναι στο χέρι μας να τις κάνουμε να μοιάζουν με ένα όμορφο, παραγωγικό πρωινό Κυριακής.

Υ.Γ. Σήμερα είναι τα γενέθλια της υπερδραστήριας γιαγιάς μου και θα ήθελα να της ευχηθώ. Χρόνια πολλά, γιαγιά. Μείνε σπίτι, για να γιορτάσουμε και του χρόνου!

Καλό υπόλοιπο Κυριακής!

Τα κομμάτια

1. Visage - Fade To Grey
2. Bauhaus - She's In Parties
3. PJ Harvey - To Bring You My Love
4. Boy Harsher - Fate 
5. Alice Phoebe Lou - Witches 
6. Σtella - Made To Attack 
7. The Cure - All Cats Are Grey
8. The Fact - Into Your Heart
9. Minimal Compact - Autumn Leaves
10. The Wolfgang Press - Cut The Tree
11. Cocteau Twins - Carolyn's Fingers 
12. Jonathan Bree - Kiss My Lips (feat. Princess Chelsea)
13. Twin Tribes - Fantasmas
14. Melanchol -Human Tetris 
15. David Byrne - In The Future 
16. Siouxsie And The Banshees - Cities in Dust 
17. Enigma - I Love You... I'll Kill You
18. Maria Loves Me - Black Tears

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 3 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα