Λαμπρινή & Ortsa Band: Μια αλλιώτικη συναυλία στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Μια παρέα σφιχτοδεμένων μουσικών και μπόλικο μεράκι έφτανε για να κάνει αρκετό κόσμο που βρέθηκε την μέρα εκείνη στο πάρκο ευτυχισμένο και να ξεφύγει από την μονοτονία και τη μιζέρια που έφερε η πανδημία του Covid-19 και ο υποχρεωτικός εγκλεισμός.
Διαβάστηκε φορες
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μουσικόφιλους που επέλεξαν να κάνουν την βόλτα τους, την Κυριακή 24 Μαΐου στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», (Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»), το οποίο βρίσκεται στα όρια του δήμου Ιλίου και του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Πάρκο που ιδρύθηκε το 1832 από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Η τελική ονομασία του πάρκου δόθηκε εξαιτίας των ακτιβιστικών δράσεων που διοργάνωσε και γενικότερα το ενδιαφέρον που έδειξε προς αυτό, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Αντώνης Τρίτσης.

Από νωρίς το απόγευμα χωρίς την αρωγή κάποιου φορέα, και σύμμαχο την καλή τους διάθεση και ενέργεια η Λαμπρινή (φωνή), ο Δημήτρης (κιθάρα, φωνή), ο Γιώργος (ηλ. κιθάρα) και ο Σωτήρης (τύμπανα, κρουστά) έστησαν τον εξοπλισμό και τα όργανα τους και απέδειξαν για τις επόμενες περίπου πέντε ώρες, ότι τα καλύτερα «γλέντια» δεν απαιτούν υπερπαραγωγές, διαφήμιση και γενικά πολλά.

Μια παρέα σφιχτοδεμένων μουσικών και μπόλικο μεράκι έφτανε για να κάνει αρκετό κόσμο που βρέθηκε την μέρα εκείνη στο Πάρκο ευτυχισμένο και να ξεφύγει από την μονοτονία και την μιζέρια που έφερε η πανδημία του Covid-19 και ο υποχρεωτικός εγκλεισμός.


Με μια γκάμα από κλασικό ροκ, έντεχνο, λαϊκό, δικά τους τραγούδια ακόμα και  δημοτικό, με «θανατηφόρες ερμηνείες» και «μεταλλαγμένες διασκευές» δεν έμεινε σίγουρα κανείς παραπονεμένος από την « μπάντα που είναι για πολλές κλωτσιές» σύμφωνα με την αυτοσαρκαστική παρουσίαση του σχήματος από τον τραγουδιστή Δημήτρη Τσέλο.

Μια αυτοσαρκαστική διάθεση που δεν σταμάτησε καθ' όλη την διάρκεια της συναυλίας χαρίζοντας στον κόσμο εκτός βέβαια από καλή μουσική και γέλιο που τόσο πολύ έδειχνε να έχει ανάγκη.

«Οι βασιλιάδες του εναλλακτικού καλτ» πρόσφεραν απλόχερα, δυνατά κιθαριστικά ριφς, εμπνευσμένες και απρόσμενες διασκευές, άμεση επικοινωνία με τον κόσμο, περαστικό και μη, δέχθηκαν με χαρά παραγγελιές απ' όποιο μουσικό φάσμα κι αν προέρχονταν και μάλιστα τις περισσότερες τις εκτελούσαν με ιδιαίτερες και ευφάνταστες  εισαγωγές.

Ιδιαίτερη αναφορά στη Λαμπρινή που με τη δροσερή φωνή και το μπρίο της κατάφερνε να κάνει πολλά τραγούδια μικρές θεατρικές παραστάσεις κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα από το πλήθος που όσο νύχτωνε γινόταν και περισσότερο.

Πιο τυχερή απ' όλους, στάθηκε η παρέα που στήθηκε κυριολεκτικά δίπλα στην αυτοσχέδια σκηνή και έμεινε μέχρι το τέλος γιατί πάνω που μάζευαν τα όργανα, ήρθαν φίλοι των ORTSA BAND και οι παραγγελιές επανήλθαν και το «ένα τελευταίο και φεύγουμε» ακούστηκε πολλές φορές.

Ανυπομονώ να επανέλθουμε στην «κανονικότητά μας» για να ξαναδώ την «Λαμπρινή & τους ORTSA BAND» σε κάποια από τις μελλοντικές τους εμφανίσεις μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Η ενότητα με τα «πειραγμένα» ηπειρώτικα τραγούδια ακόμα ηχεί στο κεφάλι μου.

Λαμπρινή & ORTSA BAND:
Λαμπρινή Ληξουριώτη (φωνή)
Δημήτρης Τσέλος (κιθάρα, φωνή)
Γιώργος  Μπαμπασανίδης (ηλ. κιθάρα)
Σωτήρης Μπολλάς (τύμπανα, κρουστά)


Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 3 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα