Επιχείρηση Απόλλων Έλενα Ναθαναήλ

Σαν δυο στάλες Αιγαίο | Whatever makes us happy on a Sunday morning

Εύχομαι η Κυριακή και ο Ιούλιός σας να έχει soundtrack μελωδικό σαν τη φωνή του Πάριου, την ομορφιά των Κυκλάδων του Αιγαίου και κάτι από τη σαγήνη της Έλενας Ναθαναήλ.
Διαβάστηκε φορες
Το άρθρο αυτής της Κυριακής μού βγήκε πηγαία, όπως κάθε άρθρο που σχετίζεται με το καλοκαίρι (μου). Ένας λόγος παραπάνω, εν προκειμένω, αφού συνδυάζει το αγαπημένο μου Αιγαίο. Και όταν λέω Αιγαίο, στο δικό μου μυαλό, πρώτες και πάντα έρχονται οι Κυκλάδες! Η αλήθεια είναι ότι για το μόνο που δυσκολεύτηκα και έπρεπε να περιοριστώ, ήταν να μην φτιάξω μια λίστα μόνο με τραγούδια του Γιάννη Πάριου· γιατί αν μιλάμε για soundtrack βγαλμένο από Αιγαίο, μία είναι η φωνή! Το κρατάω για επόμενη φορά. 

Επιχείρηση Απόλλων Έλενα Ναθαναήλ

Η αλήθεια είναι πως με τις Κυκλάδες του Αιγαίου νιώθω από μικρή μια ιδιαίτερη σύνδεση. Δεν μας συνδέει παρά μόνο μια σχέση καταγωγής, καθώς ούτε γεννήθηκα ούτε μεγάλωσα σε κάποιο νησί τους, για να δικαιολογείται η σύνδεση αυτή από τον χρόνο παραμονής στις παραλίες και τα νερά τους. Ωστόσο, όσο περνούν τα χρόνια, τη νιώθω όλο και πιο έντονη. Κάθε φορά που επισκέπτομαι κάποιο κυκλαδίτικο νησί, που ευτυχώς έχω την τύχη να έχω επισκεφτεί αρκετά (11 και συνεχίζω!), με το που αντικρίζω το άσπρο-μπλε τους βγαίνοντας από το πλοίο, νιώθω να γαληνεύει η ψυχή και η ματιά μου, σαν να νιώθω ότι εγώ σε αυτό το τοπίο ταιριάζω. Και το τοπίο αυτό, μού ταιριάζει εξίσου. 

Εύχομαι η Κυριακή και ο Ιούλιός σας να έχει soundtrack μελωδικό σαν τη φωνή του Γιάννη Πάριου, την ομορφιά των Κυκλάδων του Αιγαίου χωρίς τα μελτέμια τους και κάτι από τη σαγήνη της Έλενας Ναθαναήλ να σας χαμογελά πλατιά με μεγάλα σκουλαρίκια και τα μαλλιά της πιασμένα με ένα πολύχρωμο μαντήλι.Τα τραγούδια

1. Γιάννης Πάριος - Υπερβολές
2. Μιχάλης Ρακιντζής - Bon Voyage
3. Καίτη Γαρμπή - Άγιο Καλοκαίρι
4. Μπέσσυ Αργυράκη - Έλα ξανά
5. Σοφία Αρβανίτη - Ζωή σαν πορτοκάλι
6. Δέσποινα Βανδή - Έλα
7. Γεωργία Βεληβασάκη - Μαϊστράλι
8. Στέλλα Κονιτοπούλου - Άμα χαράζει στο Αιγαίο
9. Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας - Αμοργιανό μου πέραμα
10. Παντελής Θαλασσινός - Θαλασσινό
11. Μιχάλης Βιολάρης - Το Δελφινοκόριτσο
12. Γιώργος Νταλάρας - Καράβια βγήκαν στη στεριά
13. Ζιγκ Ζαγκ - Αγάπη του καλοκαιριού
14. Μιχάλης Χατζηγιάννης - Θάλασσα
15. Τζένη Βάνου - Τις νύχτες μου μετρώ
16. Δάκης - Αυτό το καλοκαίρι
17. Γιάννης Πάριος - Μάτια Μπλε
18. Μάνος Χατζιδάκις - Θάλασσα πλατιά
19. Χάρις Αλεξίου - Πανσέληνος
20. Αλέκα Κανελλίδου - Summer Dream (Επιχείρηση Απόλλων OST)


Για περισσότερες καλοκαιρινές μου λίστες, σας περιμένω στα δύο προηγούμενα άρθρα μου σε αυτή τη στήλη. Προσπάθησα να επιλέξω διαφορετικά τραγούδια αυτή τη φορά για να μην υπάρχει επικάλυψη. * Η φωτογραφία εξωφύλλου και αυτή εντός του άρθρου είναι στιγμιότυπα από την ταινία «Επιχείρηση Απόλλων» του 1968, ελληνική και σουηδική συμπαραγωγή σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη. Μουσική για την ταινία έγραψε ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ενώ ακούμε την Αλέκα Κανελλίδου να τραγουδά στα αγγλικά. Πρωταγωνίστησαν οι Έλενα Ναθαναήλ και Thomas Fritsch. Παρότι η ταινία δεν γυρίστηκε σε κάποιο νησί του Αιγαίου, αλλά στο Ναύπλιο, είναι απόλυτα καλοκαιρινή, αποπνέοντας αθωότητα και ρομαντισμό μιας άλλης -κυριολεκτικά και μεταφορικά- εποχής.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα